Σέρρες: Αγόραζαν οχήματα, πληρώνοντας με... αέρα και τα πουλούσαν

Σέρρες: Αγόραζαν οχήματα, πληρώνοντας με... αέρα και τα πουλούσαν

Όπως προέκυψε από την προανάκριση που συνεχίζεται, πατέρας και γιος εμφανίστηκαν τους τελευταίους δυο μήνες ως αγοραστές για οχήματα που οι ιδιοκτήτες τους είχαν αναρτήσει αγγελία πώλησης στο διαδίκτυο

Σέρρες: Αγόραζαν οχήματα, πληρώνοντας με... αέρα και τα πουλούσαν
Τουλάχιστον άλλες δέκα απάτες και απόπειρες σε βάρος ιδιοκτητών οχημάτων είχαν διαπράξει ο 27χρονος Έλληνας που συνελήφθη στις 21 Ιουλίου για την εξαπάτηση ενός 35χρονου στις Σέρρες και ο 49χρονος πατέρας του που διέφυγε επιχειρώντας να εμβολίσει τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Σερρών!

Όπως προέκυψε από την προανάκριση που συνεχίζεται, πατέρας και γιος εμφανίστηκαν τους τελευταίους δυο μήνες ως αγοραστές για οχήματα που οι ιδιοκτήτες τους είχαν αναρτήσει αγγελία πώλησης στο διαδίκτυο.

Στέλνοντάς τους πλαστά εμβάσματα που έδειχναν ότι δήθεν είχαν καταθέσει σε τράπεζα τα ποσά που ζητούσαν, απέσπασαν έξι οχήματα από περιοχές της Θεσσαλονίκης και αποπειράθηκαν να πάρουν ένα ακόμη από περιοχή του Κιλκίς.

Κλείσιμο
Οι δράστες προσπαθούσαν να πουλήσουν άμεσα τα οχήματα σε μικρότερες τιμές, αναρτώντας αγγελίες.

Έτσι, απέσπασαν συνολικά 14.700 ευρώ για την πώληση 2 αυτοκινήτων που είχαν “αγοράσει” με πλαστά εμβάσματα, ενώ προσπάθησαν να πουλήσουν ακόμα ένα αντί 10.500 ευρώ. Η συνολική αξία των αυτοκινήτων που έβαλαν στο χέρι ξεπερνά τα 60.000 ευρώ! Τρία από αυτά εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Σε βάρος πατέρα και γιού σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες και απόπειρα απάτης σε βαθμό κακουργήματος και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης