Η Ιερά Σύνοδος ζητά από τον Ραγκούση να πει... ονόματα για τους «ομοφυλόφιλους ιερείς που το κρύβουν»

Η Ιερά Σύνοδος ζητά από τον Ραγκούση να πει... ονόματα για τους «ομοφυλόφιλους ιερείς που το κρύβουν»

Όλα ξεκίνησαν από μια συνέντευξη του υποψήφιου προέδρου του νέου φορέα της κεντροαριστεράς σε περιοδικό

Η Ιερά Σύνοδος ζητά από τον Ραγκούση να πει... ονόματα για τους «ομοφυλόφιλους ιερείς που το κρύβουν»
Σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε να επιδώσει εξώδικο στον τέως υπουργό και υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Ραγκούση, «κατόπιν των δηλώσεών του, να καταθέσει εντός πενθημέρου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει για τα καταγγελόμενα από αυτόν εις βάρος Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο».
 
Είχε προηγηθεί η εξής απάντηση του Γιάννη Ραγκούση στο περιοδικό στο antivirus magazine:
«Οπότε, δε φοβάστε να πάτε ενάντια σε «δύσκολους αντιπάλους», όπως για παράδειγμα είναι η εκκλησία;...Συγκεκριμένα για την εκκλησία, είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι και αυτή πρέπει να βγει μπροστά σ΄αυτόν τον αγώνα. Υποστηρικτικά. Γιατί αν θέλει να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται. Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ΄αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου».

Μετά τον θόρυβο που ξέσπασε ο Γιάννης Ραγκούσης προχώρησε νέα δήλωση: «Λυπάμαι για την αντίδραση αυτή. Υπερασπίζομαι πάντοτε τη γνώμη μου και τις αντιλήψεις μου. Μιλάω πάντα με παρρησία. Φυσικά και να υποστώ τη βάσανο των δικαστηρίων. Οι τοποθετήσεις μου αφορούν καταστάσεις. Όλα τα πρόσωπα, ανεξαιρέτως, έχουν το σεβασμό μου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης