Ινδία: 28χρονος έκοψε την γλώσσα ως προσφορά στους θεούς και πέθανε από αιμορραγία

Ινδία: 28χρονος έκοψε την γλώσσα ως προσφορά στους θεούς και πέθανε από αιμορραγία

Ο νεαρός άνδρας και πατέρας δύο παιδιών, τεμάχισε την γλώσσα του «ως υπέρτατη θυσία» στην θεά των Ινδουιστών, Ντέβι, στο πλαίσιο θρησκευτικής γιορτής - Γιατί η οικογένειά του τον εγκατέλειψε αβοήθητο επί πέντε ώρες;

Ινδία: 28χρονος έκοψε την γλώσσα ως προσφορά στους θεούς και πέθανε από αιμορραγία
Ο 28χρονος Ινδός, Deepak Kal, πατέρας δύο παιδιών, έχασε την ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, όταν στις 22 Οκτωβρίου, τεμάχισε την γλώσσα του «ως υπέρτατη προσφορά» στην θεά των Ινδουιστών, Ντέβι.

Κλείσιμο


Ο άτυχος άνδρας παραβρέθηκε με την οικογένειά του και άλλους πιστούς σε ναό, στο πλαίσιο της θρησκευτικής γιορτής, Navrati, όταν, αφού τεμάχισε την γλώσσα του, έπεσε αναίσθητος μέσα στον ναό. Το παράδοξο είναι ότι κανείς από τους υπόλοιπους πιστούς, ούτε καν τα μέλη της οικογένειάς του, δεν έσπευσαν να τον βοηθήσουν, αλλά, επί πέντε ώρες τον εγκατέλειψαν στο σημείο και σε κατάσταση έκστασης έψελναν ύμνους στην θεά για να τον επαναφέρει στην ζωή.



Σύμφωνα με δηλώσεις του πατέρα του 28χρονου στον Τύπο, «ο γιος του δεν πέθανε, αλλά η θεά Ντέβι τον κράτησε στην υπηρεσία της και τον τοποθέτησε στα πόδια της, κοντά στο άνθος του λωτού επάνω στο οποίο κάθεται»... Ο ίδιος ανέφερε, ότι, αν η θεά χρειαστεί και άλλο γιο του, εκείνος με ευχαρίστηση θα της τον προσφέρει.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Riaz Sheikh, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ότι η οικογένεια του νεκρού αρνήθηκε να γίνει νεκροψία στην σορό του και υποστήριξε ότι μέχρι τις 4 το πρωί, όσοι ήταν στον ναό έψαλλαν ύμνους για να αναστήσει η θεά τον νεκρό.



Στην Ινδία έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις το φαινόμενο θυσιών προς τους θεούς και δεν είναι η πρώτη φορά που πιστοί τεμαχίζουν την γλώσσα τους ως πράξη «υπέρτατης θυσίας και προσφοράς». Το 2008, ο Ghanshyam Kori, 45 ετών, τεμάχισε την γλώσσα του με λεπίδα ξυρίσματος για να την προσφέρει σε θεότητα της περιοχής Satna. Ο 45χρονος έχασε την ζωή του, αφού αρνήθηκε οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια, επειδή, όπως είχε αναφέρει, «είχε πίστη στην θεά».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης