Ρήγμα στο Blue Star Patmos - Δεν μπορεί να ρυμουλκηθεί

Ρήγμα στο Blue Star Patmos - Δεν μπορεί να ρυμουλκηθεί

Δίπλα στο οχηματαγωγό βρίσκονται τρία ρυμουλκά - Παραμένουν στα γκαράζ φορτηγά και ΙΧ - Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Ρήγμα στο Blue Star Patmos - Δεν μπορεί να ρυμουλκηθεί
Μεγάλη φαίνεται ότι είναι η ζημιά που έχει προκληθεί στο Blue Star Patmos, το πλοίο που προσάραξε ανοιχτά της Ίου στη 1:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης
και παραμένει στο ίδιο σημείο καθώς δεν μπορεί προς το παρόν να ρυμουλκηθεί.

Από την πλοιοκτήτρια εταιρεία και το υπουργείο Ναυτιλίας δεν επιβεβαιώνεται, πάντως, η πληροφορία ότι το ρήγμα στο πίσω δεξιά τμήμα του πλοίου είναι πολύ μεγάλο.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πηγές εκτιμάται ότι ο καπετάνιος του πλοίου - άγνωστο γιατί - επιχείρησε να μπει στο λιμάνι με μεγάλη ταχύτητα και γι' αυτό πήρε πολύ «ανοιχτά» τη στροφή πριν το λιμάνι της Ίου.

Σε κάθε περίπτωση λόγω του ρήγματος, το οποίο εξετάζουν οι βατραχάνθρωποι που έχουν μεταβεί στην Ίο από τις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης, εάν δεν ολοκληρωθούν οι εργασίες συγκόλλησης δεν θα είναι ασφαλές να γίνει επιχείρηση ρυμούλκησης.

Για το λόγο αυτό τα τρία ρυμουλκά που έχουν προσεγγίσει το πλοίο παραμένουν απλά σε επιφυλακή.







Στο εσωτερικό του Blue Star Patmos, το οποίο έχει προσαράξει σε αβαθή, παραμένουν τα 12 φορτηγά αλλά και τα 16 ΙΧ, με κατοίκους της Ίου να επισημαίνουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα φορτηγά καθώς μέχρι την Παρασκευή δεν είναι προγραμματισμένο άλλο δρομολόγιο προκειμένου να διασφαλιστεί η τροφοδοσία του νησιού. 

Στο πλοίο την ώρα της προσάραξης βρίσκονταν 206 επιβάτες και 87 μέλη πλήρωμα. Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν με το ταχύπλοο καταμαράν "Super Jet" στο λιμάνι της Ιού με τις φωτογραφίες να αποτυπώνουν τον κίνδυνο που υπήρξε καθώς όλοι οι επιβάτες είχαν φορέσει σωσίβια για παν ενδεχόμενο. Στο πλοίο παραμένουν περίπου 40 μέλη του πληρώματος για λόγους ασφαλείας.



Κατά πληροφορίες η επιχείρηση συγκόλλησης και ρυμούλκησης του πλοίου αναμένεται να διαρκέσει τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί επιβατών, ούτε παρατηρήθηκε μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση, ενώ, οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.










Τις φωτογραφίες έστειλε στο protothema.gr ο Απόστολος Μουσσαμάς


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης