Δεν τα βρήκαν ΟΗΕ-ΗΠΑ-Ρωσία για το «συριακό»

Δεν τα βρήκαν ΟΗΕ-ΗΠΑ-Ρωσία για το «συριακό»

Έληξαν χωρίς συμφωνία οι τριμερείς συνομιλίες - Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις 

Δεν τα βρήκαν ΟΗΕ-ΗΠΑ-Ρωσία για το «συριακό»
Χωρίς θετική κατάληξη ολοκληρώθηκαν οι τριμερείς συνομιλίες με διαμεσολάβηση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τη Ρωσία, με θέμα τον συριακό εμφύλιο και το πως θα τερματιστούν οι συγκρούσεις.

Βασικό θέμα της διαφωνίας ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η ημερομηνία που σχεδιάζεται να γίνει μια διεθνής σύνοδος για τη συριακή σύρραξη και το ποιοι θα λάβουν μέρος σε αυτήν, όπως δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ.

Οι διπλωμάτες των δύο πλευρών θα επιστρέψουν στις χώρες τους για διαβουλεύσεις σχετικά με το πώς μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία αλλά δεν υπάρχει καμιά συμφωνία για το πώς θα αντιπροσωπευθεί ή συριακή αντιπολίτευση και το εάν το Ιράν θα συμμετέχει ή όχι, είπε ο Γκατίλοφ έπειτα από τη λήξη της συνάντησης, που διήρκεσε πέντε ώρες.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να υπάρξουν περαιτέρω συνομιλίες για τη σύνοδο, όπως ανέφερε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ο ΟΗΕ.

Η Ουέντι Σέρμαν, Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών η οποία έλαβε μέρος στις συνομιλίες της Γενεύης, απέφυγε να κάνει σχόλια για τις διαπραγματεύσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης