Ένοχοι για βασανιστήρια αλλά ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι για την υπόθεση Καρέλι

Ένοχοι για βασανιστήρια αλλά ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι για την υπόθεση Καρέλι

Σύμφωνα με το δικαστήριο όμως ο θάνατος του 42χρονου κρατουμένου τον Μάρτιο του 2014 δεν συνδέεται με τα βασανιστήρια

Ένοχοι για βασανιστήρια αλλά ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι για την υπόθεση Καρέλι
Ένοχοι για βασανιστήρια σε βαθμό κακουργήματος, που είχαν ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη του Ίλι Καρέλι, κρίθηκαν, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση του Αλβανού βαρυποινίτη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις φυλακές της Νιγρίτας.

Ένας εκ των κατηγορούμενων δεσμοφυλάκων κρίθηκε ένοχος για βασανιστήρια, στην πλημμεληματική του μορφή, ενώ ο διευθυντής των φυλακών που αντιμετώπιζε την πράξη της υπόθαλψης εγκληματία, αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών. 

Κλείσιμο
Τελικά το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ποινές κάθειρξης 5 ετών σε έξι δεσμοφύλακες, 6 έτη σε άλλους έξι και 7 έτη σε άλλους τρεις, έναν υπαρχιφύλακα και έναν αρχιφύλακα.

Το δικαστήριο, όμως, αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους ενόψει του Εφετείου, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. 

Ένας ακόμη συνάδελφός τους καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών, με τριετή αναστολή.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου είχαν παραπεμφθεί συνολικά 14 σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Όπως αποφάσισε το δικαστήριο, ο θάνατος του 42χρονου Καρέλι δεν συνδέεται με τα βασανιστήρια και ως εκ τούτου μετέτρεψε την αρχική κατηγορία, που ήταν αυτή της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων, από τα οποία επήλθε ο θάνατος ατόμου, σε πρόκληση βασανιστηρίων, που είχαν ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη του θύματος.

Εξάλλου, το δικαστήριο αποφάσισε να χορηγήσει σε όλους τους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και επιπλέον σε κάποιους εξ αυτών το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης