Αγριεμένοι οι κάτοικοι σε Κραματόρσκ και Οδησσό: «Πίσω στο Κίεβο φασίστες» (βίντεο)

Αγριεμένοι οι κάτοικοι σε Κραματόρσκ και Οδησσό: «Πίσω στο Κίεβο φασίστες» (βίντεο)

«Τι είδους νόμο και τάξη φέρνετε εδώ; Εμείς είμαστε κάτοικοι της περιοχής του Ντόνετσκ κι όχι εσείς. Να πάτε πίσω στο Κίεβο. Δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ. Φύγετε. Αυτή είναι δική μας γη!», φώναζε το πλήθος καθώς τα ουκρανικά στρατεύματα έμπαιναν στην πόλη

Αγριεμένοι οι κάτοικοι σε Κραματόρσκ και Οδησσό: «Πίσω στο Κίεβο φασίστες» (βίντεο)
Εν μέσω στρατιωτικών επιχειρήσεων και μαχών στις πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, εξαγριωμένοι κάτοικοι της πόλης Κραματόρσκ, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Ντόνετσκ, έδιωξαν κακήν κακώς τους Ουκρανούς στρατιώτες ζητώντας τους να γυρίσουν στο Κίεβο.

Ενώ τα τεθωρακισμένα έμπαιναν στην πόλη, πολίτες άρχισαν να φωνάζουν «φασίστες, γυρίστε στο Κίεβο».



«Τι είδους νόμο και τάξη φέρνετε εδώ; Εμείς είμαστε κάτοικοι της περιοχής του Ντόνετσκ κι όχι εσείς. Να πάτε πίσω στο Κίεβο. Δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ. Φύγετε. Αυτή είναι δική μας γη!», φώναζε το πλήθος.
Κλείσιμο

Την ίδια ώρα στην Οδησσό, πλήθος συγκεντρωμένων κατοίκων έξω από το κτήριο των συνδικάτων που έγινε παρανάλωμα του πυρός την Παρασκευή και όπου βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον 36 άνθρωποι, έκανε πορεία προς την αστυνομική διεύθυνση της πόλης. Εκεί οι εξαγριωμένοι πολίτες επιτέθηκαν με ξύλα και λοστούς, προκαλώντας ζημιές στο τμήμα, διαμαρτυρόμενοι για το μακελειό και ζητώντας να απελευθερωθούν όσοι γλίτωσαν από τη φωτιά, αλλά συνελήφθησαν αμέσως μετά από τις δυνάμεις της τάξης.



Ο ίδιος ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσενιούκ, παραδέχτηκε νωρίτερα πως η τραγωδία στην Οδησσό ήταν αποτέλεσμα ολιγωρίας και από την πλευρά της αστυνομίας.

Λίγο αργότερα, οι αρχές άφησαν ελεύθερους τους ρωσόφωνους που κρατούνταν από το βράδυ της Παρασκευής, προς εκτόνωση της κατάστασης.





Δείτε το βίντεο του Russia Today


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης