Σκουρλέτης: Θα έλεγα στους ΑΝΕΛ να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους

Σκουρλέτης: Θα έλεγα στους ΑΝΕΛ να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους

«Ο κ. Καμμένος εκφράζει τη θέση του κόμματος του, όχι την κυβερνητική θέση» στο Σκοπιανό, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών

Σκουρλέτης: Θα έλεγα στους ΑΝΕΛ να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους
«Ο κ. Καμμένος
εκφράζει τη θέση του κόμματος του, όχι την κυβερνητική θέση» δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στον realfm ο
Πάνος Σκουρλέτης, καυτηριάζοντας την στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των
Σκοπίων.
Κλείσιμο

Όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, «δεν υπάρχει διγλωσσία» αφού «δεν έχει αμφισβητήσει ο κ. Καμμένος ότι η κυβέρνηση πηγαίνει με αυτή τη θέση, απλώς διαφωνεί». «Θα συμφωνήσω ότι είναι σοβαρό θέμα και θα έλεγα στην πλευρά των ΑΝΕΛ, παρόλο που σέβομαι τη διαφορετική τους άποψη με την οποία διαφωνώ, να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους, διότι καμιά φορά δημιουργείται μια τέτοια δυναμική, η οποία υπονομεύει μια πραγματικά εθνική προσπάθεια που γίνεται τώρα» συμπλήρωσε το κυβερνητικό στέλεχος.

Αναφορικά με τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι «δεν ήταν μια θηριώδης συγκέντρωση» αλλά μια «μεγάλη συγκέντρωση». «Βεβαίως επί της ουσίας θα έλεγα ότι ακούσαμε πράγματα, τα οποία ακούγαμε και πριν 25 χρόνια και είναι σαν να μην έχει περάσει μια ημέρα. Αυτό δείχνει ότι αυτοί που έβαλαν τη σφραγίδα τους, οι ομιλητές, οι εκφραστές αυτού του κόσμου ότι δεν έχουν βγάλει κανένα συμπέρασμα από αυτή την 25ετή πορεία και αυτό δεν είναι ενθαρρυντικό» δήλωσε o υπουργός Εσωτερικών.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το ίδιο ζήτημα δήλωσε πως η κυβέρνηση «δεν έχει εν κρυπτώ διαπραγματεύσεις». «Το πλαίσιο της θέσης της κυβέρνησης είναι σαφές, δημόσιο και γνωστό. Χαρακτηρίζει τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον μια διαχρονική συνέπεια, γιατί αυτά τα έλεγε και όταν ήταν ένα κόμμα του 3% και όχι μόνο τώρα που είναι στην κυβέρνηση. Το πλαίσιο το είπε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο Έθνος, έαν κανείς έχει την απαίτηση να ενημερώνει με δελτία τύπου, μέρα παρά μέρα για το τι λέγεται στις διαπραγματεύσεις, είναι αστεία πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, να αποσαφηνίσει την επίσημη θέση της για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ ζήτησε από τη ΝΔ ο υπουργός Εσωτερικών, καθώς όπως ανέφερε, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις δηλώσεις του μετά το συλλαλητήριο, «ουσιαστικά θόλωσε τα πράγματα».

«Θεωρώ ότι θα είναι κάτι που θα τον συνοδεύει σε όλη τη διάρκεια του πολιτικού του βίου, διότι πήρε αποστάσεις από την παραδοσιακή θέση, αν θέλετε, της ΝΔ πάνω στο θέμα αυτό, όπως είχε εκφραστεί, για να μην πω και για την οικογενειακή του παράδοση, αλλά αφήστε το αυτό είναι πολύ προσωπικό. Θεωρώ, λοιπόν, ότι έδειξε πόσο τελικά πολιτικά λίγος είναι και πόσο δεν έχει την απαιτούμενη υπευθυνότητα απέναντι σε τεράστια εθνικά ζητήματα» σημείωσε ο υπουργός, τονίζοντας πως «πρόκειται για ένα λαϊκιστικό δείγμα γραφής εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη, η προχθεσινή του δήλωση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης