Οι ΗΠΑ διαβεβαίωσαν τον ΟΗΕ ότι δεν κατασκοπεύουν τις εσωτερικές επικοινωνίες του οργανισμού και ότι δεν θα το κάνουν ούτε στο μέλλον, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του οργανισμού, Μάρτιν Νεσίρκι.
"Οι αμερικανικές αρχές παρείχαν διαβεβαιώσεις ότι οι επικοινωνίες του ΟΗΕ δεν παρακολουθούνται και δεν θα παρακολουθηθούν" στο μέλλον, σημείωσε ο Νεσίρκι.
Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ δεν διευκρίνισε πότε οι ΗΠΑ έδωσαν τις διαβεβαιώσεις αυτές, ούτε απάντησε στους δημοσιογράφους οι οποίοι τον ρωτούσαν αν οι ΗΠΑ είχαν, στο παρελθόν, κατασκοπεύσει εμπιστευτικές βιντεοδιασκέψεις ή τηλεφωνικές συνομιλίες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.
Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ φέρεται ότι είχε παραβιάσει την ασφάλεια του εσωτερικού συστήματος βιντεοδιασκέψεων του ΟΗΕ, ανέφερε τον Αύγουστο το γερμανικό περιοδικό "Ντερ Σπίγκελ".
Ένα παλιό αυτοκίνητο που δεν χρησιμοποιείται πλέον μπορεί να συνεχίσει να κοστίζει, ακόμη κι όταν παραμένει ακινητοποιημένο. Η απόσυρση αυτοκινήτου, όμως, μπορεί να είναι μια εξαιρετικά απλή, γρήγορη και οικονομικά αποδοτική διαδικασία.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο όραμα της LAMDA Development για ένα The Ellinikon ανοιχτό σε όλους, όπου η ισότιμη συμμετοχή και η προσβασιμότητα αποτελούν βασικά στοιχεία της καθημερινής εμπειρίας.