Κασιδιάρης: Προεκλογική καμπάνια με αφίσα-πρόκληση

Κασιδιάρης: Προεκλογική καμπάνια με αφίσα-πρόκληση

«Χλευάζει» τη Δικαιοσύνη ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων - Διαβάστε το «who is who» όσων τον πλαισιώνουν

Κασιδιάρης: Προεκλογική καμπάνια με αφίσα-πρόκληση
Με μια προκλητική αφίσα, που τον δείχνει κρατούμενο με χειροπέδες να προσάγεται χαμογελαστός ενώπιον της Δικαιοσύνης, εγκαινιάζει την προεκλογική του καμπάνια για τον Δήμο Αθηναίων ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος στελέχωσε το ψηφοδέλτιό του με πρόσωπα που δεν κρύβουν τα φιλοναζιστικά τους αισθήματα.
   
Στην αφίσα-πρόκληση προς τη Δικαιοσύνη, που τον άφησε προσωρινά ελεύθερο, παρά τις βαριές κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που του αποδόθηκαν, ο κ. Κασιδιάρης επιχειρεί να εμφανιστεί ως θύμα πολιτικής δίωξης και περιλαμβάνει ως κεντρικό σύνθημα την αγαπημένη ρήση των Χρυσαυγιτών, σύμφωνα με την οποία «μετά της νύχτας το πιο βαθύ σκοτάδι, πάντα μια χρυσή αυγή ανατέλλει».
   
Όπως υποστηρίζει ο υπόδικος βουλευτής, η «Eλληνική Αυγή για την Αθήνα», όπως ονόμασε το συνδυασμό του, για να παραπέμπει στο υποκατάστατο μόρφωμα που έχει δημιουργηθεί για να κατέλθει στις εκλογές, στην περίπτωση που απαγορευτεί η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής, «απαρτίζεται από πλειάδα προσωπικοτήτων», «ανθρώπους των γραμμάτων, γυναίκες που είναι ταυτοχρόνως μητέρες και λαμπρά επιστημονικά μυαλά» και νέα πρόσωπα «με καθαρά χέρια και διάθεση για προσφορά».

Κλείσιμο
Στην πραγματικότητα, όμως, οι λίγοι νέοι σε ηλικία που συμμετέχουν στο ακροδεξιό ψηφοδέλτιο, δύσκολα μπορούν να καλύψουν το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων πλαισιώνουν τον κ. Κασιδιάρη δεν είναι παρά σκληροπυρηνικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, που υπήρξαν μάλιστα και υποψήφιοι βουλευτές στις εκλογές του 2012.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και πρόσωπα που ασπάζονται πλήρως τη φιλοναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, που επιχειρεί να καλυφθεί με το μανδύα του εθνικισμού.

Πρόκειται, όπως λένε οι γνωρίζοντες το «who is who» όσων συχνάζουν στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, για πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Κασιδιάρη, ο οποίος με την υποψηφιότητά του προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να προλάβει τις εξελίξεις και το αίτημα της εισαγγελέως Καλλιόπης Νταγιάντα για άρση της βουλευτικής του ασυλίας, με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου, αλλά και την υπόθεση «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση», όπως έχει χαρακτηριστεί από τη Δικαιοσύνη η Χρυσή Αυγή.



Ο βαρύτονος που πέρασε από όλα τα κόμματα και η κόρη του αρχηγού

Το προφίλ των βασικών προσώπων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο Κασιδιάρη έχει ως εξής:  

Μενέλαος Σωτηρόπουλος: Είναι ο «γυμναστής» της Χρυσής Αυγής. Απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών και εφόσον εκλεγεί, όπως επανειλημμένως έχει δηλώσει, θα θέσει σε εφαρμογή για όλους τους Αθηναίους τη ρήση «νους υγιής εν σώματι υγιεί», με υπαίθρια οργανωμένα γυμναστήρια, αθλοπαιδιές ανά δημοτικό διαμέρισμα, αλλά και διεθνείς αγώνες παγκρατίου και άλλων μαχητικών αγωνισμάτων.  

Μαρία Ζαμπάντη: Οργανωμένο μέλος της Χρυσής Αυγής και υπεύθυνη Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Πρόσωπο γνωστό από τα περιβόητα συσσίτια και τις διανομές τροφίμων της Χρυσής Αυγής πάντα μόνο για Ελληνες, των οποίων είναι υπεύθυνη μαζί με τον βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο. Η ίδια εμφανίζεται και στις live εκπομπές της Χρυσής Αυγής στο πλευρό του κ. Κασιδιάρη.

Αγγελική Γεννατά: Ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής και πρόσωπο απολύτου εμπιστοσύνης του προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό γενικού γραμματέα Νίκου Μιχαλολιάκου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, είναι μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή και ασχολείται με τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής. Το όνομά της περιλαμβάνεται στο πόρισμα των ανακριτριών για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής (19/02/2014).

Ευαγγελία Αναγνωστιάδη: Στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο νομό Δράμας, αν και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την περιοχή, και έλαβε 573 ψήφους. Η ίδια τονίζει τη φιλανθρωπική της δράση ως μέλος της Actionaid. Μάλιστα από το 2011 είναι και «ανάδοχος» ενός 5χρονου κοριτσιού ονόματι Elliane από την Αφρική.

Θωμάς Χαΐδης: Με καταγωγή από το Λούκοβο της Χειμάρρας, γιος του Ρομπέρτο Χαΐδη, «πρωτοπαλίκαρου» του βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση. Οπως ο ίδιος υποστηρίζει, οι Αλβανοί τον έχουν ανακηρύξει «persona non grata» επειδή συνηθίζει να κυκλοφορεί με μπλουζάκια της Αυτόνομης Ηπείρου εντός Αλβανίας. Σπουδάζει shipping and transport στο London Metropolitan και τα καλοκαίρια εργάζεται στο οικογενειακό ξενοδοχείο στο Λούκοβο.

Παντελής Ψίχας: Είναι συνταξιούχος βαρύτονος της Λυρικής Σκηνής. Οπως δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή, ήταν φοιτητής του Πολυτεχνείου στα γεγονότα του 1973. Από το ΚΚΕ πέρασε στο ΠΑΣΟΚ, μετά στη ΝΔ και σήμερα στη Χρυσή Αυγή. Με μια τυχαία αναζήτηση στο YouTube τον ακούς να ερμηνεύει την επιτυχία του... «Άντρα του πολλά βαρύ».

Θέμις Σκορδέλη: Η μοναδική προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό με την κατηγορία ένταξης σε εγκληματική οργάνωση υποψήφια του κ. Κασιδιάρη. Η «ξανθιά» του Αγίου Παντελεήμονα, γνωστή από τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις ως Αγανακτισμένης, κάτοικος του κέντρου της Αθήνας. Είναι ενεργό μέλος και πολιτευτής της Χρυσής Αυγής με εμπλοκή και σε επιθέσεις εναντίον Αφγανών μεταναστών.

Ουρανία Μιχαλολιάκου: Με νέο look η θυγατέρα του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου επιχειρεί ουσιαστικά την πρώτη της κάθοδο στην πολιτική και στην εκλογική διαδικασία. Απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και με ειδικότητα, όπως η ίδια μας ενημερώνει, την «ψυχική υποστήριξη για καταπολέμηση αυτοκτονιών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης