Γάλλος φωτογράφος μετέτρεψε την Άγρια Δύση σε τουριστικό προορισμό στον Άρη

Γάλλος φωτογράφος μετέτρεψε την Άγρια Δύση σε τουριστικό προορισμό στον Άρη

Η NASA έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει ταξίδια στον Άρη για το προσεχές μέλλον - Ο Γάλλος φωτογράφος Julien Mauve με το πρότζεκτ του «Χαιρετίσματα από τον Άρη» προετοιμάζει κατάλληλα το έδαφος

Γάλλος φωτογράφος μετέτρεψε την Άγρια Δύση σε τουριστικό προορισμό στον Άρη
Ένα ταξίδι για διακοπές στον Άρη μπορεί σήμερα να φαντάζει μακρινό, αλλά σε μερικά χρόνια ίσως να είναι πραγματοποιήσιμο και τα τελευταία σχέδια της NASA δείχνουν ότι δεν πρόκειται για ουτοπία. Ο Γάλλος φωτογράφος Julien Mauve με το πρότζεκτ του «Χαιρετίσματα από τον Άρη» (Greetings From Mars), με χιούμορ και φαντασία, μας φέρνει πιο κοντά σε ένα τέτοιο ταξίδι.



Κλείσιμο
Ο φωτογράφος αναζήτησε ένα απόκοσμο περιβάλλον με άμμο, φαράγγια, βράχια και παντελή έλλειψη ζωής, για να κατορθώσει να δώσει στους υποψήφιους τουρίστες του κόκκινου πλανήτη εικόνες από τις διακοπές τους στο μέλλον...



Ο ίδιος σε συνέντευξή του δήλωσε ότι το κατάλληλο σκηνικό για την ιδιαίτερη φωτογράφισή του θα μπορούσε να είναι στην Αυστραλία ή στην Ιορδανία, αλλά, τελικά, αποφάσισε πως το τοπίο της Αμερικανικής Δύσης ήταν το πιο εύκολα προσβάσιμο και διέθετε ποικιλία από βράχια, φαράγγια και μια μυστηριώδη και παράλληλα, μυστικιστική ατμόσφαιρα, που παραπέμπει στο τοπίο του Άρη.



Ο φωτογράφος στο συγκεκριμένο πρότζεκτ χρησιμοποίησε συχνά και το selfie stick και σημείωσε στην ιστοσελίδα του, ότι συχνά οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να αυτοπροσδιορίζονται και να επιβεβαιώνουν την παρουσία τους σε ένα τοπίο και υποστήριξε, πως ο τρόπος που τραβάμε φωτογραφίες δείχνει συχνά και την ματαιοδοξία που εμπλέκεται στην ατελείωτη επιδίωξη του ατόμου για αυτοπροσδιορισμό.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης