Θάνος Πλεύρης - Νίκος Υποφάντης: Πώς βίωσαν το χυδαίο διαδικτυακό «bullying»

Θάνος Πλεύρης - Νίκος Υποφάντης: Πώς βίωσαν το χυδαίο διαδικτυακό «bullying»

Μιλούν στον ΘΕΜΑ 104,6 για τον «οχετό» ύβρεων που αντιμετώπισαν από τα «τρολ» του Διαδικτύου σε δύσκολες στιγμές της ζωής τους

Θάνος Πλεύρης - Νίκος Υποφάντης: Πώς βίωσαν το χυδαίο διαδικτυακό «bullying»
Δύο θύματα του διαδικτυακού μπούλινγκ, ο πολιτευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης και ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Νίκος Υποφάντης, μίλησαν στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή “Εντός ΘΕΜΑτος” με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη, για το πώς βίωσαν οι ίδιοι τον οχετό των υβριστικών αναρτήσεων σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής τους.

Το Νοέμβριο του 2016 ο Θάνος Πλεύρης έδωσε σκληρή μάχη να κρατηθεί στη ζωή, όταν μια επέμβαση ρουτίνας τον οδήγησε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με σηψαιμία. Κατάφερε να κερδίσει τη μάχη, την ώρα που διάφορα τρολ στο Διαδίκτυο, του εύχονταν να την χάσει.

“Μόλις τα διάβασα αυτά, δεν μπορώ να πω ότι αισθάνθηκα οργή. Διότι ήταν μεγάλη η χαρά που είχε περάσει όλο αυτό. Αισθάνθηκα όμως μια έντονη πικρία. Ο άλλος έχει ανθρώπους που εκείνη την ώρα πονάνε. Δηλαδή εσύ τι θα συνεισφέρεις με αυτά τα σχόλια;” είπε ο πολιτευτής της ΝΔ, ενώ σχολίασε και τις χυδαίες αναρτήσεις στο facebook και το twitter μετά τον αιφνίδιο θάνατο του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Βασίλη Μπεσκένη: “Έγραψε η άλλη για την περίπτωση του Βασίλη, ότι δεν λυπήθηκε. Τι μας ενδιαφέρει αν λυπήθηκες κυρά μου; Μια ολόκληρη οικογένεια κλαίει και εσύ πρέπει να βγάλεις το κόμπλεξ, το μίσος πίσω από την ανωνυμία που σου δίνουν, ό,τι απαίσιο κρύβεις μέσα στο ψυχικό σου κόσμο, την ώρα που ο άλλος πονάει;”.

Κλείσιμο
Ανατριχιαστική ήταν η μαρτυρία του Θάνου Πλεύρη στο ΘΕΜΑ 104,6, που αποκάλυψε το διάλογο που είχε με τον δημοσιογράφο Βασίλη Μπεσκένη σχετικά με τα “τρολ” του διαδικτύου. “Με τον Βασίλη είχαμε μιλήσει γι' αυτό το θέμα. Είχαμε μια σχέση από το υπουργείο Υγείας, όπου είχε περάσει και είχαμε συνδεθεί παραπάνω. Και μου είχε πει: «Ρε Θάνο πώς αυτούς τους ανθρώπους δεν θέλησες να τους κυνηγήσεις;». Του λέω, και μου σηκώνεται η τρίχα τώρα, «Βασίλη αν περάσεις μια ταλαιπωρία και πάνε όλα καλά, λες άστο να φύγει, δεν πειράζει». Και τώρα ξαφνικά να πηγαίνουμε στην κηδεία του ανθρώπου και να βλέπουμε τέτοιους τύπους να βγάζουν όλο το μίσος που έχουν μέσα στη ψυχή τους”.

Νίκος Υποφάντης: “Εύχονταν να πεθάνει το παιδί μου”

Την ώρα που ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Νίκος Υποφάντης αγωνιούσε για την ζωή του παιδιού του, που έδινε μάχη στο νοσοκομείο, τα “τρολ” του twitter “ανέβαζαν” κατάρες. “Το 2010 έγινε μια μεγάλη απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Εγώ πήρα τότε θέση στο ρεπορτάζ και είπα ότι, όταν κατεβαίνει ο διακόπτης, μπορεί να υπάρχει ένας άνθρωπος που χρήζει μηχανικής υποστήριξης και εκείνη τη στιγμή να μην έχει τη δυνατότητα στο οξυγόνο. Και πήρα θέση στο δημόσιο διάλογο, ότι κακώς κατεβαίνει ο διακόπτης. Τότε υποκινήθηκε ένα κύκλωμα τρολ και έγραψε κατά εμού”.

Όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Νίκος Υποφάντης, δεν πτοήθηκε από τα κακεντρεχή σχόλια. Μέχρι να στοχοποιήσουν το παιδί του: “Αυτό το κύκλωμα άρχισε τότε να στοχεύει το παιδί μου που νοσηλευόταν. Ήταν 3,5 ετών και χαροπάλευε με τον καρκίνο. Να μη συμβεί σε κανέναν, να σου φέρουν το παιδί σου σχεδόν νεκρό δυο και τρεις φορές. Και να έχεις αυτούς να παρακαλάνε να φύγει το παιδί, για να τιμωρήσουν εμένα. Αυτό το πράγμα με τσάκιζε, δεν μπορούσα να πω τίποτα στη σύζυγό μου, που ήταν και έγκυος. Έγραφαν, να δω το παιδί μου να φεύγει, να πέφτουν τα μαλλάκια του, να μπαίνουν τα μαγουλάκια του, να σβήνει πάνω στο κρεβάτι”.

 Ο δημοσιογράφος προσέφυγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στον τότε προϊστάμενό της, κ. Μανώλη Σφακιανάκη. “Πήγαμε στον κ. Σφακιανάκη και μόλις είδε τις δημοσιεύσεις, έφριξε και ο ίδιος! Αυτός ο κύριος που τα έγραφε, δεν εμφανίστηκε ποτέ στα δικαστήρια, συνέχισε να γράφει, αλλά όχι για το παιδί. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 17 μηνών με αναστολή” κατέληξε ο Νίκος Υποφάντης.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης