Ryan Air: Ηρθαμε Ελλάδα για να μείνουμε - Επενδύουμε 300 εκατ. δολάρια

Ryan Air: Ηρθαμε Ελλάδα για να μείνουμε - Επενδύουμε 300 εκατ. δολάρια

Θα διακινηθούν 4 εκατομμύρια επιβάτες το 2014, που θα φτάσουν τα 10 εκατομμύρια το 2018
– Πώς θα γίνει «εισβολή» τουριστών στη χώρα μας - Έκανε λόγο για ρεκόρ προκρατήσεων

Ryan Air: Ηρθαμε Ελλάδα για να μείνουμε - Επενδύουμε 300 εκατ. δολάρια
Με μια επένδυση ύψους 300 εκατ. δολαρίων το 2014, εισέρχεται στην ελληνική αγορά η Ryan Air, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης, όσον αφορά τη διακίνηση των επιβατών. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Μάικ Ο' Λιρι, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στην Αθήνα, είπε ότι η εταιρία του θα μεταφέρει τέσσερα εκατομμύρια επιβάτες από και προς την Ελλάδα το 2014 και προέβλεψε ότι μέχρι το 2018 οι επιβάτες που θα διακινεί από και προς την Ελλάδα θα ξεπεράσουν τα 10 εκατομμύρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair επισήμανε ότι παρατηρείται ρεκόρ προκρατήσεων στα έξι δρομολόγια της εταιρείας από την Αθήνα προς τα Χανιά, το Λονδίνο, το Μιλάνο, την Πάφο, τη Ρόδο και τη Θεσσαλονίκη και σημείωσε ότι η χαμηλού κόστους αεροπορική  εταιρεία πραγματοποιεί επαφές με υφιστάμενα και νέα αεροδρόμια για την αύξηση των δρομολογίων της από το χειμώνα του 2014 και το καλοκαίρι του 2015.

Κλείσιμο
«Η Ελλάδα έχει τεράστια δυναμική και τα τελευταία χρόνια η κυκλοφορία είχε παρουσιάσει μεγάλη υποχώρηση, λόγω των υψηλών τελών των αεροδρομίων αλλά και ενδεχομένως λόγω των υψηλών κομίστρων, από πλευράς των Olympic- Aegean. Στόχος της Ryanair είναι να αυξήσει την επιβατική κίνηση από και προς την Ελλάδα από τα 4 εκατομμύρια επιβάτες το 2014, στα 8- 10 εκατομμύρια το 2018 και να καταστεί η πρώτη αεροπορική στη χώρα, έχοντας συνεισφέρει στη δημιουργία συνολικά 6.000 θέσεων εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ο' Λίρι. 

Ήδη η εταιρία, σύμφωνα με τον Ο' Λιρι, έχει εγκαταστήσει επτά αεροσκάφη της στα αεροδρόμια των Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Χανίων και απασχολεί στην Ελλάδα 350 εργαζόμενους. Από τον προσεχή Νοέμβριο, η εταιρία σκοπεύει να αυξήσει τα αεροπλάνα τα οποία σταθμεύουν σε διάφορα ελληνικά αεροδρόμια και να προσφέρει επιπλέον προορισμούς τόσο στην εσωτερική αγορά, όσο και στην ευρωπαϊκή.



Ο Μάικ Ο' Λιρι συναντήθηκε με τους υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών και είπε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις, έτσι ώστε οι αεροπορικές εταιρίες οι οποίες αυξάνουν την κίνησή τους από ελληνικά αεροδρόμια, να έχουν εκπτώσεις, που φτάνουν το 60 και 70%. Επίσης, ο διευθύνων συμβουλος της Ryan Air τόνισε ότι, αν καταφέρουμε να μειώσουμε τις χρεώσεις στα ελληνικά αεροδρόμια, θα υπάρξει μια απίστευτη «εισβολή» τουριστών στην Ελλάδα, κάτι που θα είναι προς όφελος της ελληνικής οικονομίας. Όσον αφορά τη Ryan Air, η οποία ξεκινά τις πτήσεις της από την Αθήνα την 1η Απριλίου, ο ιδρυτής της τόνισε, ότι «στην Ελλάδα ήρθαμε για να μείνουμε, να επενδύσουμε και μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια να κάνουμε την εταιρία την πρώτη αεροπορική εταιρία της Ελλάδας». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης