Στο γρήγορο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης συμφώνησαν Παυλόπουλος-Ντάισελμπλουμ

Στο γρήγορο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης συμφώνησαν Παυλόπουλος-Ντάισελμπλουμ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της αλλά αναμένει και από τους εταίρους της να ανταποκριθούν στις δικές τους υποχρεώσεις στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους

Στο γρήγορο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης συμφώνησαν Παυλόπουλος-Ντάισελμπλουμ
Στην ανάγκη ολοκλήρωσης το συντομότερο δυνατόν συμφώνησαν από κοινού Προκόπης Παυλόπουλος και
Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος του Eurogroup επισήμανε τη μεγάλη πρόοδο της Ελλάδας στην οικονομία και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα αναπόσπαστο μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης. Δεσμεύτηκε δε, ότι θα παραμείνει πιστός στην προσπάθεια για την ταχύτατη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού εξήρε το ρόλο του Γερούν Ντάισελμπλουμ χαρακτηρίζοντας τον πολύ δημιουργικό καθόλη τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης «κάτι που αναγνωρίζουν όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις».
Κλείσιμο

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της αλλά αναμένει και από τους εταίρους της να ανταποκριθούν στις δικές τους υποχρεώσεις έναντι της χώρας μας στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

Είναι καλύτερα να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο, ανέφερε ακόμη, τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθεί θεσμικά το Eurogroup. Άλλωστε, είναι καιρός να αποκτήσει η Ε.Ε. το δικό της Νομισματικό Ταμείο, επεσήμανε.

Για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, τέλος, ζήτησε να εξαχθούν συμπεράσματα, κυρίως «να φροντίσουμε για την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης