Στο Γιβραλτάρ αγκυροβόλησε το πρωί τη Δευτέρας η βρετανική φρεγάτα HMS Westminster. Η άφιξή της έγινε στο πλαίσιο ανάπτυξης πολεμικών πλοίων της Βρετανίας στη Μεσόγειο και στον Περσικό Κόλπο για την εκτέλεση κοινών ασκήσεων με διάφορους συμμάχους.
Η παρουσία της φρεγάτας και δύο μικρότερων συνοδευτικών πλοίων στο Γιβραλτάρ γίνεται σε μια ευαίσθητη στιγμή στις σχέσεις Βρετανίας-Ισπανίας, λόγω της διπλωματικής αντιπαράθεσης των τελευταίων εβδομάδων για την πολύωρη ταλαιπωρία στη διάσχιση των συνόρων Γιβραλτάρ-Ισπανίας.
Την Κυριακή δεκάδες Ισπανοί ψαράδες συγκεντρώθηκαν με τα αλιευτικά σκάφη τους ανοιχτά του Γιβραλτάρ διαμαρτυρόμενοι για τη δημιουργία τεχνητού υφάλου από την τοπική κυβέρνηση, που στάθηκε η αφορμή για τη διπλωματική ένταση. Οι Ισπανοί αλιείς λένε ότι ο ύφαλος δεν τους επιτρέπει να ψαρεύουν στην περιοχή, η οποία θεωρούν ότι υπάγεται στα ισπανικά χωρικά ύδατα. Προσθέτουν ότι τα τσιμεντένια μπλοκ που ποντίστηκαν για να σχηματιστεί ο ύφαλος είναι περιβαλλοντικά επικίνδυνα.
Η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ αντιτείνει ότι ο ύφαλος θα βοηθήσει στην αύξηση της θαλάσσιας ζωής, κάτι που θα ευνοήσει τους αλιείς.
Στο Vione Paros, υπό την διαχείρηση της SWOT Hospitality, η φιλοξενία, η γαστρονομία και η θέα στο Αιγαίο συνθέτουν μια πρόταση διαμονής που αποτυπώνει τον σύγχρονο χαρακτήρα του νησιού.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς