Σάντα Κρους ντελ Ισλότε: Το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο

Σάντα Κρους ντελ Ισλότε: Το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο

Έχει μέγεθος όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου – Πεντακόσια άτομα στεγάζονται σε 115 σπίτια

Σάντα Κρους ντελ Ισλότε: Το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο
Στις ανατολικές ακτές της Καραϊβικής στην Κολομβία υπάρχει ένα νησάκι,μεγέθους όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου,που βουλιάζει από κόσμο... Κι αυτό επειδή μόλις πεντακόσιοι κάτοικοι διαμένουν σε 115 σπίτια. 

Το Σάντα Κρους ντελ Ισλότε είναι το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο με το BBC να προβάλει στην ιστοσελίδα του φωτογραφίες που δείχνουν του λόγου το αληθές... Τα σπίτια,που είναι σχεδόν το ένα πάνω στο άλλο, είναι πρόχειρες κατασκευές.

Είναι απορίας άξιο πώς χωράνε τόσοι πολλοί άνθρωποι σ΄ ένα τόσο μικρό νησί...Στο Σάντα Κρους ντελ Ισλότε δεν υπάρχουν αυτοκίνητα και μηχανάκια. Οι κάτοικοι κυκλοφορούν πεζή. Το 60% του πληθυσμού είναι παιδιά. Πέρυσι, για παράδειγμα,γεννήθηκαν επτά παιδιά. Υπάρχει ένα σχολείο με 12 δασκάλους και δύο βάρδιες- η καθεμία καλύπτει 170 μαθητές.
Κλείσιμο
 

Πόσιμο νερό και η δαπάνη για ρεύμα τα μεγαλύτερα προβλήματα 

Σχεδόν κάθε οικογένεια έχει τη δική της βάρκα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο νησί είναι το πόσιμο νερό, εξηγούν οι κάτοικοι στο βρετανικό δίκτυο. 

Υπάρχουν γεννήτριες στο νησί με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται ότι πληρώνουν πολλά χρήματα για να έχουν ρεύμα. 

Σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν τουρίστες για να αυξήσουν τα έσοδά τους, οι κάτοικοι δημιούργησαν δύο ενυδρεία όπου εκεί μπορεί να δει κανείς από θαλάσσιες χελώνες μέχρι καρχαρίες. 

Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα νησιά Τιντιπάν και Μούκουρα, τα οποία είναι πολύ μεγαλύτερα σε έκταση αλλά διαθέτουν λιγότερο πληθυσμό.


Οι κάτοικοι συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία 


Μοναδική βλάστηση αποτελούν τα ελάχιστα δέντρα που έχουν απομείνει, ενώ μία κεντρική πλατεία συγκεντρώνει τις βασικές δραστηριότητες των κατοίκων, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με την αλιεία.

Η πρόσβαση στο νησί γίνεται με πλοίο από το λιμάνι της πόλης Τολού. Το νησί διαθέτει μόνο ένα ξενοδοχείο για τους επισκέπτες που συγκεντρώνονται τους καλοκαιρινούς μήνες εκεί, καθώς και ένα κέντρο υγείας και ελάχιστα μικρά μαγαζιά. 

Δεν λειτουργούν υπηρεσίες και καταστήματα, κάτι που αναγκάζει αρκετούς από τους ντόπιους να μετακινούνται στην ηπειρωτική χώρα για να εργαστούν. Επιπλέον, το νησί δεν διαθέτει κοιμητήριο ή χώρους αναψυχής και έτσι η μετακίνηση σε γειτονικά νησιά κρίνεται πολλές φορές αναγκαία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης