Ληστεία με Καλάσνικοφ στην Κηφισιά - Πυροβόλησαν αδελφό και γιο Υφαντή

Ληστεία με Καλάσνικοφ στην Κηφισιά - Πυροβόλησαν αδελφό και γιο Υφαντή

Τέσσερις κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο λογιστήριο της επιχείρησης αλλαντικών - Πυροβόλησαν τους δύο άντρες στα πόδια - Συγκλονιστική τηλεφωνική μαρτυρία υπαλλήλου της επιχείρησης - «Μπήκαν μπροστά ο κ. Υφαντής και ο γιος του για μας» - Εκτός κινδύνου οι τραυματίες, θα υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση - 50.000 ευρώ η λεία των ληστών

Ληστεία με Καλάσνικοφ στην Κηφισιά - Πυροβόλησαν αδελφό και γιο Υφαντή
Τον αδελφό του ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας αλλαντικών Υφαντής και τον γιο του πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και τραυμάτισαν δύο αδίστακτοι κουκουλοφόροι ληστές, το μεσημέρι της Τετάρτης στο λογιστήριο του κτηρίου στην Κηφισιά.

Οι ληστές, που κατά άλλες πληροφορίες ήταν τέσσερις, εισέβαλαν στο λογιστήριο του κεντρικού κτιρίου της αλλαντοβιομηχανίας «Υφαντής» στην οδό Σενέκα 4  και άνοιξαν πυρ με «Καλάσνικοφ» εναντίον των υπαλλήλων. Όπως δήλωσε υπάλληλος της επιχείρησης στο protothema.gr, ο κ. Μπάμπης Υφαντής και ο γιος του ιδιοκτήτη που βρίσκονταν εκεί μπήκαν μπροστά από τους εργαζόμενους, για να τους γλιτώσουν από τα πυρά!

Κατά την διαφυγή τους οι ληστές πυροβόλησαν και εναντίον των αστυνομικών που τους εντόπισαν.

Κλείσιμο
Σοκαριστική μαρτυρία υπαλλήλου που ήταν μπροστά στη ληστεία στο εργοστάσιο του Υφαντή: 

Το εργοστάσιο όπου εισέβαλαν οι ληστές:


Οι δράστες, που είχαν καλυμμένα πρόσωπα και βαρύ οπλισμό, φαίνεται πως είχαν στόχο μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο προοριζόταν για την πληρωμή μισθών και δώρου Χριστουγέννων. Όμως, συνάντησαν αντίσταση από τους υπαλλήλους στην προσπάθειά τους να τα πάρουν και δεν δίστασαν να πυροβολήσουν.

Στην Κηφισιά έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που «χτενίζουν» την περιοχή για να εντοπίσουν τους δράστες, οι οποίοι διέφυγαν με αυτοκίνητο και το πυρπόλησαν κοντά στην εθνική οδό.

Ωστόσο, το δεύτερο όχημα με το οποίο κινούνταν εντοπίστηκε από άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που προσπάθησαν να το εγκλωβίσουν. Δέχθηκαν, όμως, καταιγισμό ριπών από τα «Καλάσνικοφ» και αναγκάστηκαν να σταματήσουν την καταδίωξη.

Λίγο αργότερα, και το δεύτερο όχημα διαφυγής εντοπίστηκε να καίγεται και οι δράστες το έσκασαν με άγνωστο τρόπο.

Οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο ΚΑΤ.
Τι λέει η εταιρεία ΥΦΑΝΤΗΣ

Από το γραφείο του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, νομικού συμβούλου της εταιρείας εκδόθηκε το παρτακάτω δελτίο Τύπου:

«Υπό την ιδιότητα του νομικού συμβούλου της εταιρείας επεξεργασίας αλλαντικών και κρέατος «Α & Χ ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΕΒΕ» επιθυμώ να κάνω την εξής δήλωση:
Σήμερα, περί ώρα 15.00, τέσσερις κουκουλοφόροι εισήλθαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΥΦΑΝΤΗΣ στην Κηφισιά και, αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, διέπραξαν το αδίκημα της ένοπλης ληστείας.
Κατά τη διάπραξη της ένοπλης ληστείας πυροβόλησαν με σκοπό τη διάπραξη ανθρωποκτονίας εις βάρος του ιδρυτού και Προέδρου του ΔΣ της εταιρείας, Αλεξίου Υφαντή, ο οποίος δεν τραυματίστηκε, κατά του Αντιπροέδρου της εταιρείας και αδελφού του ιδρυτού, Χαράλαμπου Υφαντή, ο οποίος και δέχθηκε δύο σφαίρες στα πόδια, και κατά του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας και υιού του ιδρυτού, Κωνσταντίνου Υφαντή, ο οποίος και δέχθηκε μια σφαίρα στο αριστερό πόδι.
Οι τραυματίες ευρίσκονται εκτός κινδύνου.
Η λεία των ληστών ήταν 50.000€.
Η διάπραξη των εγκλημάτων βιντεοσκοπήθηκε από τις κάμερες ασφαλείας και όλο το υλικό της βιντεοσκοπήσεως έχει παραδοθεί στο αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας Αττικής που διενεργεί και την αστυνομική προανάκριση.
Οι δράστες καταζητούνται».

Το ιατρικό ανακοινωθέν από το ΚΑΤ
«Ο ασθενής Χαράλαμπος Υφαντής, 70 ετών φέρει διαμπερές τραύμα πυροβόλου όπλου στο περιφερικό τμήμα του αριστερού μηριαίου με ενδαρθρικό κάταγμα του έσω μηριαίου κονδύλου. Επίσης, φέρει διαμπερές τραύμα δεξιού ποδός, από πυροβόλο όπλο, με συνοδά κατάγματα 1ου και 2ου  και μεταταρσίων και των φαλάγγων του 3ου δακτύλου. Θα υποβληθεί σε αξονική τομογραφία της περιοχής των τραυμάτων έτσι ώστε να καθοριστεί το είδος της χειρουργικής επέμβασης στην οποία ενδεχομένως θα υποβληθεί».

»Ο ασθενής Κωνσταντίνος Υφαντής, 41 ετών φέρει διαμπερές τραύμα απο πυροβόλο όπλο στο ύψος του έξω μηριαίου κονδύλου χωρίς συντριβή της αρθρικής επιφανείας αυτού. Το Εξερχόμενο βλήμα επέφερε συντριπτικό κάταγμα του άνω τριτημορίου της αριστερής κνήμης. Θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση σταθεροποίησης των καταγμάτων της κνήμης το επόμενο 48ωρο».

»Οι ασθενείς είναι αιμοδυναμικά σταθεροί, δεν έχουν αγγειακή και νευρολογική βλάβη και θα παραμείνουν νοσηλευόμενοι στην Γ Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου μας».



Το πρώτο όχημα με το οποίο επιχείρησαν να διαφύγουν βρέθηκε καμένο:




Δείτε βίντεο: Ληστεία με Καλάσνικοφ στην αλλαντοβιομηχανία "Υφαντής"
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης