H Ευρώπη υποκλίνεται στον Θρύλο για τον νέο ευρωπαϊκό θρίαμβο

H Ευρώπη υποκλίνεται στον Θρύλο για τον νέο ευρωπαϊκό θρίαμβο

Ύμνοι για τον Ολυμπιακό από την UEFA, ως το βρετανικό Guardian, την πορτογαλική Record και την ισπανική AS - Όλα τα φώτα στον Ιντέγε και τη γκολάρα του 79ου λεπτού που χάρισε τους τρεις πόντους στους ερυθρόλευκους - Όλα τα σενάρια για την πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16» του Champions League

H Ευρώπη υποκλίνεται στον Θρύλο για τον νέο ευρωπαϊκό θρίαμβο
Τα φώτα όλης της Ευρώπης συγκεντρώνει για άλλη μια φορά ο Ολυμπιακός μετά τον δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας θρίαμβό του στους ομίλους του Champions League, αυτή τη φορά κόντρα στη Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ.

Οι «προβολείς» των διεθνών ΜΜΕ πέφτουν - δικαιολογημένα - πάνω στον Ιντέγε Μπράουν ο οποίος με το σπάνιας ομορφιάς γκολ που πέτυχε στο 79΄ χάρισε τους τρεις πόντους στον Θρύλο και τον κράτησε σε τροχιά πρόκρισης στους 16 του Champions League.




Κλείσιμο

«Ο Ιντέγε έριξε κάτω την Ντιναμό, ο Ολυμπιακός κέρδισε ξανά» γράφει η UEFA στην ιστοσελίδα της προσθέτοντας για το γκολ του επιθετικού των ερυθρολεύκων ότι «σκόραρε από μια σχεδόν αδύνατη γωνία καθώς οι πρωταθλητές Ελλάδας "έχτισαν" επάνω στη νίκη τους επί της Άρσεναλ και συνέχισαν με μία ακόμα εκτός έδρας νίκη».

«Ο Μπράουν Ιντέγε εξαφάνισε την Ντιναμό και αύξησε τις πιθανότητες του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες έχουν περισσότερες πλέον για να φτάσουν στη νοκ-άουτ φάση του Champions League, καθώς το γκολ του Ιντέγε τους βοήθησε να κερδίσουν με 1-0 την Ντιναμό» γράφει ο βρετανικός Guardian.



Eurosport: Ο Ιντέγε Μπράουν έδωσε στον Ολυμπιακό τη νίκη με 1-0 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο Ολυμπιακός Πειραιώς αύξησε τις ελπίδες του να προχωρήσει στην επόμενη φάση του Champions League.

«H ελληνική ομάδα που είναι δεύτερη στον έκτο όμιλο έχει μείνει στο κόλπο για να περάσει στη φάση των νοκ αουτ» γράφει η ισπανική Mundo Deportivo που επέλεξε για τίτλο τη φράση: "Ο Ολυμπιακός εξέπληξε τη Ντιναμό". 



Το RTP γράφει: «Ο Ολυμπιακός ήταν νικητής στην Κροατία. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα κέρδισε στην Κροατία την Ντιναμό και έχει έξι πόντους στον έκτο όμιλο του Champions League».

Για τεράστια επιτυχία γράφει η πορτογαλική Record που επισημαίνει ότι ο Ολυμπιακός «σημείωσε μια σπουδαία νίκη με 0-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και κατάφερε να φτάσει την Μπάγερν στην κορυφή του έκτου ομίλου».

Η Ισπανική AS επέλεξε για τη νίκη του Ολυμπιακού τον τίτλο «ένα γκολ του Ιντέγε διατήρησε δεύτερο τον Ολυμπιακό στον όμιλό του».



«Το γκολ του Ιντέγε έφερε back-to-back νίκη για την ελληνική πλευρά» γράφει η ιστοσελίδα goal.com με την ιταλική ιστοσελίδα tuttomercatoweb.com να επικεντρώνεται στο ότι «O Ολυμπιακός έφθασε τον Πεπ»





Τα σενάρια για την πρόκριση στους «16»

Το τέλος της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League βρίσκει τον Ολυμπιακό σε θέση... πρόκρισης! Οι «ερυθρόλευκοι» με τα δύο σπουδαία διπλά σε Λονδίνο και Ζάγκρεμπ είναι σε θέση ισχύος! Τι πρέπει να κάνει από εδώ και στο εξής;

Λαμβάνουμε ως δεδομένο την ήττα από την Μπάγερν στο Μόναχο, που αποτελεί και το ρεαλιστικότερο σενάριο. Αν βέβαια συνυπολογίσουμε το εκπληκτικό πρόσωπο του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση και το ότι υπάρχει πιθανότητα οι Βαυαροί να είναι βαθμολογικά... σχεδόν αδιάφοροι την προτελευταία αγωνιστική, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει τίποτα!





Με νίκη απέναντι στην Ντιναμό και και ισοπαλία με την Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης», η ομάδα του Σίλβα φτάνει τους 10 βαθμούς και... κλειδώνει πρόκριση. Κι αυτό γιατί το μάξιμουμ των βαθμών που μπορούν να συγκεντρώσουν οι «Κανονιέρηδες» σε αυτό το σενάριο είναι 10, αλλά ο Ολυμπιακός θα τους «έχει» στην ισοβαθμία.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός χάσει από την Άρσεναλ και νικήσει την Ντιναμό, θα μείνει στους εννιά βαθμούς. Αν συμβεί αυτό, θα παίξει ρόλο το σκορ της ήττας. Αν το ματς έρθει 1-2 ή 0-1, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πάνω χέρι στην ισοβαθμία. Αν χάσουν όμως 0-2, για παράδειγμα, τότε μένουν πίσω, καθώς το κριτήριο της καλύτερης επίθεσης στα μεταξύ τους προϋποθέτει ίδια διαφορά τερμάτων. Σε περίπτωση που νικήσει η Άρσεναλ με 2-3, όπως νίκησαν οι Πειραιώτες στο πρώτο ματς, μετράει 1) η συνολική διαφορά τερμάτων και 2) η καλύτερη επίθεση στον όμιλο.





 Φυσικά, αυτό το δεδομένο αλλάζει σε περίπτωση που οι Λονδρέζοι κάνουν διπλό στο Μόναχο την επόμενη αγωνιστική. Το πρόγραμμα βολεύει τους «ερυθρόλευκους», καθώς η ομάδα του Γκουαρδιόλα θέλει μόνο νίκη.

Ουσιαστικά λοιπόν, ο Ολυμπιακός κρατάει την τύχη στα χέρια του. Αρκεί την επόμενη αγωνιστική να πάρει την εντός έδρας νίκη στο ματς-κλειδί με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και στη συνέχεια να μπει στην τελική ευθεία μεταφέροντας το άγχος στους συνδιεκδικητές του!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης