Πώς η Φώφη αιφνιδίασε τον Αλέξη που θεωρούσε «δεδομένη» τη στήριξη της

Πώς η Φώφη αιφνιδίασε τον Αλέξη που θεωρούσε «δεδομένη» τη στήριξη της

«Θέλει πολύ μεγάλο θράσος όταν έχεις γυρίσει την πλάτη στη συνεννόηση να κουνάς το δάχτυλο στους άλλους» είπε για τον πρωθυπουργό - «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα συναινέσει σε περαιτέρω μειώσεις συντάξεων» ξεκαθάρισε

Πώς η Φώφη αιφνιδίασε τον Αλέξη που θεωρούσε «δεδομένη» τη στήριξη της
Ισχυροποιεί την επιθετική στάση της απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της για τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«
Πήρε μια χώρα με πρωτογενή πλεονάσματα και την οδήγησε στην ύφεση» είπε η κυρία Γεννηματά εχθές στο δελτίο ειδήσεων του Mega για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε πως «χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος όταν έχεις γυρίσει την πλάτη στη συνεννόηση να κουνάς το δάχτυλο στους άλλους
».

Επίσης αναρωτήθηκε: «
Κλείσιμο
Χρειαζόταν συμβούλιο αρχηγών για να μας προτείνει να κάνουμε δύο επιτροπές;» αναρωτήθηκε η κυρία Γεννηματά και πρόσθεσε: «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά!». 

Η Φώφη Γεννηματά μιλά για την κόντρα που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών 



Οι φράσεις αυτές είναι ενδεικτικές για τη στρατηγική που θα χαράξει το ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα, καθώς έχει ξεκαθαρίσει πως πέρα από το επικοινωνιακό κομμάτι, στη Βουλή δεν προτίθεται να συναινέσει σε περαιτέρω μειώσεις συντάξεων, όπως όλα δείχνουν θα φέρνει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Σε αυτή τη φάση, που στη κυβέρνηση προετοιμάζουν νέα βαριά νομοσχέδια και στη Νέα Δημοκρατία περνούν περίοδο βαθιάς εσωστρέφειας, στη Χαριλάου Τρικούπη θα προσπαθήσουν να επανεκκινήσουν την επαφή τους με τους ψηφοφόρους τους. Άλλωστε το προφίλ της Φώφης Γεννηματά σε σχέση με αυτό του πρώην προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου είναι σαφώς πιο αποδεκτό σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Έτσι η επιχείρηση που θα εκτυλιχτεί το επόμενο διάστημα θα είναι αυτή της εδραίωσης του ΠΑΣΟΚ ως το κόμμα που μπορεί να αρθρώσει τη βασική αντιπολιτευτική φωνή εντός και εκτός Βουλής. Όχι μόνο θα κατατίθενται προτάσεις σε όλα τα θέματα που ανοίγουν στο κοινοβούλιο, αλλά θα δοθεί και έμφαση στις διαφορές με τη ΝΔ, κάτι που είχε «παραμεληθεί» επί Βενιζέλου.

Εχθές το βράδυ η κυρία Γεννηματά έδωσε ένα πρώτο δείγμα γραφής για το τι πρόκειται να επακολουθήσει. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για θράσος, επειδή, όπως είπε, «κουνά το δάχτυλο» στους άλλους όταν με τις πολιτικές του έχει οδηγήσει ξανά τη χώρα στην ύφεση και στα ελλείμματα. Επιπλέον, η αντιπαράθεση με τον κ. Τσίπρα, πέρα από το δημόσιο διάλογο, έλαβε χώρα και πίσω από τις κλειστές πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου το Σάββατο. Συγκεκριμένα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε ότι στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών είχε έντονο διάλογο με τον πρωθυπουργό όταν ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι το μνημόνιο που ο ίδιος συνομολόγησε με τους δανειστές δεν είναι το χειρότερο κι ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν κάνει μεγαλύτερες μειώσεις στις συντάξεις απ' αυτές που έχει συμφωνήσει ο ίδιος με τους Ευρωπαίους.

Η κυρία Γεννηματά μίλησε και για τη στάση του ΠΑΣΟΚ το καλοκαίρι, τότε που συναίνεσε στην προσπάθεια του πρωθυπουργού για να υπάρξει μια συμφωνία με τους δανειστές: «Ήξερα ότι επειδή η αξιοπιστία Τσίπρα ήταν στο ναδίρ χωρίς συναίνεση με την αντιπολίτευση δεν ξεκινούσε διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους».

Επιπλέον είπε σχετικά: «Του έλεγα έλα να συμφωνήσουμε σε έναν οδικό χάρτη να μην γίνουν εκλογές τουλάχιστον μέχρι την πρώτη αξιολόγηση, να αλλάξουμε το μνημόνιο που έφερες γιατί είναι πολύ βαρύ και δεν βγαίνει... Επέλεξε να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τις προτάσεις μου και την πλειοψηφία των 220 βουλευτών που είχε σχηματιστεί».

Μιλώντας για την κυβέρνηση  είπε πως «έχει τα ίδια προβλήματα με την προηγούμενη, με οριακή πλειοψηφία».

«Έχει ευθύνη ο κ. Τσίπρας που επέλεξε να διαχειριστεί αυτό το σκληρό μνημόνιο. Ας πείσει τους βουλευτές του. Ας φέρει τα μέτρα στη Βουλή και ας πείσει τους δανειστές ότι δεν χρειάζονται μειώσεις μισθών. Ας κυβερνήσει επιτέλους. Δεν είναι ευθύνη της αντιπολίτευσης να κυβερνά», πρόσθεσε.

Τέλος η κυρία Γεννηματά ζήτησε ξανά από τον πρωθυπουργό αν ο ίδιος θεωρεί πως δεν μπορεί να περάσει τα νέα μέτρα να το αναγνωρίσει: «Εάν δεν μπορεί θα πρέπει να έρθει να μας πει, δεν μπορώ, δεν έχω τη δεδηλωμένη. Άλλο αυτό κι άλλο να μας λέει εγώ είμαι κυβέρνηση, εγώ έχω τη δεδηλωμένη», ανέφερε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης