Σαμαράς: Δεν μπορούν να κουρέψουν το χρέος - Ο ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί σε νέο Μνημόνιο

Σαμαράς: Δεν μπορούν να κουρέψουν το χρέος - Ο ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί σε νέο Μνημόνιο

Έκκληση στους ψηφοφόρους πέρα και πάνω από κόμματα: «Και μία ψήφος είναι καθοριστική» - «Λένε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και στέλνουν μήνυμα στις αγορές να μην μας δανείζουν και έτσι να καταλήξουμε σε αναγκαστικό δανεισμό» κατηγόρησε την Κουμουνδούρου - «Λίστα γάμου» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Σαμαράς: Δεν μπορούν να κουρέψουν το χρέος - Ο ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί σε νέο Μνημόνιο
Αισιόδοξος ότι την Κυριακή θα νικήσει η ΝΔ και η Ελλάδα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη.

Χαρακτηριστικά, είπε ότι «είναι αποφασιστικής σημασίας οι εκλογές, αφού δεν κρίνεται μόνο η  διακυβέρνηση, οι εκλογές αφορούν το αν η Ελλάδα θα έχει μέλλον μέσα στην Ευρώπη και σταθεί όρθια ή αν θα απομονωθεί και βυθιστεί στα ελλείμματα και στα χρέη».

Δύο κόσμοι συγκρούονται σε αυτές τις εκλογές, είπε ο κ. Σαμαράς, βάζοντας το δίλημμα: «Η Ελλάδα της Ευρώπης με την Ελλάδα του κρατισμού, η Ελλάδα των επενδύσεων με την Ελλάδα των βολεμένων, η Ελλάδα που βγαίνει στην ανάπτυξη ή η Ελλάδα που επιστρέφει στα μνημόνια».


Κλείσιμο

«Την επόμενη Κυριακή παίζει ρόλο και η τελευταία ψήφος, αν θα κάνει η χώρα το άλμα στο αύριο ή θα βουλιάξει στο χθες. Ακόμη και από μία ψήφο θα κριθεί αν θα βγει κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκή με κορμό τη ΝΔ ή αν θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς συμμάχους να παλεύει με τις συνιστώσες του» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες «πάνω και πέρα από κόμματα, σε ανθρώπους που δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα να γίνεται συντρίμια. Οι εκλογές αυτές είναι οι πιο κρίσιμες, που θα καθορίσουν το μέλλον της νέας γενιάς. Δεν έχει σημασία ποιο θα είναι το τρίτο ή τέταρτο κόμμα, σημασία έχει ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα, έστω και με μία ψήφο διαφορά».

«Γι' αυτό ζητώ απ' όλους τους Έλληνες, ό,τι κι αν ψήφισαν στο παρελθόν, να σκεφθούν πάνω από την κάλπη ότι η δική τους ψήφος μπορεί να καθορίσει το μέλλον της χώρας. Αν θα έχουμε κυβέρνηση για μία δυνατή Ελλάδα ή ακυβερνησία. Θα διαλέξετε ανάμεσα σε δύο κόσμους, ψηφίστε την Ελλάδα που κοιτάζει το αύριο. Ψηφίστε για να δώσουμε απάντηση στους βολεμένους και στο λόμπι της δραχμής, που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και τώρα θέλουν να αγοράσουν την Ελλάδα κοψοχρονιά. Δεν μπορεί μία μειοψηφία μαθητευόμενων μάγων να χαντακώσει τη χώρα. Είμαστε η μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία, που θα νικήσει την Κυριακή» κατέληξε ο κ. Σαμαράς, καταχειροκροτούμενος.



«Πουθενά δεν γίνονται κρατικοποιήσεις, εκτός από τη Βενεζουέλα και τη Βόρειο Κορέα»

Ο πρωθυπουργός είχε ξεκινήσει την ομιλία του στο κατάμεστο Βελλίδειο με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Αναλογιστείτε πόσες φορές αναγκάστηκαν να μαζέψουν τις ασυναρτησίες που έλεγαν. Είπαν ότι θα τυπώσουν χρήμα, ότι θα κρατικοποιήσουν τις τράπεζες, ότι θα εκδώσουν έντοκα με υποχρεωτικό δανεισμό από τον μικροκαταθέτη, ότι θα βάλουν ανώτερο συντελεστή στο 60%, θα κρατικοποιήσουν τις αερογραμμές, την ακτοπλοΐα, θα ακυρώσουν τις μεγάλες επενδύσεις, όπως της COSCO, ότι θα καταργήσουν το ΑΣΕΠ, ότι θα βάλουν φόρους στο χρηματιστήριο και ότι θα βάλουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στο γραφείο του πρωθυπουργού, σαν να είμαστε Βόρεια Κορέα. Πουθενά δεν γίνονται κρατικοποιήσεις, εκτός από τη Βενεζουέλα και τη Βόρειο Κορέα, γίνονται παντού ιδιωτικοποιήσεις. Θέλουν λέει να αφοπλίσουν την αστυνομία και το λιμενικό, να καταργήσουν τις φυλακές υψίστης ασφαλείας».



«Διεθνής κόμβος η Θεσσαλονίκη»

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι θα γίνει διεθνής κόμβος και κέντρο ανάπτυξης με λιμενικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρομικές υποδομές.

«Έχω τη Θεσσαλονίκη στην καρδιά μου. Εδώ, από τη γη της Βεργίνας και της Αμφίπολης μιλάει η φωνή της ιστορίας που μιλάει στην ψυχή μας. Η Μακεδονία είναι το χθες το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει θράσος και συμπεριφορά κατάληψης στο γυμνάσιο»
 
Ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε ότι αυτά που καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν κινδυνολογία. «Ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα χορέψει τις αγορές και άλλος φωστήρας είπε ότι αν δεν πετύχει η διαπραγμάτευση, προτιμότερος είναι ο θάνατος. Είναι δυνατόν να εμπιστευθούμε σε αυτούς το μέλλον των παιδιών μας; Λένε οι ίδιοι, "μην περιμένετε κονδύλια από την Ευρώπη, αν πάμε σε σύγκρουση με την Ευρώπη", όμως αν χάσουμε έστω και για ένα μήνα τις αγροτικές επιδοτήσεις και το ΕΣΠΑ θα έχει κόστος για τον αγρότη και την αυτοδιοίκηση».



«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει την τυφλή σύγκρουση» συνέχισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ. «Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τη δήλωση ότι το πακέτο Γιούνκερ είναι ηλίθιο και ότι το ένα τρισ. του ΝΤράγκι δεν είναι τίποτα. Δεν μπορούν εκείνοι να μιλούν για ελπίδα. Το "λεφτά υπάρχουν" μας το έχουν πει κι άλλοι και όχι μόνο δεν μοίρασαν λεφτά, αλλά τα πήραν πίσω».

«Υπάρχει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ περίσσευμα θράσους, τους βγαίνει συμπεριφορά κατάληψης στο γυμνάσιο. Αν δικό μας στέλεχος εξύβριζε τον κ. Τσίπρα, θα τον είχα στείλει σπίτι του. Θυμηθείτε τι είπε στη Ρόδο. Σκεφτείτε τι θα κάνουν αν κυβερνήσουν. Αλλά δεν θα κυβερνήσουν, γιατί τη Δευτέρα η Ελλάδα θα είναι γαλάζια» συμπλήρωσε, με σαφείς αιχμές κατά της Κουμουνδούρου για την υπόθεση Αρβανίτη.

«Τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία»

Συνεχίζοντας την επίθεση, ο κ. Σαμαράς προσπάθησε να αποδομήσει τον προεκλογικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ αντιστικτικά με το δικό του πρόγραμμα: «Δύο ήταν τα μεγάλα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ: το ένα ήταν η φορολογία, έλεγε ότι θα την μειώσει και αποδεικνύεται ότι στοχεύει στην αύξηση. Εμείς κατεβάσαμε τον ανώτατο συντελεστή εισοδήματος στο 45%, το κατεβάσαμε στο 43% και θα το κατεβάσουμε την επόμενη τετραετία στο 33%. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα τον ανεβάσει στο 60%. Στέλνει έτσι το μήνυμα στη νέα γενιά ότι, ακόμη κι αν πετύχεις, θα στα πάρει το κράτος. Στέλνει και μήνυμα στους ξένους ότι μην έρχεστε εδώ, γιατί θα φορολογηθείτε».



«Μας είπε ότι θα καταργήσει το φόρο ακινήτων, όταν όμως ρωτήσαμε με τι θα τα αντικαταστήσει, είπαν ότι θα φορολογήσουν όσους έχουν ακίνητη περιουσία πάνω από 200.000. Αυτοί όμως δεν είναι οι πλούσιοι, αλλά η μεσαία τάξη. Εμείς μέσα από την περιπέτεια και τα λάθη θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κι άλλο, είναι δέσμευσή μου. Καθένας θα πληρώσει μέσα στο 2015 7% λιγότερα. Το πρόγραμμα "λίστα γάμου" που έχει φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε. Δημιουργούν νέα ελλείμματα και μας οδηγούν σε νέο μνημόνιο» σχολίασε.

«Γνωρίζουν ότι κούρεμα χρέους δεν γίνεται»

Και προσέθεσε: «Λένε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και στέλνουν μήνυμα στις αγορές να μην μας δανείζουν και έτσι να καταλήξουμε σε αναγκαστικό δανεισμό, που σημαίνει νέο μνημόνιο. Όλα αυτά είναι για το κούρεμα του χρέους; Γνωρίζουν ότι αυτό δεν γίνεται. Το χρέος δεν είναι πλέον ιδιωτικό, αλλά κρατικό, είναι το χρέος που έχουν άλλα κράτη που μας έχουν δανείσει με επιτόκια μεγαλύτερα από εκείνα που έχουν δανειστεί οι ίδιοι. Ξέρουν ότι επαναδιαπραγμάτευση και κούρεμα δεν γίνεται και αυτό είναι η μεγάλη τους απάτη. Όσα λέει  και όσα κρύβει και ετοιμάζει δεν είναι αθώες ασυναρτησίες. Μία ακόμη απάτη είναι ότι ήξερε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να περάσει στην επόμενη ημέρα δίχως μνημόνιο και με πιστωτική γραμμή. Τα ήξερε αυτά, αλλά δηλώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκάλεσε διεθνή αναταραχή. Γι' αυτό έσυραν τη χώρα σε εκλογές, για να ματαιώσουν την έξοδο από το μνημόνιο. Ήθελαν να ματαιώσουν την έξοδο από την κρίση και την ανάκαμψη που είχε ξεκινήσει -είχαμε το τρίτο τρίμηνο τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη-, γιατί ΣΥΡΙΖΑ χωρίς μνημόνια δεν υπάρχει, θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ με νέα μνημόνια και αυτό πρέπει να αποτρέψουμε την Κυριακή που έρχεται».

«Ο Τσίπρας με ποιον διαπραγματεύτηκε;»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Τρόικα, λέγοντας ότι με διαπραγμάτευση πετύχαμε τις 100 δόσεις, προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία, μειώσαμε τη φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης και ρώτησε: «Ο κ. Τσίπρας πότε και με ποιον διαπραγματεύτηκε;».

«Είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε τις συμφωνίες και να περάσουμε στη νέα εποχή» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Όταν οι ξένοι μας λένε ότι φέτος θα έχουμε ανάπτυξη 2,7% και του χρόνου 3,5%, αυτό σημαίνει ανάπτυξη. Είναι χιλιάδες οι επενδύσεις που έχουν παγώσει και περιμένουν να φύγει το σύννεφο της πολιτικής αβεβαιότητας, για να συνεχιστούν. Τα επιχειρηματικά κέρδη από το 25% θα πάνε σε πρώτη φάση στο 22% και θα συνεχίσουν να μειώνονται κατά 3% το χρόνο, μέχρι να φθάσουν στο 15%. Οι επιδοτήσεις των αγροτών δεν φορολογήθηκαν και ούτε πρόκειται να φορολογηθούν.

«Σήμερα υπογράφηκε η συμφωνία για τις αποζημιώσεις των αγροτών. Θα απαλλάξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τη δήλωση ΦΠΑ. Στα επόμενα δύο χρόνια θα επιστρέψουμε το σύνολο των περικοπών στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις» δεσμεύτηκε.

«Καθιερώνουμε και μία σειρά μέτρων επιβράβευσης για τον συνεπή φορολογούμενο, κάτι που είναι επιβεβλημένο από ένα σύγχρονο κράτος. Μπαίνουμε στην ανάπτυξη, δεν έχει άλλο κάτω στα εισοδήματα και τις συντάξεις, μόνο πάνω, δεν έχει άλλο πάνω στη φορολόγηση, μόνο κάτω, και έχει και αποκατάσταση αδικιών» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.



Κατά την επίσκεψή του σε σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα στη Σίνδο, νωρίτερα σήμερα, ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι «σήμερα υπογράφεται η καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων των αγροτών και των αποζημιώσεων στους ροδακινοπαραγωγούς, για τις επιπτώσεις από το εμπάργκο στη Ρωσία.

Παράλληλα προειδοποίησε πως υπάρχει ο κίνδυνος να συμβεί «ατύχημα» για τη χώρα, αν οι πολίτες προτιμήσουν τη ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης