Οι... απειλές του Σόιμπλε πρωτοσέλιδο στο «Euroactiv»

Οι... απειλές του Σόιμπλε πρωτοσέλιδο στο «Euroactiv»

«Πέρασε μισός χρόνος και δεν έγινε τίποτα», είναι ο τίτλος άρθρου της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, που σχολιάζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρεί προφανώς όλες τις υποσχέσεις της προς την Ε.Ε

Οι... απειλές του Σόιμπλε πρωτοσέλιδο στο «Euroactiv»
O γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιεί την Ελλάδα να μην θέτει υπό αμφισβήτηση τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πακέτο διάσωσης, όπως σχολιάζει το ευρωπαϊκό δίκτυο «Euroactiv».

«Τα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν είναι προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων», τόνισε ο Σόιμπλε, απαντώντας στην ελληνική κυβέρνηση ότι το ΔΝΤ δεν είναι απαραίτητο στο πρόγραμμα.  

Κλείσιμο
Το δίκτυο «Euroactiv» κάνει επίσης αναφορά στην παροιμία που είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών για τη στάμνα. Τέλος , υπενθύμισε πως η Ελλάδα είχε καταλήξει το καλοκαίρι σε συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές ύστερα από μαραθώνιες και δύσκολες διαπραγματεύσεις.

Suddeutsche Zeitung 


«Πέρασε μισός χρόνος και δεν έγινε τίποτα»
, είναι ο τίτλος άρθρου της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, που σχολιάζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρεί προφανώς όλες τις υποσχέσεις της προς την Ε.Ε.

Η Suddeutsche Zeitung γράφει: «Η Ελλάδα καθυστερεί προφανώς τις συμφωνίες με τους δανειστές που αφορούν την ανεξάρτητη διοίκηση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Δεν έχει κανείς την εντύπωση ότι η Αθήνα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παραχωρήσει κρατική περιουσία σε ανεξάρτητα χέρια, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στις Βρυξέλλες».

Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Μισό χρόνο αργότερα δεν υπάρχει πρόοδος στην υλοποίηση του προγράμματος. Ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης είναι στο μεταξύ οργισμένες διότι η Ελλάδα δεν έχει καταθέσει ούτε ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο για τη σύσταση και διοίκηση ενός ειδικού ταμείου. Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες χώρες της Ευρωζώνης, η Κομισιόν προσπαθεί εδώ και εβδομάδες να επεξεργαστεί από κοινού με την Αθήνα ένα αποδεκτό σχέδιο για τη λειτουργία του ειδικού ταμείου. Μέχρι στιγμής όμως δεν κατέστη δυνατό.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης