Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το μακελειό στην Οδησσό

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το μακελειό στην Οδησσό

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τις ευθύνες της αστυνομίας στο μακελειό της Οδησσού, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 36 ανθρώπους

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το μακελειό στην Οδησσό
Λαμβάνει πλέον νέες διαστάσεις το μακελειό στην Οδησσό. Όπως φαίνεται από αποκαλυπτικά βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα, η αστυνομία ήταν παρούσα την ώρα που το κτήριο παραδίδοταν στις φλόγες, χωρίς όμως να επεμβαίνει.

Φαίνεται ξεκάθαρα δηλαδή, πως η αστυνομία έκανε τα στραβά μάτια, επιτρέποντας σε ακραία στοιχεία, να βάλουν φωτιά στο κτήριο και να κάψουν ζωντανούς 36 ανθρώπους.

Οι Ρωσόφωνοι αυτονομιστές που περιγράφουν τα επεισόδια της Παρασκευής, αναφέρουν πως κατέφυγαν στο κτήριο για να σωθούν από τους άντρες που τους καταδίωκαν, κρατώντας ακόμα και όπλα. 

Λίγο αργότερα, όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, κάποιοι από εκείνους που βρίσκονταν έξω από το κτήριο άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ προς το εσωτερικό, προκαλώντας τη φωτιά. 

Ενώ το κτήριο φλέγεται και ήδη οι άνθρωποι ζητούν απεγνωσμένα τρόπο να βγουν, ένα νέο βίντεο που μεταδίδει το Russia Today δείχνει έναν άντρα, που φαίνεται να ανήκει στις ουκρανικές δυνάμεις, να βγάζει το πιστόλι και να πυροβολεί προς το κτήριο. Την ίδια ώρα φαίνονται αστυνομικοί να βρίσκονται εκεί στην περιοχή, χωρίς να κάνουν το παραμικρό για να σώσουν τους εγκλωβισμένους. 
Κλείσιμο



Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ, παραδέχτηκε τις ευθύνες τις αστυνομίας στο μακελειό και ανακοίνωσε ότι μετά τα γεγονότα της 2ας Μαΐου όλοι οι ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας της πόλης απομακρύνθηκαν και θα αντικατασταθούν καθώς απέτυχαν στο έργο τους.

Εάν είχαν κάνει τη δουλειά τους, υποστήριξε, (τα σχέδια) «αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων θα είχαν αποτραπεί», κατονομάζοντας τη Ρωσία πως βρίσκεται πίσω από το κύμα βίας.

Φορώντας μαύρο κοστούμι και γραβάτα, ως ένδειξη πένθους, ο Αρσένι Γιατσενιούκ εξέφρασε «τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων αυτής της φρικτής τραγωδίας» και διαβεβαίωσε ότι «η Δικαιοσύνη θα ξεκινήσει έρευνες για να εξακριβώσει ποιος δεν έκανε το καθήκον του».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης