Βαρουφάκης: Η Ελλάδα ήταν σαν μια άρρωστη αγελάδα από την οποία ζητούσαν συνεχώς γάλα

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα ήταν σαν μια άρρωστη αγελάδα από την οποία ζητούσαν συνεχώς γάλα

Αυτή την παρομοίωση χρησιμοποίησε ο υπουργός Οικονομικών για να εξηγήσει γιατί δεν θα πρέπει να συνεχιστεί το υπάρχον πρόγραμμα

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα ήταν σαν μια άρρωστη αγελάδα από την οποία ζητούσαν συνεχώς γάλα
Δύο παρομοιώσεις χρησιμοποίησε μιλώντας στο CNN o υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης προκειμένου να εξηγήσει γιατί ήταν λάθος το πρόγραμμα που επελέγη για τη σωτηρία της.

Όπως είπε μιλώντας στην Κριστιάν Αμανπουρ, η Ελλάδα έμοιαζε να ήταν σαν εξαρτημένη χρήστης ναρκωτικών και αυτό πρέπει να τελειώσει ή σαν άρρωστη αγελάδα από την οποία ζητούσαν συνέχεια γάλα και αυτό θα προκαλούσε το θάνατό της.

Συνεχίζοντας για το θέμα του δανείου είπε ότι ήταν το μεγαλύτερο που δόθηκε ποτέ στην Ιστορία και μάλιστα στους πιο αδύναμους ώμους της Ευρωζώνης.

Εξήγησε ότι αυτό που ζητά η ελληνική πλευρά είναι μια λογική συζήτηση τονίζοντας ότι «δεν αρνούμαστε τίποτα».

Σχολιάζοντας την πρόσκληση Μέρκελ προς την Αθήνα να καταθέσει στο τραπέζι του Eurogroup μια βιώσιμη πρόταση προκειμένου να συζητηθεί με τους εταίρους ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε «πολύ χαρούμενος» γι' αυτό γιατί -όπως ανέφερε- «αυτό είναι το μόνο που μας απασχολεί σε αυτή τη φάση».
Κλείσιμο

Ο ίδιος είπε ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα προκειμένου η χώρα να μην γυρίσει πίσω στο 2009 και το 2010.

Τόνισε, όμως, πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί όταν η χώρα βρίσκεται σε μια αποπληθωριστική παγίδα χρέους και την ίδια ώρα υπάρχει ένα "πληγωμένο" τραπεζικό σύστημα, αρνητικές επενδύσεις και μια δέσμευση που έχει αναληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 5%.

Ερωτηθείς για το πώς θα γεφυρωθεί το υπάρχον κενό ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε σε «μύθους» όσον αφορά την Ελλάδα όπως αυτό για τις επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων για τις οποίες είπε ότι ήταν το 1% αυτών που έχασαν τις δουλειές τους.

Όταν, δε, ρωτήθηκε για το ποια θα είναι η αντίδρασή του σε περίπτωση που ο κόσμος θα πηγαίνει στα ΑΤΜ και δεν θα βρίσκει χρήματα, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης να βγει από το Ευρώ και την Ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης