Μήνυση στην Αpple για εσκεμμένη αχρήστευση παλαιότερων iPhone μέσω του iOS 9

Μήνυση στην Αpple για εσκεμμένη αχρήστευση παλαιότερων iPhone μέσω του iOS 9

Αντιμέτωπη για άλλη μια φορά με την δικαιοσύνη είναι η Apple στην Αμερική, καθώς ένας πελάτης της υποστηρίζει ότι η αναβάθμιση του λειτουργικού του έκανε σκόπιμα σχεδόν άχρηστη μια παλαιότερη συσκευή iPhone που διαθέτει

Μήνυση στην Αpple για εσκεμμένη αχρήστευση παλαιότερων iPhone μέσω του iOS 9
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple βρίσκεται αντιμέτωπη με μία τέτοια αγωγή, καθώς και πέντε χρόνια πριν, όταν είχε βγάλει το iOS 4 είχε δεχτεί πάλι μία αντίστοιχη μήνυση από κατόχους παλαιότερων iPhone 3G. 

Όμως αυτή τη φορά τα πράγματα δείχνουν πολύ πιο σοβαρά, καθώς ο ενάγων ζητά από την εταιρία ούτε λίγο ούτε πολύ αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων γιατί υποστηρίζει ότι η Apple εσκεμμένα κάνει σχεδόν άχρηστα τα παλαιότερης γενιάς iPhone με κάνε νέα ανανέωση του λειτουργικού της.

Κλείσιμο
Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν αναφορές σε πάνω από 100 iPhone 4s τα οποία όταν αναβαθμίστηκαν στο iOS 9 άρχισαν να παρουσιάζουν δυσλειτουργίες σε πολλές εφαρμογές, να κολλάνε, και να είναι εμφανώς πιο αργά τόσο στα δικά του apps όσο και σε όσα είχαν αγοραστεί από άλλους developers. 

Ο ενάγων υποστηρίζει ότι αποτελεί συνήθη πρακτική της Apple να δημιουργεί αυτή την κατάσταση, με στόχο να ωθεί τους καταναλωτές να αγοράσουν τις νεότερες και πιο ακριβές συσκευές τους κάθε δυο με τρία χρόνια. Μάλιστα, η Apple κατηγορείται και για παραπλάνηση των καταναλωτών, καθώς όσα υπόσχεται για το νέο λειτουργικό (πιο γρήγορες επιδόσεις, καλύτερη απόδοση της μπαταρίας κ.λπ.) όχι μόνο δεν ισχύουν, αλλά το αντίθετο, κάνουν τα παλαιότερα iPhone πρακτικά άχρηστα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης