Όλυμπος: Αυτός είναι ο άτυχος 26χρονος ορειβάτης που σκοτώθηκε σε χαράδρα

Όλυμπος: Αυτός είναι ο άτυχος 26χρονος ορειβάτης που σκοτώθηκε σε χαράδρα

H λατρεία του για τα ταξίδια και ο τραγικός επίλογος - Συγκλονίζει ο πατέρας του 25χρονου φίλου του, που νοσηλεύεται τραυματισμένος  

Όλυμπος: Αυτός είναι ο άτυχος 26χρονος ορειβάτης που σκοτώθηκε σε χαράδρα
«Ευτυχία είναι όταν το μυαλό και το σώμα ταξιδεύουν στο ίδιο ταξίδι», έλεγε σχολιάζοντας φωτογραφίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο άτυχος Ηλίας που σκοτώθηκε στον Όλυμπο πέφτοντας σε γκρεμό 200 μέτρων.

Το ταξίδι που είχε κανονίσει με τον 25χρονο φίλο του που σπούδαζαν μαζί στη Θεσσαλονίκη, έμελλε να είναι το τελευταίο για τον 26χρονο. 

Κλείσιμο


Η αγάπη του για την ορειβασία αποδείχτηκε φονική αφού σκαρφαλώνοντας στον Όλυμπο, έπεσαν σε γκρεμό. Ο φίλος του κατάφερε να πιαστεί από ένα ξύλο, αλλά ο άτυχος Ηλίας δεν μπόρεσε να βρει κάποιο στήριγμα και έπεσε με δύναμη πάνω σε σκληρό στρώμα πάγου, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Ο 26χρονος είχε πάθος για τη ζωή και όνειρό του ήταν να ταξιδέψει στον κόσμο και να κατακτήσει όσες περισσότερες κορυφές μπορούσε. Δυστυχώς όμως τον βρήκε ο θάνατος.



Την ίδια ώρα  ο φίλος του 26χρονου που επέζησε, προσπαθεί να αναρρώσει, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται οι γονείς του που προσπαθούν να τον παρηγορήσουν για το θάνατο του καλού του φίλου. Ο πατέρας του μιλώντας στο protothema.gr  είπε:

«Μόνα τους είχαν πάει τα παιδιά, δεν ήταν με κάποιο ορειβατικό σύλλογο. Και τα δύο πόδια του γιου μου είναι χτυπημένα και για το λόγο αυτό οι γιατροί του έβαλαν γύψο. Και τα δύο παιδιά έπεσαν μαζί στη χαράδρα αλλά τελευταία στιγμή ο γιος μου κατάφερε να πιαστεί από ένα ξύλο ενώ το άλλο το παιδί δεν μπόρεσε να πιαστεί από πουθενά και  έπεσε και χτύπησε πάνω σε ένα στρώμα πάγου.Το παιδί μου είχε Άγιο δίπλα του και σώθηκε. Ο Θεός και η Αγία Άννα που γιόρταζε χτες το έσωσαν. Μετά ο γιος μου κατέβηκε, πήγε κοντά στο φίλο του, έβγαλε τα ρούχα του, έδεσε το κεφάλι του φίλου του και τον κρατούσε στα χέρια του μέχρι να φτάσουν οι διασώστες. Αλλά δυστυχώς δεν είχε τις αισθήσεις του, είχε ήδη πεθάνει».




ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ 

Ο 26χρονος είχε πάει μαζί με τον 25χρονο φίλο του για ορειβασία χθες κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός». Ο άτυχος νεαρός έπεσε από μονοπάτι σε χαράδρα βάθους 200 μέτρων και βρήκε τραγικό θάνατο. 

Οι δυο νέοι σπούδαζαν σε ιδιωτική σχολή στη Θεσσαλονίκη. Εκεί μάλιστα γνωρίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 26χρονος ο οποίος έχασε τη ζωή του είχε ξαναπάει στο σημείο άλλες δύο φορές και έπεισε και τον 25χρονο φίλο του να τον ακολουθήσει ο οποίος πήγαινε για πρώτη φορά.



Άντρες από το πυροσβεστικό τμήμα της Κατερίνης και του Λιτοχώρου που μίλησαν στο protothema.gr έκαναν λόγο για ένα δύσβατο και παγωμένο μέρος. Όταν αντίκρισαν τον 25χρονο ο οποίος ήταν αυτός που κάλεσε την πυροσβεστική, όπως λένε, ήταν φοβισμένος και  τραυματισμένος.

Εν τω μεταξύ η πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο από την επιχείρηση που πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου για την ανάσυρση της σορού του άτυχου ορειβάτη και την επιχείρηση διάσωσης του 25χρονου φίλου του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης