Τα κριτήρια για την επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης

Τα κριτήρια για την επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης

Πτυχία προϋπηρεσία και συνέντευξη ενώπιον υπηρεσιακού συμβουλίου

Τα κριτήρια για την επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης
Κατατέθηκε σήμερα,  από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου
, προς ψήφιση, στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων , με τη μορφή του “ κατεπείγοντος”.Η συζήτηση και η ψήφιση του Σχεδίου Νόμου θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, ρυθμίζεται ο τρόπος επιλογής των διευθυντών, ώστε να συμμορφώνεται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας  αποκαθιστώντας το προηγούμενο καθεστώς που ίσχυε, με κριτήρια τα τυπικά τους προσόντα (πτυχία κλπ), την προϋπηρεσία και εμπειρία τους και την προσωπική συνέντευξη. Σύμφωνα με τον νέο νόμο του υπουργείου Παιδείας, για να θέσει υποψηφιότητα ένας εκπαιδευτικός για τη διεύθυνση του σχολείου του, θα πρέπει να έχει δέκα χρόνια τουλάχιστον προϋπηρεσία .Με τον ίδιο νόμο παρατείνεται για τρεις μήνες η θητεία των πρυτανικών αρχών τριών ανώτατων Ιδρυμάτων, που έληγε στο τέλος του μήνα. Η παράταση δίνεται με το δεδομένο ότι ο νόμος για τις πρυτανικές εκλογές θα αλλάξει μέσα στο καλοκαίρι. Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στην αιτιολογική έκθεση για το σχέδιο νόμου του νέου τρόπου   επιλογής των νέων διευθυντών των σχολείων που  δόθηκε  στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.  καθώς  καταργείται  ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που το έκρινε ως αντισυνταγματικό, το σύστημα της επιλογής τους με εκλογές και  ¨κάλπες»¨που στήνονταν   στα σχολεία.

Κλείσιμο
Στα υπηρεσιακά Συμβούλια εκπαίδευσης που θα κρίνουν τους υποψηφίους θα κατατίθεται ωστόσο και πρακτικά με την γνώμη των εκπαιδευτικών σε κάθε μονάδα για τους υποψήφιους διευθυντές τους.Η μοριοδότηση θα λαμβάνει υπ' όψιν:
α) Την επιστημονική-παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση (πτυχία, μεταπτυχιακές σπουδές, επιμορφώσεις κ.ά) των υποψηφίων,
β) Την υπηρεσιακή κατάσταση, καθοδηγητική και διοικητική εμπειρία (διδακτική υπηρεσία, καθοδηγητική, διοικητική εμπειρία κ.ά.).  
γ)Επίσης επανέρχεται η   συνέντευξη ενώπιον του αρμοδίου Υπηρεσιακού Συμβουλίου Επιλογής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης