Ουγγαρία: Υψώνεται ο φράχτης κατά της εισροής μεταναστών

Ουγγαρία: Υψώνεται ο φράχτης κατά της εισροής μεταναστών

Στις 31 Αυγούστου αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανέγερσή του - Αντιδράσεις από δήμαρχο περιοχής - Στους 1.500 οι μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα ημερησίως

Ουγγαρία: Υψώνεται ο φράχτης κατά της εισροής μεταναστών
Στο τελικό στάδιο έχει μπει η ανέγερση του γιγαντιαίου φράχτη που κατασκευάζεται έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης της Ουγγαρίας στα σύνορα με την Σερβία.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου, ενώ κρίνεται από τις τοπικές αρχές ως ο πιο άμεσος τρόπος για την αντιμετώπιση εισροής μεταναστών από την Σερβία.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται πως πάνω από 110.000 πρόσφυγες έχουν κάνει αίτηση ασύλου στην Ουγγαρία τον τελευταίο χρόνο, τη στιγμή που το 2014 ήταν μόλις 43.000. Τους τελευταίους μήνες δε, η εισροή από τα σύνορα με τη Σερβία είναι τεράστια με ανθρώπους από Συρία, Ιράκ και Αφγανιστάν να αναζητούν ένα καλύτερο αύριο μακριά από τις εμπόλεμες ζώνες.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν πως 1.783 μετανάστες προσήχθησαν την περασμένη Τρίτη, ενώ στους 1.500 είναι όσοι εισέρχονται ημερησίως στη χώρα.

Ο φράχτης ύψους σχεδόν τεσσάρων μέτρων και μήκους 175 χιλ. λοιπόν, αναμένεται να δώσει μία λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, ενώ μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του θα περιπολούν στρατιώτες ώστε να ελέγχουν τυχόν απόπειρα παραβίασής του.

Ωστόσο, ο δήμαρχος ενός χωριού στο τέλος του φράχτη αντιδρά στην ανέγερσή του, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι πρόκειται για ψηφοθηρικό έργο, με στόχο να αποσπάσει ψηφοφόρους από το ακροδεξιό κόμμα Jobbik.

Ο δήμαρχος Ρόμπερτ Μολνάρ δήλωσε πως η μετανάστευση αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την Ευρώπη, αλλά οι μετανάστες πρέπει να αντιμετωπίζονται με κατανόηση.

«Το Έλεος, η επιείκεια και η ανθρωπιά λείπουν από το σημερινό ουγγρικό σύστημα, (λείπει) να θεωρούνται άνθρωποι αυτοί οι άνθρωποι», πρόσθεσε ο Μολνάρ.

Άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, μάλιστα, τονίζοντας ότι επιδιώκεται ο συσχετισμός της μετανάστευσης με την τρομοκρατία.

«Δεν μπορεί να παρουσιάζονται μαζικά σαν εγκληματίες όπως κάνει η κυβέρνηση και άλλα κυβερνητικά ΜΜΕ», δήλωσε ο δήμαρχος.

Ωστόσο, αγρότες των περιοχών όπου θα επεκτείνεται ο φράχτης δείχνουν να επιθυμούν την ολοκλήρωσή του το συντομότερο δυνατό. Εξάλλου, υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες καταστρέφουν τη σοδειά τους. Έτσι, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που φρόντισαν να δωρίσουν φρούτα από τις καλλιέργειές τους στους στρατιώτες που καταπιάνονται με την ανέγερσή του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης