Σαμαράς: Κίνδυνος να συμβεί «ατύχημα», αν οι πολίτες προτιμήσουν τη ρήξη με την ΕΕ

Σαμαράς: Κίνδυνος να συμβεί «ατύχημα», αν οι πολίτες προτιμήσουν τη ρήξη με την ΕΕ

Κατά την επίσκεψή του σε σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα στη Σίνδο ανακοίνωσε πως 
ξεκινούν οι εξισωτικές αποζημιώσεις των αγροτών

Σαμαράς: Κίνδυνος να συμβεί «ατύχημα», αν οι πολίτες προτιμήσουν τη ρήξη με την ΕΕ
Στη Θεσσαλονίκη περιοδεύει σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος το απόγευμα μιλάει στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.

Κλείσιμο


Κατά την επίσκεψή του σε σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα στην Σίνδο ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι «σήμερα υπογράφεται η καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων των αγροτών και των αποζημιώσεων στους ροδακινοπαραγωγούς, για τις επιπτώσεις από το εμπάργκο στη Ρωσία. Παράλληλα προειδοποίησε πως υπάρχει ο κίνδυνος να συμβεί «ατύχημα» για τη χώρα, αν οι πολίτες προτιμήσουν τη ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ». 



Συνομιλώντας με τον ιδιοκτήτη της μονάδας ο οποίος τον ενημέρωσε για το πως αξιοποίησε τα ευρωπαικά κονδύλια ο κ. Σαμαράς είπε; «Πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος, ότι είναι χρήματα που προέρχονται κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα, πρέπει να υπάρχει στενή και άρρηκτη σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εάν προτιμήσουμε τη ρήξη, τότε θα γίνει το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί. Και πιστεύουμε βαθιά ότι ο Έλληνας αγρότης, επειδή έχει εμπιστοσύνη, τόσες δεκαετίες, στην ανάπτυξη που τού χάρισε η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρώπη, πιστεύω, ότι πραγματικά θα σταθεί δίπλα μας για να μην υπάρχει τέτοιο ατύχημα. Γιατί έτσι και γίνει κάτι με την ΚΑΠ, έτσι και γίνει κάτι με τα ΕΣΠΑ, η ανάπτυξη δεν θα έρθει».





Ο πρωθυπουργός περιόδευσε σήμερα στη Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, στην οποία είναι και υποψήφιος βουλευτής.

Στην πλατεία της Χαλάστρας, τον υποδέχθηκαν, με χειροκροτήματα, ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. και κάτοικοι της περιοχής, ενώ το «παρών» έδωσαν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης Μηνάς Σαμαντζίδης.



Ο πρωθυπουργός αντάλλαξε χειραψίες με περαστικούς και μπήκε σε καφενεία και άλλα καταστήματα, όπου συνομίλησε με ιδιοκτήτες και πελάτες. Σε ένα μαγαζί με ψάρια, τον υποδέχθηκαν με τσίπουρο και μεζέ, τα οποία ο κ. Σαμαράς δοκίμασε.



Μέσα στο καφενείο συνάντησε έναν αγρότη, που ονομάζεται Ιωάννης Σαμαράς κι έπιασαν συζήτηση από πού προέρχεται το επώνυμο. Ο πρωθυπουργός τού εξήγησε ότι έχει σαν βάση τους σαμαρτζήδες, που έφτιαχναν σαμάρια για τα ζώα και ο αγρότης σχολίασε πως παλιά έφτιαχναν σαμάρια και τώρα κατασκευάζουν αυτοκίνητα «samara».



Στο ίδιο καφενείο ήπιε τσάι και ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Βασίλης Κουϊμτζής τού απήγγειλε ένα ποίημα δικής του έμπνευσης. Επίσης, τον πλησίασαν ορυζοβιομήχανοι, οι οποίοι τόνισαν πως η περιοχή της Χαλάστρας είναι η «καρδιά» του ρυζιού. Ο πρωθυπουργός έδειξε ενδιαφέρον για την παραγωγή ρυζιού και ζήτησε πληροφορίες σχετικά με τις εξαγωγές.



Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς μετέβη στις εγκαταστάσεις του β΄ γεωργικού συνεταιρισμού Χαλάστρας, όπου τον ενημέρωσαν ότι ο συνεταιρισμός πάει πολύ καλά.Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τη δυνατότητα διαχείρισης κονδυλίων της ΚΑΠ από τους Δήμους και την αποκέντρωση δόθηκε «ανάσα» στην Αυτοδιοίκηση και γίνονται έργα, όπως έχει διαπιστώσει και ο ίδιος στις επισκέψεις του. Χαρακτήρισε δε, την περιοχή του Δήμου Δέλτα από τις πιο γόνιμες της χώρας.



Νωρίτερα, επισκέφθηκε το μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο λέγοντας πως «εμείς προχωρούμε πάντοτε με κριτήριο το έθνος, την πατρίδα, τη θρησκεία και πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου». Πρόσθεσε ότι είναι «πολύ μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση κάθε φορά που συναντά τον μητροπολίτη, διότι, είναι ένας φλογερός ιεράρχης, ο οποίος είναι κήρυκας της Ορθοδοξίας μας και κήρυκας των δικαίων του ελληνισμού και της Μακεδονίας μας».



Απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη είπε: «Θα ήθελα, όμως, επιπλέον να σας ευχαριστήσω γιατί είσαστε και ο πρωταγωνιστής στη στήριξη των πιο αδύναμων συνανθρώπων μας, με τις τεράστιες προσπάθειες που έχετε κάνει για τη βοήθεια τους. Για αυτό πραγματικά, εκ μέρους όλων, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης