ΚΕΕΛΠΝΟ: Ξένοι εργάτες από την Ασία οι 61 πάσχοντες από ελονοσία

ΚΕΕΛΠΝΟ: Ξένοι εργάτες από την Ασία οι 61 πάσχοντες από ελονοσία

«Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας για την ελονοσία» λέει ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ - Άργησε το κράτος, τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας - 12 δήμοι σε καραντίνα για την ελονοσία

ΚΕΕΛΠΝΟ: Ξένοι εργάτες από την Ασία οι 61 πάσχοντες από ελονοσία
«Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας για την ελονοσία», σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, ο οποίος σε δηλώσεις του την Δευτέρα προειδοποίησε, ωστόσο, ότι είναι απαραίτητο να παρακολουθούνται στενά τα κρούσματα της ασθένειας που υπάρχουν στην χώρα μας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Ρόζενμπεργκ ήταν κατηγορηματικός όσον αφορά στο αν η εμφάνιση της ελονοσίας στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα σχετίζεται με το προσφυγικό.

«Τα κρούσματα χρειάζεται να παρατηρούνται πολύ στενά για να δούμε από που προέρχονται», ανέφερε, σημειώνοντας ότι στις περισσότερες περιπτώσεις «είναι εισαγόμενα».

Κλείσιμο
Όμως, όπως τόνισε, «δεν συνδέονται με το προσφυγικό αλλά με την παρουσία ξένων εργατών από περιοχές της νοτιοανατολικής Ασίας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι πρόσφυγες δεν έρχονται από περιοχές «επιδημιολογικά διαταραγμένες».

«Στη Συρία δεν υπάρχει ελονοσία, ενώ μόνο ελάχιστα κρούσματα υπάρχουν στο Αφγανιστάν»,

πρόσθεσε.

65 τα καταμετρημένα κρούσματα
Υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας για την  ελονοσία. Οι ειδικοί αναμένουν νέο κύμα έξαρσης  της νόσου τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου σε πολλές περιοχές της επικράτειας, καθώς στο διάστημα αυτό αναμένεται να εκδηλωθούν οι συνέπειες από την τωρινή έντονη δραστηριότητα των μεγάλων πληθυσμών των κουνουπιών.

Με δεδομένο ότι το τρέχον διάστημα καταγράφεται μεγάλη κυκλοφορία των πληθυσμών κουνουπιών του γένους Anopheles sacharovi, που αποτελούν τους βασικούς διαβιβαστές της ελονοσίας, αλλά και ότι ο χρόνος επώασης της νόσου κυμαίνεται από 10 ημέρες έως και τέσσερις εβδομάδες, τα νέα περιστατικά θα ενσκήψουν με γεωμετρική πρόοδο.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων  (ΚΕΕΛΠΝΟ), από την αρχή του έτους μέχρι και τα μέσα Αυγούστου έχουν καταγραφεί συνολικά 65 κρούσματα ελονοσίας εκ των οποίων τα 61 είναι εισαγόμενα (αφορούν οικονομικούς μετανάστες απο περιοχές κυρίως της Νοτιοανατολικής Ασίας) και τα 4 έχουν ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης (αφορούν Έλληνες που εκδήλωσαν τη νόσο εντός της χώρας και χωρίς να έχουν ταξιδέψει στην αλλοδαπή).
ΠΑΣΟΚ: 12 δήμοι σε καραντίνα λόγω ελονοσίας
Για το θέμα της έξαρσης της ελονοσίας τοποθετείται ο τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι «δώδεκα δήμοι της χώρας βρίσκονται σε καραντίνα για ελονοσία».
Παράλληλα η Χαριλάου Τρικούπη αφήνει σαφείς αιχμές για τον χειρισμό της κυβέρνησης σημειώνοντας με νόημα «τελικά το εννοούσαν όταν έλεγαν ότι τα πράγματα θα ξαναγίνουν όπως ήταν, απλά δε μας είχαν πει ημερομηνία…».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης