Σοκ στην Κίνα: «Τους πετσόκοψα για να πάω στον παράδεισο» - video

Σοκ στην Κίνα: «Τους πετσόκοψα για να πάω στον παράδεισο» - video

«Με έπεισαν πως ήμασταν σε ιερό πόλεμο», αποκαλύπτει - Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, νεκροί οι δύο δράστες, συνελήφθη ο τρίτος 

Σοκ στην Κίνα: «Τους πετσόκοψα για να πάω στον παράδεισο» - video
Ένας από τους δράστες επίθεσης με μαχαίρια στη δυτική Κίνα ζήτησε συγγνώμη σήμερα, υποστηρίζοντας ότι τα άλλα μέλη της ομάδας τον έπεισαν να συμμετάσχει σε «ιερό πόλεμο».

Η επίθεση αυτή έγινε την περασμένη Κυριακή σε μια κατάμεστη αίθουσα για επιτραπέζια παιχνίδια, στην πόλη Χοτάν της επαρχίας Σιντζιάνγκ, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι Ουιγούροι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τέσσερις άνθρωποι. Οι δύο από τους δράστες σκοτώθηκαν από αστυνομικούς ενώ ο τρίτος, ο Μούερ Ζάτι, συνελήφθη.

Κλείσιμο
«Απλώς τους άκουσα κι έκανα κάτι τέτοιο, πετσόκοψα τους ανθρώπους. Λυπάμαι, ζητώ συγγνώμη για τη συμπεριφορά μου. Θέλω μόνο να πω ότι λυπάμαι», είπε ο Μούερ σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό κανάλι CCTV.

Ο συλληφθείς, που εμφανίστηκε στο βίντεο αυτό με χειροπέδες και την πορτοκαλί στολή της φυλακής, υποστήριξε ότι τα μέλη της ομάδας του είχαν κηρύξει ιερό πόλεμο και τον έπεισαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα διασφάλιζε την είσοδό του στον παράδεισο.

«Μου είπαν ότι εάν πέθαινα ενώ συμμετείχα θα πήγαινα απευθείας στον παράδεισο και δεν θα κρινόμουν μετά τον θάνατό μου», πρόσθεσε ο Μούερ.

Στις 15 Ιουνίου ο Μούερ είπε ότι παρακολούθησε για μόλις 5 δευτερόλεπτα τους ανθρώπους που έπαιζαν χαρτιά στην αίθουσα και μετά επιτέθηκε σε μια γυναίκα και την μαχαίρωσε.

Το CCTV συχνά παρουσιάζει τις ομολογίες κλεφτών, ιερόδουλων και άλλων ανθρώπων που έχουν κατηγορηθεί για μικροαδικήματα.

Τους τελευταίους μήνες όμως πολλοί ύποπτοι για σοβαρά εγκλήματα έχουν «ομολογήσει» από τηλεοράσεως. Οι επικριτές αυτής της πρακτικής υποστηρίζουν ότι η δημόσια ομολογία στερεί από τον κατηγορούμενο το δικαίωμα σε μια αμερόληπτη δίκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης