Πρόταση Καμμένου για ΦΠΑ δύο ταχυτήτων στα νησιά, με εισοδηματικά κριτήρια

Πρόταση Καμμένου για ΦΠΑ δύο ταχυτήτων στα νησιά, με εισοδηματικά κριτήρια

ΑΝΕΛ: Casus belli η αλλαγή της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά

Πρόταση Καμμένου για ΦΠΑ δύο ταχυτήτων στα νησιά, με εισοδηματικά κριτήρια
Στο τραπέζι του κυβερνητικού συμβουλίου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έθεσε για θέμα προς συζήτηση τον ΦΠΑ στα νησιά, μία από τις οπισθοχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. 

Συγκεκριμένα, η πρόταση του κ. Καμμένου, όπως μετέδωσε το Mega, αφορά στην καθιέρωση ΦΠΑ δύο ταχυτήτων. Μέχρι τώρα ισχύει στα νησιά το καθεστώς έκπτωσης ΦΠΑ 30%, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση ήταν διατεθειμένη να το καταργήσει, κάτι για το οποίο είχε εκφράσει έντονες αντιδράσεις ο υπουργός Εθνικής Αμύνης.

Σήμερα ο κ. Καμμένος έριξε στο τραπέζι του κυβερνητικού συμβουλίου την πρόταση να καταργηθεί η μείωση του ΦΠΑ, όχι όμως σε όλα τα νησιά, αλλά μόνο όπου ο μέσος όρος εισοδημάτων είναι πάνω από το μέσο όρο στη χώρα. Αν γίνει αποδεκτή η πρόταση, τα νησιά με υψηλά εισοδηματικά κριτήρια, είναι και εκείνα που συγκεντρώνουν τους περισσότερους τουρίστες, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, δήλωσε σχετικά: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης για μια έντιμη και επωφελή συμφωνία με τους δανειστές. Με αφορμή, ωστόσο, ανυπόστατες διαρροές περί δήθεν πρότασης για κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά, τονίζουμε κατηγορηματικά ότι η αλλαγή του σημερινού φορολογικού καθεστώτος, δηλαδή της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά, αποτελεί casus belli για τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Σε αυτό το ζήτημα είμαστε ανυποχώρητοι».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης