Διαμαρτύρονται οι υπάλληλοι του υπ. Παιδείας: Ματαιώθηκε ο εορτασμός της 28ης λόγω πένθους

Διαμαρτύρονται οι υπάλληλοι του υπ. Παιδείας: Ματαιώθηκε ο εορτασμός της 28ης λόγω πένθους

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του υπουργείου ζήτησε από τον Κώστα Γαβρόγλου να επανεξετάσει το θέμα - Αν και απηύθυναν το αίτημά τους προ δέκα ημερών, η ηγεσία «κωφεύει»...

Διαμαρτύρονται οι υπάλληλοι του υπ. Παιδείας: Ματαιώθηκε ο εορτασμός της 28ης λόγω πένθους
Την έντονη διαμαρτυρία του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε η ματαίωση του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, σε ένδειξη πένθους. 

«Σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Γ. Παντή, ο καθιερωμένος εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο υπουργείο, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος» αναφέρει το υπηρεσιακό σημείωμα του υπουργείου.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Όπως είναι γνωστό, μετά την είδηση του θανάτου του Γ.Γ. Γιάννη Παντή, με το υπ΄αριθμ. ΥΣ.191/ΓΔ3 έγγραφο, αναβλήθηκε ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου, η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα απόφαση προκάλεσε την αμηχανία των εργαζομένων και πυροδότησε πολλές συζητήσεις.

Κλείσιμο
Ο Σύλλογος μετέφερε το κλίμα στην Πολιτική Ηγεσία, ζητώντας με το υπ΄ αριθμ. 180/16-10-2017 έγγραφο μας την επανεξέταση του θέματος, όπως φαίνεται παρακάτω:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 
   
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε με το ΥΣ. 191/ΓΔ3/11-10-2017 ότι «σε ένδειξη πένθους, ο καθιερωμένος εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Υπουργείο, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος».

Παρά το γεγονός ότι ο θάνατος του αείμνηστου Γ.Γ. Γ. Παντή βύθισε σε θλίψη όλους τους εργαζομένους του Υπουργείου μας, που θεσμικά εξέφρασαν δημοσίως τα συλλυπητήρια και τη συμπάθειά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος, αδυνατούμε να κατανοήσουμε πώς αυτό το αναπάντεχο γεγονός μπορεί καθ' οιονδήποτε τρόπο να συνδέεται με την εθνική μας επέτειο, που τιμάται 16 μέρες μετά.

Βαθιά πεποίθηση όλων μας είναι ότι ακριβώς η έκφραση σεβασμού, τιμής και συλλογικής μνήμης στο πρόσωπο του εκλιπόντος επιβάλλει ακόμη πιο εμφατικά τον εορτασμό  της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, μιας επετείου που συνδέεται με αγώνες αντιφασιστικούς, ανεξαρτησίας, ελευθερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, αξιών που υπηρέτησε όσο ζούσε ο Γιάννης Παντής.

Κατανοώντας, επομένως, -σε ανθρώπινο επίπεδο- την ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση που υποκίνησε αυτή την εν θερμώ απόφαση, ζητούμε αυτή να επανεξεταστεί, εκφράζοντας την πεποίθησή μας ότι η χρονική απόσταση από το δυσάρεστο γεγονός θα επιτρέψει την επανεκτίμηση αυτής της πρώτης αντίδρασης και θα αποκαταστήσει την εθιμική εκδήλωση, που θα μπορούσε ίσως να είναι αφιερωμένη στον εκλιπόντα.

Παρά την έλευση 10 ημερών από την αποστολή του αιτήματος και παρά τις συνεχείς τηλεφωνικές οχλήσεις του Συλλόγου μας προς το Γραφείο Υπουργού, δεν έχουμε λάβει ακόμη γραπτή ή προφορική, θετική ή αρνητική απάντηση σε αυτό.

Καταγγέλλουμε την απαξιωτική στάση της πολιτικής ηγεσίας απέναντι στις εύλογες και συνετές αιτιάσεις των εργαζομένων !!

Δηλώνουμε με τη σειρά μας πως δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν πολιτικό το «δικαίωμα» να είναι υπεράνω κριτικής !!!

Ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου δεν είναι μια παροχή προς τους πολίτες ενός ευαρεστούμενου «ηγέτη», αλλά υποχρέωση μνήμης και τιμής όλων μας σε αυτούς που έπεσαν στα πεδία των μαχών, για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και πανανθρώπινα αγαθά !!!!

Αυτό είναι δικαίωμά μας και δεν το επαιτούμε από ΚΑΝΕΝΑ ….»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης