Παπαδημούλης: Επιχειρείται να τορπιλιστεί η συμφωνία και να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα

Παπαδημούλης: Επιχειρείται να τορπιλιστεί η συμφωνία και να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα

Να λειτουργεί χωρίς χρωματιστά γυαλιά η ΕΚΤ - Περιμένουμε το OK των δανειστών για τις 100 δόσεις και για το νομοσχέδιο Σταθάκη για τα κόκκινα δάνεια - «Αν πρέπει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα Σαμαρά τότε τι νόημα έχουν οι εκλογές;» αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Παπαδημούλης: Επιχειρείται να τορπιλιστεί η συμφωνία και να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα
Την άποψή του ότι οι δανειστές επιχειρούν να τορπιλίσουν την συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου για την παράταση του δανειακού προγράμματος για διάστημα τεσσάρων μηνών προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Επιχειρείται να τορπιλιστεί η συμφωνία πλαίσιο της 20ης Φεβρουαρίου και να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα πριν απλωθεί το παράδειγμα και σε άλλες χώρες» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Κλείσιμο


«Θέλουν να μας πνίξουν για να μην απλωθεί το παράδειγμα. Αυτή είναι η αλήθεια» ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης και απηύθυνε έμμεση έκκληση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές. «Πρέπει να τρέξουμε και να πιέσουμε για να υλοποιηθεί η συμφωνία» σημείωσε.

«Αυτό που λέμε: Αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση Τσίπρα, μπορεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις γιατί δεν την κρατάει κανείς, αλλά πρέπει να έχουμε χρονική και δημοσιονομική ανάσα» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παπαδημούλης αποκάλυψε μάλιστα ότι η καθυστέρηση στην κατάθεση των νομοσχεδίων για τις 100 δόσεις και τα κόκκινα δάνεια είναι επειδή οι δανειστές δεν έχουν ακόμη εγκρίνει τα νομοθετήματα της κυβέρνησης.

«Ο Σταθάκης περιμένει δύο βδομάδες το OK για το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις ακόμη περιμένουμε το OK» αποκάλυψε ο ευρωβουλευτής της κυβερνώσας παράταξης.

Μάλιστα ο Δημητρης Παπαδημούλης κάλεσε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «να λειτουργεί χωρίς χρωματιστά γυαλιά» και να αυξήσει το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων προκειμένου να δοθεί ανάσα ρευστότητας στην Ελλάδα. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε τις αποφάσεις της ΕΚΤ το καλοκαίρι του 2012 όταν ο Μάριο Ντράγκι έδωσε στην Αθήνα τη δυνατότητα έκδοσης εντόκων και πέραν του ορίου. «Το ίδιο ζητούμε και τώρα» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

«Την ίδια ώρα που μας κατηγορούν ότι καθυστερούμε κάποιος μας πνίγει δημοσιονομικά!» εξερράγη το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Γιατί; Γιατί θέλουν να παίξουν καθυστέρηση! Μην μας πνίγετε λοιπόν!».

Κατά τον Δημήτρη Παπαδημούλη «εισπράττουμε συμπεριφορά ως χώρα και ως κυβέρνηση οι οποίες συμπυκνούνται στην εξής άποψη: Πρέπει να εφαρμόσετε το πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά». «Ε, αυτό δεν γίνεται» συνέχισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ότι «αν πρέπει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα Σαμαράτότε τι νόημα έχουν οι εκλογές;».  

Κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι «δεν έχει ακόμη σηκώσει το τηλέφωνο να ζητήσει ενημέρωση και ανταλλαφή απόψεων από τον κ. Τσίπρα» και επέκρινε τη ΝΔ ότι δεν στήριξαν την πρόταση Ντάισελμπλουμ για τμηματική εκταμίευση της υπολειπόμενης δόσης των 7 δισ.ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης