«Ρωτήστε τον Άκη για τις διακοπές στη Σαρδηνία και για το γάμο στο Παρίσι»

«Ρωτήστε τον Άκη για τις διακοπές στη Σαρδηνία και για το γάμο στο Παρίσι»

«Ρωτήστε τον πόσα ξόδεψε για να βγει βουλευτής και να έχει ασυλία» - Τσοχατζόπουλος: «Αυτό δεν είναι απολογία, είναι κατηγορητήριο» - Σήμερα απολογείται η κόρη του πρώην υπουργού Άμυνας Αρετή

Στην Κίνα ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ιλ
«Ρωτήστε τον Άκη για τις διακοπές στη Σαρδηνία και για το γάμο στο Παρίσι»
«Καταπέλτης» για τον Άκη Τσοχατζόπουλο -τη συμπεριφορά του οποίου απέναντί του περιέγραψε με μελανά χρώματα- ήταν στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος προερχόμενο – σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη - από μίζες για τα εξοπλιστικά,

Παίρνοντας τη σκυτάλη των απολογιών από τον Νικο Ζηγρα, που λίγο νωρίτερα, είχε ολοκληρώσει με επεισοδιακό τρόπο την απολογία του, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας από την Κατερίνη χαρακτήρισε τον Ακη Τσοχατζόπουλο «Φαντομά» και τόνισε πως πρόκειται για ένα πρόσωπο που δε ζει στην πραγματικότητα. «Είναι αλλού», όπως είπε χαρακτηριστικά για τον κ. Τσοχατζόπουλο.

«Θα κάνω μια κατάθεση ψυχής. Το οφείλω στην οικογένειά μου, στα εγγόνια μου. Τα έχασα όλα. Το μόνο που μου απομένει είναι να καθαρίσω το όνομά μου», είπε ξεκινώντας την απολογία του ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας.

Κλείσιμο
Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Σαχπατζίδης υποστήριξε απολογούμενος στο δικαστήριο:

- Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μας έχει κλείσει στη φυλακή. Λυπάμαι που δεν αναλαμβάνει έστω και τώρα τις ευθύνες που του αναλογούν. Τον πίστεψα και ό,τι έχω κάνει εδώ και 36 χρόνια, γκρεμίστηκε μέσα σε έξι μήνες.

-Με εξαπάτησε με την υπόθεση του Ιανού, με το θέμα της πρώην συζύγου του, Γκουντρούν Μολντενχάουερ, με τις αγοραπωλησίες των ακινήτων.

-Ο Τσοχατζόπουλος με πλησίασε γιατί με είχε ανάγκη. Δεν ήταν κακό αυτό, το έκαναν όλοι οι πολιτικοί. Το 1999 είχα αγοράσει όλες τις εφημερίδες της Βόρειας Ελλάδας. Ο Τσοχατζόπουλος ήξερε ότι εγώ έχω διασυνδέσεις και επαφές.

-Στη φυλακή είναι υπεύθυνος για την εκκλησία και προσεύχομαι έστω και τώρα να πει την αλήθεια.

-Τον θεωρούσα τον αριστερό του ΠΑΣΟΚ. Τον υποστήριξα στις προεκλογικές του εκστρατείες. Πίστεψα ότι θα είναι κρίμα να μην εκλεγεί.

- Την περίοδο των εκλογών συναντιόμασταν. Με κέρδισε ως άνθρωπος. Ήταν πολύ φιλικός, πολύ ευγενικός. Όταν του είπα ότι ασχολούμαι με το real estate τότε μου άνοιξε το θέμα της «Torcaso». Μου είπε ότι έχει Αραβες επενδύτες, οι οποίοι έχουν επενδύσει στην Ελλάδα αλλά θέλουν να φύγουν.

- Πάντα μου έλεγε ότι οι ξένοι επενδυτές τον βοηθούσαν στις εκλογές. Τον βοήθησα και εγώ. Μου ζήταγε δανεικά.

-Του έδωσα προκαταβολή 2 εκατ. ευρώ για την αγοραπωλησία με το Βατοπέδι. Με εκβίαζε, μου έλεγε ότι δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα. «Στα λόγια μπορείς να λες ό,τι θέλεις», μου έλεγε.

- Στις εκλογές του έδωσα 700.000 ευρώ, μου τα ζήτησε ως δανεικά, θέτοντάς μου ως εγγύηση τις μετοχές του «Ιανού». Όταν τον συνάντησα στη φυλακή, τον ρώτησα: «Μου έδωσες τις αληθινές εγγυήσεις για αυτά τα 700.000 ευρώ;». Μου απάντησε: «Σιγά μη σου έδινα τις αληθινές...». Όταν του δάνεισα τα χρήματα, μου είπε πως όταν πάρει τα λεφτά από τον «Ιανό» θα μου τα επιστρέψει. Ακόμα, τα περιμένω...

- Έσφαλα, το λάθος μου ήταν ότι πίστεψα στο κέρδος (σ.σ. Από τις αγορπαωλησίες ακινήτων που έκανε για λογαριασμό εταιρειών που αποδίδονται στον Α. Τσοχατζόπουλο). Αναγκάστηκα να του δώσω «μαύρα» χρήματα. Μου είπε ότι πρέπει να του τα καταβάλω για να τα επιστρέψει σε πρόσωπα που τον βοηθάνε προεκλογικά. Μέχρι τότε όλες οι δικές μου συναλλαγές ήταν διατραπεζικές.

- Στη Βουλή δεν είπα την αλήθεια και ζητάω συγγνώμη για αυτό. Φοβήθηκα πως αν μιλούσα εκεί θα ήμουν ο πρώτος που θα έλεγε ότι έδωσε λεφτά στον Τσοχατζόπουλο. Τότε ήταν παντοδύναμος και εγώ δεν είχα αποδείξεις. Μου γνώρισε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στη Ρωσία. Ο ένας ήταν ο κύριος Πριμακόφ και οι άλλοι η νυν πρόεδρος της ρωσικής Βουλής. Επηρεάστηκα, κατάλαβα τι δύναμη έχει. Σκέφτηκα «είναι δυνατόν να πας εσύ μόνος σου στη Βουλή και να πεις ότι έδωσες μαύρα χρήματα στον Τσοχατζόπουλο;» Το σύνολο των χρημάτων που του έχω δώσει μέχρι σήμερα είναι περίπου 9 εκατ. ευρώ.

- Έκανα λάθος που δεν είπα στον ανακριτή την αλήθεια. Ο δικηγόρος μου δε με άφησε.

- Αυτό που σας είπε ο Νίκος Ζήγρας ότι συναντήσαμε τον Ακη Τσοχατζόπουλο μαζί με τον Α. Οικονομίδη στη φυλακή, είναι αλήθεια. Του ζητήσαμε να πει την αλήθεια. Εμένα ξέρετε τι μου είπε; «Εσύ τι φωνάζεις; Ενα εκατ. ευρώ μου έδωσες για τις εκλογές». Τότε, χτύπησα το κεφάλι μου στα σίδερα.

-Ο άνθρωπος δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, είναι αλλού είναι «Φαντομάς», είναι παντού και πουθενά.

- Πιστεύω ότι την ευχαριστήρια επιστολή που μου έστειλε επειδή εξόφλησα για λογαριασμό της πρώην συζύγου του, Γκουντρούν Μολντενχάουερ υπόλοιπο 50.000 ευρώ από την αγορά επίπλων στην Ιταλία την έγραψε μόνος του.

Στην απολογία του, ο Γιώργος Σαχπατζίδης αποκάλυψε πως ότι όταν ζήτάει το λόγο από τον Άκη Τσοχταζόπουλο για όλα όσα έγιναν, εκείνος του απαντάει ότι όλα είναι σκευωρία και κατασκευασμένα. «Μου λέει αυτά που λέει σε σας εδώ», είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο και συνέχισε: «Έχει πιστέψει το ψέμα και αυτό του έχει γίνει συνείδηση».

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας συνέχισε αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Άμυνας του ΠΑΣΟΚ: «Ο άνθρωπος είναι αλλού. Μας διέλυσε και δεν του καίγεται καρφί. Το κέρδος μου από τις αγοραπωλησίες των 9 εκατ. ευρώ θα ήταν 600.000 ευρώ. Τελικά, δεν πήρα τίποτα και μου έχουν επιβληθεί πρόστιμα 8,5 εκατ. ευρώ, Ό,τι έχω και δεν έχω είναι όλα δεσμευμένα και κατασχεμένα».

Σε παρέμβασή του ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας, Π. Παναγιωτόπουλος, ρώτησε τον Γ.Σαχπατζίδη: «Κι εσείς δεν βλέπατε; Δεν είστε κανένα γυμνασιόπαιδο να σέρνεστε πίσω του...».

- «Έκανα λάθος. Με εξαπάτησε. Είχε αέρα, πήγαινε την κουβέντα αλλού», απάντησε ο Γ.Σαχπατζίδης και πρόσθεσε: «Μπράβο του πάντως, είναι ο μόνος άνθρωπος που κατάφερε εμένα να με εξαπατήσει».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του Γ.Σαχπατζίδη ο Άκης Τσοχατζόπουλος παρακολουθούσε ατάραχος χωρίς να προχωρά σε ειρωνικά σχόλια όπως έκανε όταν απολογούνταν ο Ν.Ζήγρας.


Ζήγρας προς Άκη: Βγάλε τα φουστάνια


Νωρίτερα, στο δικαστήριο προκλήθηκε ένταση μεταξύ του Ακη Τσοχατζόπουλου και του Νίκου Ζήγρα. Ενώ ο Νίκος Ζηγρας συνέχισε την απολογία του «καίγοντας» με τα όσα υποστήριξε τον πρώην υπουργό, εκείνος του επιτέθηκε λέγοντάς ότι «είναι ψεύτης» και ότι «λέει παραμύθια».

«Ελεος πια. Ας μιλήσει ο κύριος για την ταμπακιέρα», ήταν η απάντηση του Νίκου Ζήγρα. Από την πλευρά του ο Ακης είπε στον συγκατηγορούμενο εξάδελφο του ότι «θα τα πούνε μαζί εν καιρώ», για να λάβει την απάντηση του Ν. Ζήγρα: «Πότε; Όταν βγάλεις τα φουστάνια και φορέσεις παντελόνια;».

Zήγρας: «Ο Άκης μου έλεγε ότι ήταν όλα καθαρά και νόμιμα»


Ο Ν. Ζήγρας ήταν αποκαλυπτικός και σήμερα, δεύτερη ημέρα της απολογίας του στο δικαστήριο. Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου συνέχισε να περιγράφει στο δικαστήριο τις διαδρομές του «μαύρου» χρήματος και τη διακίνηση αστρονομικών ποσών από offshore εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς. Επέμενε πως ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πίσω από τη διακίνηση των αστρονομικών ποσών και τις αγοραπωλησίες ακινήτων, παρά το γεγονός ότι εκείνος το αρνείται.

Ο τρόπος που α;πολογήθηκε ο Νίκος Ζήγρας -κάποιες φορές διαβάζει χειρόγραφες σημειώσεις του και κάποιες άλλες τις συμβουλεύεται- προκάλεσε και σήμερα την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και του ίδιου του πρώην υπουργού.

Οι μεν πρώτοι υπέβαλαν αίτημα περί ακυρότητας της απολογίας του Ν. Ζήγρα, ο δε δεύτερος, δηλαδή ο πρώην υπουργός, έκανε λόγο για κατηγορητήριο που όπως είπε σκοπίμως σχεδίασαν σε βάρος του ο ανακριτής της υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλής και ο συγκατηγορούμενος εξάδελφός του.

Το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση και έτσι ο Ν. Ζήγρας συνέχισε την απολογία του, για να τονίσει στο δικαστήριο ότι:

- Παρέδιδα στον Α. Τσοχατζόπουλο 100 – 150 χιλιάδες ευρώ. Όταν ήθελε ρευστό μου έλεγε: «Πρέπει να κινηθείς, να φέρεις χρήματα».

- Το 1998 ο Άκης Τσοχατζόπουλος μου είπε ότι ο Ντ. Μιχαηλίδης θα φέρει κάτι για εκείνον. Πήγα στο Χίλτον στην Αθήνα και αυτό το κάτι για τον Τσοχατζόπουλο ήταν μια βαλίτσα με 80 εκατ. δραχμές. Η βαλίτσα ήταν ασήκωτη. Συνάντησα τον Μιχαηλίδη συνοδεία του προσωπικού φρουρού του Άκη. Στη συνέχεια την πήγα στο γραφείο του στην Κόμνα Τράκα και αφού του είπα τον συνδυασμό την άνοιξε. Ήταν μέσα δεσμίδες.

Πρόεδρος: Πώς αντέδρασε ο κ. Τσοχατζόπουλος; Τι σας είπε για τα χρήματα αυτά;
Ν. Ζήγρας: Ότι ήταν για επενδύσεις. Τα πήρα και τα έβαλα στο χρηματοκιβώτιο. Όλα αυτά ήταν πριν την αγορά του ακινήτου της Δεινοκράτους από την εταιρεία Bluebell.

- Ο Ντίνος Μιχαηλίδης μου είχε πει παρουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου ότι δεν θα μπορέσει ξανά να φέρει μετρητά και ότι στο εξής θα φέρνει επιταγές. Τότε με τη σύμφωνη γνώμη του Τσοχατζόπουλου εκδόθηκαν στο όνομα της Bluebell οι επιταγές οι οποίες μαζί με αυτές που εκδόθηκαν στο όνομα της εταιρείας P & Α ήταν συνολικής αξίας 32 εκατ. ελβετικών φράγκων.

- Εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτα χωρίς να το γνωρίζει ο Τσοχατζόπουλος. Από τον Ντ. Μιχαηλίδη έμαθα ότι η Drumilan ήταν συμφερόντων του Βλάσση Καμπούρογλου και ότι αυτή συνεργάζονταν με την ρώσικη Antey που διαχειρίζονταν τα εξοπλιστικά στην Ελλάδα.

Πρόεδρος: Μισό λεπτό. Εσείς δεν είχατε αρρωστήσει τότε; Μαθαίνατε συγκλονιστικά πράγματα. Αντιδράσατε;
Ν. Ζήγρας: Ο Τσοχατζόπουλος μου έλεγε ότι όλα είναι καθαρά και νόμιμα, τον εμπιστευόμουν απόλυτα.
Πρόεδρος: Πώς εξηγείτε ότι ενώ εσείς είστε άρρωστος όλες αυτές οι κινήσεις και αγοραπωλησίες κορυφώνονται αντί να ατονίσουν;
Ν. Ζήγρας: Ήταν όλα τόσο μπλεγμένα, μόνο εγώ μπορούσα να δώσω οδηγίες. Γι΄ αυτό και με επισκέπτονταν στο νοσοκομείο. Την εποχή που ήμουν άρρωστος ο Τσοχατζόπουλος μου έλεγε ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν γρήγορα, είναι επείγοντα. Την εποχή της αρρώστιας μου είχα βγει από το νοσοκομείο στην Ελλάδα και είχα ένα μήνα κενό για να εισαχθώ σε νοσοκομείο της Γερμανίας. Τότε ο Τσοχατζόπουλος με πίεσε για να αγοραστεί το ακίνητο επί της οδού Κεφαλληνίας.

- Ο Τσοχατζόπουλος μου είπε πως ο Γ. Σμπώκος ίδρυσε τη Nobilis σε συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο Τσεκούρα για να αγοράσουν ένα ακίνητο. (Να σημειωθεί εδώ ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του απέκτησαν τη Δ. Αεροπαγίτου από τη Nobilis).

- Η αγορά του ακινήτου της Δεινοκράτους ήταν επιθυμία του Τσοχατζόπουλου. Δε θα έπρεπε όμως να έχει και τη σύμφωνη γνώμη της κόρης του Αρετής; Εγώ πάντως δεν είχα επαφή με την Αρετή Τσοχατζοπούλου.

-Η εταιρεία Bluebell αγόρασε το ακίνητο της Δεινοκράτους και ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε συνεργασία με τη λογίστριά του Ε. Λαμπροπούλου συνέταξαν μισθωτήριο για να μείνει εκεί η Αρετή Τσοχατζοπούλου.

- Το 2005 ο Τσοχατζόπουλος αποφασίζει να αγοράσει τη Δεινοκράτους ο Αστέριος Οικονομίδης και στη συνέχεια εκείνος να το πουλήσει στην κόρη του, προκειμένου να μη φανεί ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου αγοράζει από εταιρεία και όχι από φυσικό πρόσωπο. Ο Α. Οικονομίδης λέει ότι έδωσε και σε εμένα χρήματα για την αγορά. Ας το αποδείξει.

Πρόεδρος: Η Αρετή γνώριζε;
Ν. Ζήγρας: Μπορεί να συνεννοήθηκε με τον πατέρα της. Εγώ δεν είχα επαφή μαζί της.

- Από το 2003 πίεζα τον Άκη να αποχωρήσω. Δεν άντεχα άλλο να έχω αυτά τα βάρη. Το 2006 ο Τσοχατζόπουλος μου είπε ότι ο Γ. Σαχπατζίδης θα αναλάβει την πώληση ακινήτων της Torcaso. Μου ζήτησαν ένα πληρεξούσιο και από εκεί και μετά εγώ δεν έχω καμία συμμετοχή.

-Όλα τα έξοδα της νοσηλείας μου στο εξωτερικό πληρώθηκαν από τον Άκη Τσοχατζόπουλο (περίπου 50 εκατ. δραχμές). Δεν είχα κανένα όφελος οικονομικό από τη συνεργασία μου με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, αν δείτε τις φορολογικές μου δηλώσεις θα καταλάβετε.

- Η μεγάλη αγωνία του Άκη ήταν να μη φανεί κάτι που θα τον συνέδεε με τους λογαριασμούς. Όταν είχαμε πάει στην Ελβετία για να γνωρίσει τον διαχειριστή της εταιρείας Norris συστήθηκε ως Ζήγρας. Πάντα χρησιμοποιούσε το όνομά μου.

-Δεν έχω καμία σχέση με τι εταιρείες Nulfid και Ultra Mare. Eξουσιοδότησα τον ανακριτή να κάνει αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε όλο τον κόσμο και αν βρει κάτι στο όνομά μου να το δεσμεύσει υπέρ του ελληνικού δημοσίου. Είχα φοβηθεί. Χρησιμοποιούσαν εν αγνοία τα στοιχεία μου.

Πρόεδρος: Αυτό το σχέδιο οργάνωσης της ομάδας αυτής από πού ξεκίνησε;
Ν. Ζήγρας: Ξεκίνησε από επιθυμία του Τσοχατζόπουλου. Απευθύνθηκε σε εμένα.
Πρόεδρος: Γιατί σε εσάς;
Ν. Ζήγρας: Γιατί μου είχε απόλυτη εμπιστοσύνη.

-Ο Τσοχατζόπουλος μου έλεγε ότι ο Ντ. Μιχαηλίδης εκπροσωπούσε αραβικά συμφέροντα και θέλει να επενδύσει μέσω του ιδίου στην Ελλάδα. Μου είπε όμως ότι επειδή τα χρήματα θα έρχονται από Κύπρο ότι θα πρέπει να ανοίξω μια εταιρεία εκεί. Έτσι ιδρύθηκε η Torcaso.

- Την εταιρεία Noris την ίδρυσαν κατόπιν εντολής Τσοχατζόπουλου για να υπάρχει μία εταιρεία στην Ελβετία. Καποια στιγμή μου είπε ότι μπορεί να αγοράσει μετοχές από τον Ν. Καρατζά (βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ) και ότι ήθελε να τον εξυπηρετήσει επειδή είχε πρόβλημα. Μου έδωσε τραπεζικό λογαριασμό του Καρατζά για να εμβάσει η Noris στο λογαριασμό του 1,5 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά ήταν για να αγοράσει ο Άκης μετοχές του «ΙΑΝΟΥ».

Οι διακοπές στη Σαρδηνία και το ιδιωτικό αεροσκάφος

Στην απολογία του ο Ν. Ζήγρας αναφέρθηκε στις διακοπές που έκανε όπως είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τη σύζυγο του Β Σταμάτη στη Σαρδηνία.

Σύμφωνα με τον ίδιο ταξίδευε με ιδιωτικό αεροσκάφος και πάντα με τη συνοδεία του προσωπικού του φρουρού. «Ρωτήστε τον ποιος πλήρωνε» είπε ο Ν. Ζήγρας.

Ακόμη ο ίδιος αναφέρθηκε στις προεκλογικές εκστρατείες το 2004 και το 2006 για να τονίσει ότι σε κάθε μια από αυτές ξόδευε περισσότερα από 2,5 εκατ. ευρώ.

«Ήθελε λυσσαλέα να βγει βουλευτής για να έχει την βουλευτική αποζημίωση» είπε.

Πάντως ο αναπληρωτής εισαγγελέας Π.Παναγιωτόπουλος είπε στο Ν.Ζήγρα ότι η αξιοπιστία του ελέγχεται. Κι αυτό διότι -όπως επιχειρηματολόγησε ο εισαγγελέας- ο εξάδελφος του πρώην υπουργού μπορεί να εξαπολύει συνεχώς «δηλητηριώδη βέλη» κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά δεν προσκομίζει στοιχεία...

Ζήγρας την πρώτη ημέρα της απολογίας του: «Έφτασα στο σημείο να παραδίδω στον Άκη Τσοχατζόπουλο 100 με 150 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα»


«Ποταμός» όπως είχε προϊδεάσει με την μέχρι τώρα στάση του ήταν την πρώτη μέρα της απολογίας του στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας ο Νίκος Ζήγρας, εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος μένοντας πιστός στα όσα είχε καταθέσει στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή περιέγραψε και στο δικαστήριο με κάθε λεπτομέρεια τη ροή του «μαύρου» χρήματος αλλά και τον ρόλο που διαδραμάτισαν τόσο ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας όσο και άλλοι συγκατηγορούμενοί τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που ξεκινούσε την απολογία του ο Νίκος Ζήγρας, ο πρώην υπουργός είχε αποχωρήσει από την αίθουσα, στην οποία και επέστρεψε αργότερα και αφού είχε προηγηθεί σχετική παρέμβαση του προέδρου του δικαστηρίου, κ. Χρίστου Κατσιάνη.

Αναλυτικά ο Νίκος Ζήγρας υποστήριξε:

-Να μας πει ο Άκης Τσοχατζόπουλος πόσες φορές πήγαινε νύχτα να επιθεωρήσει τις εργασίες στο ακίνητο της Διονυσίου Αεροπαγίτου. Ο Τσοχατζόπουλος πλήρωνε μετρητά τον Οικονομίδη που γνώριζε ότι όλα τα ακίνητα ήταν συμφερόντων του πρώην υπουργού.

-Έφτασα στο σημείο να παραδίδω στον Άκη Τσοχατζόπουλο 100 με 150 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα. Ο Τσοχατζόπουλος είχε στο γραφείο του ένα μεγάλο χρηματοκιβώτιο που φύλαγε τα χρήματα. Η TORCASO ιδρύθηκε από εμένα, κατ' εντολήν του Άκη, το 1998. Δεν έχω καμία σχέση με την εταιρία NOBILIS, όπως μου είπε ο Τσοχατζόπουλος την ίδρυσε ο Σμπώκος.

-Με πνίγει η αδικία και το ψέμα. Ξαφνικά είμαι ο μοναδικός ένοχος και όλοι οι άλλοι είναι αθώοι. Με χαρακτήρισαν ρουφιάνο αλλά ο Άκης Τσοχατζόπουλος μια ημέρα πριν την απολογία μου ήρθε στο κελί μου και με παρακάλεσε να μην μπλέξω κανέναν από τους συγκατηγορούμενούς μου, ούτε και τον ίδιο στην υπόθεση

-Έχω ζητήσει την προστασία από τον ανακριτή στον οποίο και ανέφερε το ρόλο που είχαν στην υπόθεση οι Φουάντ Αλ Σαγιάντ και Βλάσης Καμπούρογλου. Του ζήτησα προστασία γιατί το βράδυ της απολογίας μου δέχθηκε επίθεση ο δικηγόρος μου από αγνώστους. Τα παιδιά μου στη Θεσσαλονίκη δέχονται απειλές προκειμένου να αποσύρω τα όσα έχω υποστηρίξει σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου

-Πριν απολογηθώ εγώ, ο Γ. Σαχτζαπίδης και ο Αστέριος Οικονομίδης, παρακαλέσαμε τον Άκη Τσοχατζόπουλο μέσα στο κελί του να μιλήσει. Εκείνος αρνήθηκε και τότε εγώ και ο Γ. Σαχπατζίδης αποχωρήσαμε. Ο Αστέριος Οικονομίδης έμεινε μαζί του και από τότε συμπορεύθηκαν.

-Ο Άκης Τσοχατζόπουλος με παραπλάνησε, εκμεταλλευόμενος την ασθένειά μου. Εγώ έμαθα την αλήθεια από τον Ντίνο Μιχαηλίδη.

-Ο πρώην υπουργός έδειξε ενδιαφέρον για την υγεία μου, αργότερα, όμως, αντιλήφθηκα την υστεροβουλία του. Το πραγματικό του ενδιαφέρον ήταν να μην πεθάνω και να μην προλάβει να ενημερωθεί για τους λογαριασμούς.

-Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει προσπάθεια σπίλωσης της απολογίας μου και ότι θα προσπαθήσουν να με βγάλουν τρελό

-Αν είχα εγώ όλα αυτά τα χρήματα, θα είχα φύγει στο εξωτερικό και δεν με έβρισκε κανείς

-Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι ο ηθικός και φυσικός αυτουργός της διακίνησης «μαύρου» πολιτικού χρήματος και σε αυτό συμμετείχαν οι Βλάσης Καμπουρόγλου, Ντίνος Μιχαηλίδης και Φουάντ Αλ Σαγιάντ. Ο Βλάσης Καμπούρογλου έμαθα από τον Ντίνο Μιχαηλίδη ότι είχε επαφές με τον Γιάννη Σμπώκο. Τον Καμπούρογλου κάποιοι, μάλλον, τον «αυτοκτόνησαν» ένα μήνα μετά την απολογία μου στη Τζακάρτα

-Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έλεγε σε μένα ότι τα χρήματα προέρχονταν από Άραβες επενδυτές, ήταν, όμως, μίζες από τα εξοπλιστικά.

-Οι συναντήσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου με τον Ντίνο Μιχαηλίδη γίνονταν το βράδυ στο γραφείο του πρώτου. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος προγραμμάτιζε τις ενέργειες και τις καταβολές των χρημάτων.

-Γνώρισα τον Μιχαηλίδη το 1998. Μου τον σύστησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο Μιχαηλίδης μου έδωσε μια βαλίτσα με 80 εκατ. δραχμές για την παραδώσω στον πρώην υπουργό. Παρέλαβα τα χρήματα στο Χίλτον, συνοδεία ενός από τους προσωπικούς φρουρούς του Άκη Τσοχατζόπουλου.

-Μου έδωσε για να δώσω στην πρώην σύζυγό του, Γκουντρούν Μόλντεναουερ, 400.000 δολάρια. Τα χρήματα τα έδωσα εγώ στην πρώην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλο, στο Χίλτον της Γενεύης προκειμένου εκείνη να του δώσει το διαζύγιο.

-Ο Ντίνος Μιχαηλίδη μαζί με τον Βλάση Καμπούρογλου πίεζαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο να υπογράφει την όψιον για την εξοπλιστικά (ΤΟΡ-Μ1) για να εισπράξουν τα υπόλοιπα χρήματα των αντισταθμιστικών οφελημάτων. Αυτοί είναι και οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης και είχαν ως αρχηγό τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

-Μεταφορά χρημάτων έκανε στο γραφείο του πρώην υπουργού στην Κόμνα Τράκα και ο Γιάννης Σμπώκος. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον περίμενε αργά το βράδυ και τον Γιάννη Σμπώκο τον έβλεπαν να μπαίνει στο γραφείο του όλοι αυτοί που εργάζονταν σε αυτό ως αργά. Ο Τσοχατζόπουλος έλεγε ανοιχτά ότι «περιμένω να μου φέρουν τα χρήματα». Όλοι γνώριζαν και οι γυναίκες του Άκη.

-Η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου γνώριζε για τα ακίνητα, ήταν η λογίστριά του Άκη Τσοχατζόπουλου και μέτοχος στην εφημερίδα “Εξόρμηση” του ΠΑΣΟΚ.

- Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μου είχε πει ότι έδωσε 400.000 ευρώ για να αγοράσει ο γιος του, Αλέξανδρος, το μερίδιο ενός μπαρ με την επωνυμία “ΣΤΟΑ”. Τα χρήματα δόθηκαν στον ιδιοκτήτη, γιο ενός μεγαλομετόχου σε ΜΜΕ και ήταν «μαύρα»

-Ο Σμπώκος, όπως μου έλεγε ο Τσοχατζόπουλος, είχε δεχθεί πολλά χρήματα που τα είχε δώσει στον πεθερό του για να του τα επενδύσει. Ο Τσοχατζόπουλος του τα ζητάει μέχρι σήμερα.

-Ο Αστέριος Οικονομίδης και ο Άκης Τσοχατζόπουλος συνεργάστηκαν για την ανακαίνιση των ακινήτων. Ο Α. Οικονομίδης φρόντιζε να μην εμφανίζεται ο Τσοχατζόπουλος στα τιμολόγια. Υπερασπιστική του γραμμή είναι εναρμονισμένη με αυτή της Αρετής Τσοχατζόπουλου που αναμένεται να απολογηθεί αύριο, του πατέρα της και της Λαμπροπούλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης