Δήλωσε «ταξικός αποστάτης» ο Κατρούγκαλος για να υπερασπιστεί το ασφαλιστικό του

Δήλωσε «ταξικός αποστάτης» ο Κατρούγκαλος για να υπερασπιστεί το ασφαλιστικό του

Ακουσε τον... εξάψαλμο από τους δικηγόρους στη Βουλή

Δήλωσε «ταξικός αποστάτης» ο Κατρούγκαλος για να υπερασπιστεί το ασφαλιστικό του
Στην προσπάθειά του να αποκρούσει τις σφοδρές αντιδράσεις και ιδίως τις έντονες διαμαρτυρίες των δικηγορικών συλλόγων της χώρας για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος  δήλωσε... ταξικός αποστάτης!

«Εγώ είμαι ταξικός αποστάτης» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή για να εξηγήσει: «Κύριε Αλεξανδρή έχουμε ταξικές διαφορές. Εγώ είμαι ταξικός αποστάτης και δεν υπερασπίζομαι όσους από τον κλάδο μου βγάζουν πάνω από 50.000 ευρώ. Οι αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες είναι ταξικά διαστρωματωμένοι. Τα συμφέροντα των δικηγόρων δεν είναι ενιαία. Άλλα τα συμφέροντα αυτού που εργάζεται με μπλοκάκι και ο οποίος είναι σκλάβος των μεγάλων δικηγορικών γραφείων, και άλλα τα συμφέροντα του μεγαλοδικηγόρου που στην ουσία είναι μεγαλοεπιχειρηματίας».

Εκτός αυτών και παρά τις επισημάνσεις όλων των εκπροσώπων που εξήγησαν ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις φέρνουν νέες οδυνηρές επιβαρύνσεις για την μεσαία τάξη και περικοπή όλων των συντάξεων ο κ. Κατρούγκαλος επέμεινε στο κυβερνητικό αφήγημα περι προστασίας του 90% των ασφαλισμένων.

Κλείσιμο
Όταν, πάντως, ο κ. Αλεξανδρής ζήτησε τον λόγο για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του υπουργού, ο πρόεδρος της επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας έκλεισε την συνεδρίαση.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε επι της αρχής στην αρμόδια επιτροπή με την στήριξη μόνο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε. Οι επόμενες συνεδριάσεις έχουν οριστεί για την Πέμπτη και Παρασκευή 5 και 6 Μαΐου ώστε στην συνέχεια να εισαχθεί στην Ολομέλεια.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης