Το ΚΚΕ διαφωνεί με τη φυλάκιση όσων παραβιάζουν αποφάσεις του ΟΗΕ

Το ΚΚΕ διαφωνεί με τη φυλάκιση όσων παραβιάζουν αποφάσεις του ΟΗΕ

«Αν ο ΟΗΕ αποφασίσει διχοτόμηση της Κύπρου εμείς πρέπει να την στηρίξουμε για να μη φυλακιστούμε;», διερωτήθηκε ο Θανάσης Παφίλης

Το ΚΚΕ διαφωνεί με τη φυλάκιση όσων παραβιάζουν αποφάσεις του ΟΗΕ
Διαφωνίες και έντονο προβληματισμό εκφράζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων, η οποία προβλέπει φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών σε όσους παραβιάζουν αποφάσεις του ΟΗΕ κατά κρατών ή οργανισμών.

Το θέμα ανέδειξε ο κ. Θανάσης Παφίλης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «με τις διαφωνίες που είχαμε εκφράσει για την επέμβαση στην Γιουγκοσλαβία θα έπρεπε όλοι να είμαστε φυλακισμένοι» ενώ έθεσε και το ερώτημα «αν ο ΟΗΕ αποφασίσει διχοτόμηση της Κύπρου εμείς πρέπει να την στηρίξουμε για να μη φυλακιστούμε;».

Επιπροσθέτως, ο κ. Γιάννης Γκιόκας (ΚΚΕ) ανέφερε «Δεν είχαμε σκοπό να καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο, παρών θα ψηφίζαμε» και υποστήριξε ότι η τροπολογία προβλέπει φυλάκιση ανθρώπων που μαζεύουν χρήματα υπέρ οργανώσεων στην Παλαιστίνη μόνο και μόνο επειδή αυτές θεωρούνται τρομοκρατικές από τη διεθνή κοινότητα.

Κλείσιμο
Προβληματισμό και εκτενή συζήτηση ζήτησε και ο κ. Θοδωρής Δρίτσας λέγοντας ότι δεν μπορεί να ποινικοποιούνται πολιτικές διαφωνίες και δράσεις για αποφάσεις του συμβουλίου του ΟΗΕ ενώ ειδική συνεδρίαση για το θέμα ζήτησε η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη εκ μέρους του ΠΣΟΚ και ο Νότης Μαριάς από τους ΑΝ.ΕΛΛ.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης