Κύπρος: Συμφωνία για προμήθεια δύο πυραυλάκατων από το Ισραήλ

Κύπρος: Συμφωνία για προμήθεια δύο πυραυλάκατων από το Ισραήλ

Τα πλοία θα χρησιμοποιηθούν για την επιτήρηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης - Το κονδύλι έχει ήδη προβλεφθεί και δεν θα επιβαρύνει περαιτέρω τον προϋπολογισμό διαβεβαώνει η κυπριακή κυβέρνηση

Κύπρος: Συμφωνία για προμήθεια δύο πυραυλάκατων από το Ισραήλ
Συμφωνία για την αγορά δύο πλοίων ανοικτής θαλάσσης για επιτήρηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης υπέγραψαν το απόγευμα της Πέμπτης οι διευθυντές των υπουργείων Άμυνας Κύπρου και Ισραήλ.

Η συμφωνία αυτή θα εφαρμοστεί όταν αποδεσμευτεί το κονδύλι από την επιτροπή Άμυνας της Βουλής, η οποία συνήλθε το απόγευμα και συζήτησε το θέμα.

Κλείσιμο
Ο υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου δήλωσε ότι η Κύπρος κινείται στη βάση της νομιμότητας για διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Επίσης ανέφερε ότι μέσω των σκαφών αυτών που θα είναι πυραυλοφόρα, θα διασφαλιστεί η παρουσία της Κύπρου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, γεγονός που θα αποτελεί την καλύτερη επιβεβαίωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως είπε, το κονδύλι για την αγορά των σκαφών περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας και επομένως δεν τίθεται θέμα πρόσθετης επιβάρυνσης των δημοσίων δαπανών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης