Πολύτεκνοι σε Τσακαλώτο: Έλα να ζήσεις τα παιδιά σου με τα δικά μας λεφτά!

Πολύτεκνοι σε Τσακαλώτο: Έλα να ζήσεις τα παιδιά σου με τα δικά μας λεφτά!

Η οργή των ομοσπονδιών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών φαίνεται πως αυξήθηκε μετά τις τελευταίες τοποθετήσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που υποστήριξε πως και ο ίδιος είναι τρίτεκνος αλλά πρέπει να στηριχθούν οι οικογένειες με ένα και δύο παιδιά που είναι περισσότερες

Πολύτεκνοι σε Τσακαλώτο: Έλα να ζήσεις τα παιδιά σου με τα δικά μας λεφτά!
Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων ασκούν οι εκπρόσωποι των πολυτέκνων στην Βουλή κατά την ακρόαση των φορέων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο.

Η οργή των ομοσπονδιών τρίτεκων και πολύτεκων οικογενειών φαίνεται πως αυξήθηκε μετά τις τελευταίες τοποθετήσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που υποστήριξε πως και ο ίδιος είναι τρίτεκνος αλλά πρέπει να στηριχθούν οι οικογένειες με ένα και δύο παιδιά που είναι περισσότερες.

«Είχαμε συναντηθεί με τον κ. Τσακαλώτο πριν από 1-2 χρόνια και μας είπε πως θα λάβει μέτρα στήριξης. Τώρα λέει ότι και ο ίδιος είναι τρίτεκνος αλλά πρέπει να στηριχθούν οικογένειες με ένα και δύο παιδιά. Να έρθετε κύριε υπουργέ με τα δικά μας λεφτά να ζήσετε τα παιδιά σας. Εκ του ασφαλούς μιλάτε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εμμανουήλ Αχλαδιανάκης πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΟΠΟΤΤΕ).

Κλείσιμο
Κάλεσε δε τους βουλευτές της πλειοψηφίας να καταψηφίσουν τις προωθούμενες διατάξεις που όπως είπε «στοχεύουν εναντίον του 3ου, 4ου και 5ου παιδιού. Να είστε σίγουροι πως αν το ψηφίσετε θα έχετε δώσει μαχαιριά απέναντι στο δημογραφικό . Σταθείτε στο ύψος περιστάσεων και καταψηφίστε. Προβληματιστείτε ενόψει της ψηφοφορίας».

«Ξέρετε ποιους τιμωρείτε; Υπαλλήλους ιδιωτικούς και δημόσιους. Υπάρχει περίπτωση με τα μέτρα που παίρνετε να γεννηθούν σε μια οικογένεια 3 παιδιά; Δεν θα είστε υπουργός όταν θα δούμε τις επιπτώσεις των ρυθμίσεών σας» ανέφερε ο ίδιος σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό. Πριν από 5 χρόνια φτιάχτηκε επιτροπή και υπογράψαμε – πιθανόν να υπογράψατε και εσείς -  έκθεση για την στήριξη των τρίτεκνων. Σήμερα μας τιμωρείτε βάζοντας τεκμαρτά εισοδήματα. Δεν λέτε ότι τα επιδόματα αυτά θα φορολογηθούν. Παίρνετε απόφαση κατά της γέννησης τριών παιδιών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης