Μαξίμου: Ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί προσβλητικό το καρφί Σόιμπλε «είναι η εφαρμογή ανόητε»

Μαξίμου: Ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί προσβλητικό το καρφί Σόιμπλε «είναι η εφαρμογή ανόητε»

Πώς σχολιάζει η κυβέρνηση την φαρμακερή ατάκα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών - Συνεργάτες Τσίπρα: Δεν αφήσαμε αναπάντητο το σχόλιο και είπαμε στον κ. Σόιμπλε ότι δεν μπορεί να αφήσει στο σκοτάδι την Ευρώπη

Μαξίμου: Ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί προσβλητικό το καρφί Σόιμπλε «είναι η εφαρμογή ανόητε»
Μπορεί η ατάκα του Βόλφγκανκ Σόιμπλε για την ελληνική οικονομία «είναι η εφαρμογή ανόητε» να σημάδεψε την κοινή παρουσία του Γερμανού ΥΠΟΙΚ με τον Αλέξη Τσίπρα σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη χαρακτηρίζουν «υπερβολικό» τον «θόρυβο» και τα σχόλια που έχουν προκληθεί από την φράση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ.

Η φαρμακερή ατάκα που είπε ο κ. Σόιμπλε στο πάνελ της ανοιχτής συζήτησης στο Νταβός είχε προφανώς αποδέκτη τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο, ωστόσο, ο κ. Σόιμπλε δεν κατονόμασε.
Ωστόσο, σύμφωνα με υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, όλοι κατάλαβαν σε ποιον αφορούσε, αλλά ο πρωθυπουργός «δεν αισθάνθηκε ούτε προσβεβλημένος ούτε θεώρησε το σχόλιο του κ. Σοίμπλε υβριστικό».

«Άλλωστε είναι γνωστές οι απόψεις του και το σχόλιο ειπώθηκε για να υποστηρίξει την πολιτική που ακολουθεί», τόνισε η ίδια πηγή.
Κλείσιμο

«Αν πάλι κάποιοι εκτιμούν ότι ο κ. Σόιμπλε προκάλεσε τον πρωθυπουργό», συνέχισε, «τότε θα πρέπει να κατάλαβαν ότι και ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε ανταπάντηση την αιχμή του Γερμανού αξιωματούχου».

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη ο κ. Τσίπρας είπε πως αν η Ευρώπη θυμίζει αποθήκη πυρομαχικών που κάποιοι θέλουν να μπουν μέσα με αναμμένο κερί, «τότε να βγάλουμε τα πυρομαχικά και να ανάψουμε το κερί», δηλαδή -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές- «στην ουσία είπε στον κ. Σόιμπλε ότι δεν μπορεί να αφήσει στο σκοτάδι την Ευρώπη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης