Σύνοδος Κορυφής των G20: Η αστυνομία της Αυστραλίας ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές

Σύνοδος Κορυφής των G20: Η αστυνομία της Αυστραλίας ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές

Οι δυνάμεις της αστυνομίας και οι διαδηλωτές ετοιμάζονται να αναμετρηθούν στους δρόμους του Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής των G20 για το 2014 αυτό το Σαββατοκύριακο

Σύνοδος Κορυφής των G20: Η αστυνομία της Αυστραλίας ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές
Με το βλέμμα στραμμένο στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας είναι η διεθνής κοινότητα, καθώς αυτό το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας η Σύνοδος Κορυφής των G20 για το 2014.

Οι ηγέτες των πλουσιότερων χωρών του πλανήτη θα συναντηθούν στο Μπρίσμπεϊν  για να συζητήσουν διεξοδικά για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την διεθνή κοινότητα, όπως είναι ο Έμπολα, η εξάπλωση των τζιχαντιστών και η ανάκαμψη της οικονομίας. Όμως, αντιδράσεις έχει ήδη προκαλέσει η άρνηση της συντηρητικής κυβέρνησης της Αυστραλίας να μην συμπεριληφθεί στην ατζέντα των προς συζήτηση θεμάτων η κλιματική αλλαγή.

Η Σύνοδος Κορυφής στο Μπρίσμπεϊν αποτελεί ένα στοίχημα για την αστυνομία της πολιτείας του Κουίνσλαντ να κατορθώσει να κρατήσει την πόλη ασφαλή κατά την διάρκεια της Συνόδου, χωρίς να ασκηθεί βία στους διαδηλωτές, κάτι που είχε πετύχει η βρετανική αστυνομία στην αντίστοιχη Σύνοδο του 2009 στο Λονδίνο.

Ο επικεφαλής του τοπικού υπουργείου αστυνομίας του Κουίνσλαντ, Jack Dempsey, δήλωσε για το θέμα: «Η Σύνοδος των G20 του 2014 στο Μπρίσμπεϊν θα είναι η ασφαλέστερη και η πιο φιλική που έγινε ποτέ».

Πάντως, υπάρχουν έντονες αμφισβητήσεις για το αν η «Sunshine State» (πολιτεία του ήλιου), όπως αποκαλείται το Κουίνσλαντ, θα κατορθώσει με ειρηνικό τρόπο να κρατήσει τους διαδηλωτές μακριά από την Σύνοδο Κορυφής, αφού το «κακό παρελθόν» της δεν το εγγυάται...
Κλείσιμο

Το 1982 σε μια διαμαρτυρία του αυτόχθονου πληθυσμού των Αβοριγίνων  κατά την διάρκεια αγώνων της Κοινοπολιτείας στο Κουίνσλαντ, η αστυνομία κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι μεγαλύτερες ανησυχίες δημιουργούνται για την δράση της ομάδας των  Αβοριγίνων του Μπρίσμπεϊν, η οποία έχει φροντίσει να μεταφέρει από όλη την χώρα με λεωφορεία αυτόχθονες στην πόλη ήδη από την περασμένη Δευτέρα, οι οποίοι πραγματοποιούν πορείες, φόρουμ και workshops και έχουν την πρόθεση να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους και κατά την διάρκεια της συνόδου.

Στην Σύνοδο Κορυφής του Μπρίσμπεϊν αναμένεται να συμμετάσχει και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.



Η τοπική εφημερίδα του Μπρίσμπεϊν «The Courier Mail» αναφέρεται στην πρώτη σελίδα της στις επισκέψεις των ηγετών και η «Brisbain Times» αναφέρει ότι  ο Ρώσος πρόεδρος δεν είναι καλοδεχούμενος στην πόλη εξαιτίας της κατάρριψης της πτήσης MH -17 από φιλορώσους αυτονομιστές, όπως πιστεύεται, στην οποία έχασαν τη ζωή τους και 38 Αυστραλοί πολίτες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης