Τρόμος στην Κων/πολη: Πυρ κατά του προξενείου των ΗΠΑ - Δύο νεκροί από έκρηξη σε ΑΤ

Τρόμος στην Κων/πολη: Πυρ κατά του προξενείου των ΗΠΑ - Δύο νεκροί από έκρηξη σε ΑΤ

«Συναγερμός» σήμανε ξανά το πρωί της Δευτέρας στην Κωνσταντινούπολη, όταν δύο γυναίκες άνοιξαν πυρ έξω από το προξενείο των ΗΠΑ - Συνελήφθη η μία τραυματισμένη - Είχε προηγηθεί έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Σουλτανμπεϊλί

Τρόμος στην Κων/πολη: Πυρ κατά του προξενείου των ΗΠΑ - Δύο νεκροί από έκρηξη σε ΑΤ
Ωρες τρόμου και αγωνίας ζει τις τελευταίες ώρες η Κωνσταντινούπολη έπειτα από δύο τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα σε λίγες μόνο ώρες, μερικές εβδομάδες αφότου η Τουρκία εξαπέλυσε αυτό που αποκαλεί «συγχρονισμένο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». 

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε μέσα στη νύχτα  - γύρω στη 01:00 της Δευτέρας (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) - 
σε αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Σουλτανμπεϊλί της Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου σκοτώθηκαν δύο άντρες, έπειτα από έκρηξη, ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον δέκα, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Κλείσιμο



Προηγουμένως το Dogan είχε μεταδώσει ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον δέκα τραυματίστηκαν.









Επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη

Η επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιήθηκε από δύο γυναίκες, η μία από τις οποίες συνελήφθη τραυματισμένη, ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης.




Από την ίδια πηγή επιβεβαιώθηκε επίσης πως τρεις δράστες και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν σε άλλη επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον αστυνομικού τμήματος της Κωνσταντινούπολης.

Εξάλλου από το γραφείο του κυβερνήτη της νοτιοανατολικής επαρχίας Σιρνάκ ανακοινώθηκε πως επιβεβαιώθηκαν ο θάνατος τεσσάρων τούρκων αστυνομικών και ο τραυματισμός ενός από εκρηκτικά τοποθετημένα στην άκρη δρόμου σε μια επίθεση για την οποία ευθύνονται κούρδοι αντάρτες.






Η Τουρκία βρίσκεται σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού αφότου εξαπέλυσε αυτό που αξιωματούχοι αποκάλεσαν «συγχρονισμένος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» τον περασμένο μήνα, περιλαμβανομένων και αεροπορικών επιδρομών εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ, και συλλήψεις εκατοντάδων υπόπτων στο εσωτερικό.

Οι διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ στην Τουρκία έχουν αποτελέσει στόχο και στο παρελθόν.

Το ακροαριστερό Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), μέλη του οποίου περιλαμβάνονται στους συλληφθέντες τις τελευταίες εβδομάδες, ανέλαβε την ευθύνη για μία επίθεση αυτοκτονίας εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα το 2013 κατά την οποία σκοτώθηκε ένας τούρκος φρουρός ασφαλείας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης