Οι αρχαιολογικοί χώροι της Αθήνας στο έλεος των σκουπιδιών

Οι αρχαιολογικοί χώροι της Αθήνας στο έλεος των σκουπιδιών

Ντροπιαστικές είναι οι εικόνες από το Μουσείο της Ακρόπολης, το Καλλιμάρμαρο, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Οι αρχαιολογικοί χώροι της Αθήνας στο έλεος των σκουπιδιών
Τις τελευταίες ημέρες τα σκουπίδια πνίγουν την Ελλάδα, καθώς βουνά απορριμάτων δημιουργούν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα στην χώρα μας, ενώ η απεργία των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζεται για δέκατη ημέρα.

Οι χιλιάδες τόνους σκουπιδιών σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες μολύνουν όμως και τους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας. Τα διατηρητέα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, όπως το Καλλιμάρμαρο, οι στύλοι του Ολυμπίου Διός, ο χώρος γύρω από το Μουσείο της Ακρόπολης και το Ωδείο του Ηρώδου Αττικού είναι κάποια από τα σημεία της πρωτεύουσας που βρίσκονται στο έλεος των απορριμάτων.

Η εικόνα στα μνημεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, οι οποίοι αποτελούν πόλο έλξης αναρίθμητων τουριστών κάθε χρόνο είναι τουλάχιστον ντροπιαστική, καθώς οι υπερχειλισμένοι κάδοι και η δυσοσμία τους επιβαρύνουν τους ιερούς αρχαιολογικούς χώρους. 

Τα κύματα των τουριστών που έχουν ήδη αρχίσει να φθάνουν στη χώρα μας για να θαυμάσουν τα αξιοθέατα βρίσκονται αντιμέτωπα με μια κατάσταση ντροπής για την Ελλάδα όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του Πάνου Κουφαλέξη για το Πρώτο Θέμα.

Την ίδια ώρα και οι πολίτες της Αθήνας κρούουν των κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση για τη δημόσια υγεία, καθώς ο καύσωνας που αναμένεται να χτυπήσει τις επόμενες ημέρες θα μετατρέψει σε εφιάλτη την ήδη αποπνικτική ατμόσφαιρα.






Κλείσιμο


















Δείτε βίντεο:
Στο έλεος των σκουπιδιών και οι αρχαιολογικοί χώροι της Αθήνας


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης