Τσίπρας σε Μέρκελ: Οι θεσμοί καθυστερούν σκόπιμα, πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Τσίπρας σε Μέρκελ: Οι θεσμοί καθυστερούν σκόπιμα, πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το Κουαρτέτο δεν έχει καταθέσει ακόμη τις θέσεις του επί του ασφαλιστικού, παρότι έχουν την ελληνική πρόταση από τις αρχές του χρόνου - Για το προσφυγικό η Καγκελάριος ζήτησε από την Ελλάδα γρήγορες κινήσεις

Τσίπρας σε Μέρκελ: Οι θεσμοί καθυστερούν σκόπιμα, πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση
Τη δυσφορία της ελληνικής κυβέρνησης για την τακτική, που ακολουθούν οι Θεσμοί
κατά τη διαπραγμάτευση που εξελίσσεται στην Αθήνα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Πέμπτης με την καγκελάριο της Γερμανίας
Άνγκελας Μέρκελ
Κλείσιμο
.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μην καθυστερήσει η αξιολόγηση, εξαιτίας των διαφωνιών που έχουν μεταξύ τους οι Θεσμοί και τόνισε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έχουν καταθέσει καν τις θέσεις τους επί του
ασφαλιστικού, παρότι έχουν την ελληνική πρόταση από τις αρχές του χρονου, επιλέγοντας προφανώς μία τακτική καθυστερήσεων. Επισήμανε μάλιστα ότι οι Θεσμοί αντί προτάσεων κάνουν μόνο διαρροές. Υπεραμύνθηκε δε της ελληνικής πρότασης λέγοντας ότι ειναι στo πλαίσιο της συμφωνίας του καλοκαιριού.

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα, είπε ο πρωθυπουργός,  επικαλούμενος τα μέτρα που έχουν περάσει ήδη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός παρουσίασε στην κυρία Μέρκελ μία σειρά από θετικές, όπως σημείωνε μετά συνεργάτης του, εξελίξεις για την οικονομία, που δίδουν την προοπτική της ανάπτυξης. Εξελίξεις όπως η αύξηση των εσόδων και των θέσεων εργασίας κατά 170 χιλιάδες μέσα στο 2015, η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και οι ενεργειακές συμφωνίες.

Από την πλευρά της η γερμανίδα καγκελάριος φάνηκε να ακούει τις ενστάσεις του ελληνα πρωθυπουργού, χωρίς όμως να δίδει κάποια συγκεκριμένη απάντηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Μέρκελ ρώτησε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις απεργίες στην Ελλάδα, χωρις όμως να διευκρινιστεί εάν και τι απάντησε ο κ. Τσίπρας. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν μετά ότι οι αναφορές αυτές είναι στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος που λογικό ειναι να έχει για την χώρα μας η κυρία Μέρκελ.

Όσον αφορά στο προσφυγικό, η κυρία Μέρκελ φάνηκε να θέλει γρήγορες κινήσεις από την Αθήνα, με τον κ. Τσίπρα να διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για τα κέντρα υποδοχής μέχρι το συμβούλιο κορυφής στις 18 και 19 Φεβρουαρίου.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε την υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών, καθώς και την εφαρμοφή του πωτοκόλλου Ελλάδας Τουρκίας για την επανεισδοχή των προσφύγων. Ζήτησε επίσης την υλοποίηση του πλάνου για την αναλογική εγκατάσταση προσφύγων στις ευρωπαϊκές χώρες.

Στη συνάντηση που ειχε με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ο κ. Τσίπρας, υπήρξε συμφωνία για βοήθεια από το Λονδίνο με την αποστολή ειδικών που θα βοηθήσουν στην επαναπροώθηση Πακιστανών από την Ελλάδα στη χώρα τους. Επίσης θα υπάρξει και βοήθεια στην ενίσχυση της ακτοφυλακής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης