Ελεύθερη η Ιρανοβρετανή δικηγόρος Γοντσέχ Γαβαμί

Ελεύθερη η Ιρανοβρετανή δικηγόρος Γοντσέχ Γαβαμί

Είχε συλληφθεί καθώς απαιτούσε να επιτραπεί στις γυναίκες να παρακολουθήσουν έναν αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στις εθνικές ομάδες του Ιράν και της Ιταλίας - Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής της έκανε δύο φορές απεργία πείνας 

Ελεύθερη η Ιρανοβρετανή δικηγόρος Γοντσέχ Γαβαμί
Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η Γοντσέχ Γαβαμί, μια 25χρονη Ιρανοβρετανή δικηγόρος που είχε φυλακιστεί στην Τεχεράνη διότι είχε λάβει μέρος σε μια διαμαρτυρία εναντίον των απαγορεύσεων για τις γυναίκες σε ό,τι αφορά στην παρακολούθηση αθλητικών διοργανώσεων στις οποίες συμμετέχουν άνδρες, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, η Γαβαμί είχε συλληφθεί στις 20 Ιουνίου έξω από το στάδιο Αζαντί της Τεχεράνης, όπου η ίδια μαζί με άλλα πρόσωπα απαιτούσαν να επιτραπεί στις γυναίκες να παρακολουθήσουν έναν αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στις εθνικές ομάδες του Ιράν και της Ιταλίας.

Εντός του μήνα πληροφορίες ανέφεραν πως καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση για διασπορά προπαγάνδας εναντίον του κράτους, αλλά αυτό διαψεύσθηκε από τη δικαιοσύνη του Ιράν. Ο αδελφός της ωστόσο ανέφερε την Κυριακή πως πράγματι έχει καταδικαστεί, προσθέτοντας ότι η υπόθεση της εξετάζεται πλέον από ένα εφετείο.

Κλείσιμο
«Είμαστε ενήμεροι πως η δεσποινίς Γοντσέχ Γαβαμί αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους στο Ιράν. Παραμένουμε σε τακτική επαφή με την οικογένειά της», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις την Κυριακή.

Ωστόσο, η Γαβαμί, νομικός με σπουδές στο Λονδίνο, φέρεται να διαμένει με τους γονείς της στην πρωτεύουσα του Ιράν ωσότου εκδοθεί απόφαση για την υπόθεσή της. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής της έκανε δύο φορές απεργία πείνας για να καταγγείλει την άδικη φυλάκισή της.

Να σημειωθεί πως ο αδελφός της, ο Ιμάν Γαβαμί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο από το Λονδίνο ότι η νεαρή αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας «λόγω της απεργίας πείνας» που πραγματοποίησε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, εξαιτίας της οποίας έχει χάσει τουλάχιστον 10 κιλά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης