Βίντεο-σοκ από την Οδησσό: Αποτελείωναν με ρόπαλα όσους προσπαθούσαν να σωθούν!

Βίντεο-σοκ από την Οδησσό: Αποτελείωναν με ρόπαλα όσους προσπαθούσαν να σωθούν!

Ουκρανοί εθνικιστές χτυπούσαν μέχρι θανάτου όσους εγκλωβισμένους πηδούσαν στο κενό

Βίντεο-σοκ από την Οδησσό: Αποτελείωναν με ρόπαλα όσους προσπαθούσαν να σωθούν!
Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες εικόνες που έρχονται από την Ουκρανία, σχετικά με το μακελειό στην Οδησσό, όπου το βράδυ της Παρασκευής τουλάχιστον 39 άνθρωποι -στην πλειοψηφία τους φιλορώσοι- κάηκαν ζωντανοί.

Σε ένα νέο βίντεο που είδε το «φως» της δημοσιότητας απεικονίζονται Ουκρανοί εθνικιστές να χτυπούν και να πυροβολούν εγκλωβισμένους που πηδούν στο κενό για να σωθούν από τις φλόγες.

Οι άτυχοι πολίτες, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν στο κτίριο των Συνδικάτων αναζητώντας καταφύγιο από τα επεισόδια τα οποία σημειώνονταν γύρω τους, πηδούσαν από τα παράθυρα και κατέληγαν στο έδαφος τραυματισμένοι, για να λάβουν τα τελειωτικά χτυπήματα από ομάδες εθνικιστών που τους περίμεναν με όπλα και ρόπαλα.

Κλείσιμο
Σοκ προκαλεί και ένα άλλο βίντεο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή και δείχνει έναν άνθρωπο που μοιάζει να ανήκει στις δυνάμεις ασφαλείας της Ουκρανίας να σηκώνει το περίστροφό του και να πυροβολεί πολλές φορές προς το φλεγόμενο κτήριο, που είναι γεμάτο κόσμο. 

Χθες, χιλιάδες εξοργισμένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο, το οποίο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από τη φωτιά και έγινε ο τάφος δεκάδων συμπολιτών τους για να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς και να διαδηλώσουν για το κύμα βίας που έχει συγκλονίσει την χώρα τους.

Την ίδια ώρα, 67 άτομα τα οποία κρατούνταν στο αρχηγείο της Αστυνομίας στην Οδησσό για τα πολύνεκρα επεισόδια αφέθηκαν ελεύθερα, μετά την πολιορκία του κτιρίου της αστυνομίας από φιλορωσους διαδηλωτές.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας δεν αποσαφηνίζεται αν υπάρχουν κι άλλα άτομα υπό κράτηση. 



Γιατσενιούκ: Σχέδιο των Ρώσων οι δολοφονίες στην Οδησσό

Εν τω μεταξύ, ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσενιούκ, κατονόμασε την αστυνομία ως υπεύθυνη για το τραγικό μακελειό και ανακοίνωσε πως καρατομήθηκαν οι υπεύθυνοι.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες στη Ρωσία, υποστηρίζοντας πως τα επεισόδια ήταν αποτέλεσμα της παρουσίας Ρώσων πρακτόρων στην Ουκρανία.



«Η Ρωσία έστειλε κάποιους εδώ για να προκαλέσουν το χάος όμως η χώρα πρέπει να ενωθεί και να συμφιλιωθεί για να μη δώσει στους τρομοκράτες που στηρίζει η Μόσχα την ευκαιρία να διχάσουν το λαό μας» συνέχισε ο ίδιος.

«Ο στόχος της Ρωσίας είναι να επαναλάβει στην Οδησσό ό,τι συνέβη στα Ανατολικά» προσέθεσε ο ίδιος.

«Πρόκειται για ένα σχέδιο που έχουν χρηματοδοτήσει και οργανώσει επαγγελματίες που έχουν χειραγωγήσει απλούς πολίτες, όμως η ενότητά μας θα είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς τους τρομοκράτες».



Ο Ουκρανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μετά τα γεγονότα της 2ας Μαΐου όλοι οι ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας της πόλης απομακρύνθηκαν και θα αντικατασταθούν καθώς απέτυχαν στο έργο τους.

«Εάν είχαν κάνει τη δουλειά τους τα σχέδια αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων θα είχαν αποτραπεί», υποστήριξε.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης