Η Ξένη Δημητρίου διάδοχος της Ευτέρπης Κουτζαμάνη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Η Ξένη Δημητρίου διάδοχος της Ευτέρπης Κουτζαμάνη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Η σημερινή εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποχωρεί στο τέλος Ιουνίου λόγω συνταξιοδοτήσεως - Η επιλογή της διαδόχου της έγινε δια περιφοράς από το υπουργικό συμβούλιο

Η Ξένη Δημητρίου διάδοχος της Ευτέρπης Κουτζαμάνη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου
Νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από την 1η Ιουλίου 2016 και μετά θα είναι η έως τώρα αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου.

Η κυρία Δημητρίου θα διαδεχθεί την σημερινή εισαγγελέα Ευτέρπη Κουτζαμάνη η οποία αποχωρεί λόγο συνταξιοδοτήσεως, μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας.
 
Η κυρία Δημητρίου επελέγη νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από το υπουργικό συμβούλιο δια περιφοράς και όχι σε συνεδρίαση του και ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος από χθες είναι εκτός Ελλάδος, καθώς συμμετέχει στο συμβούλιο υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στο Λουξεμβούργο.
 
Η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι η δεύτερη κατά σειρά γυναίκα που καταλαμβάνει την θέση της ανωτάτης εισαγγελικής πυραμίδας, καθώς πρώτη ήταν η κυρία Κουτζαμάνη.
Κλείσιμο
 
Η κυρία Δημητρίου έως τώρα είχε την ευθύνη της εποπτείας θεμάτων ανηλίκων ως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Στο δικαστικό σώμα η κυρία Δημητρίου εισήλθε το Νοέμβριο του 1978 και σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προήχθη τον Αύγουστο του 2012.

Η νέα Εισαγγελέας φέρεται αποφασισμένη να εργαστεί σκληρά για τη βελτίωση των συνθηκών απονομής της δικαιοσύνης και την τόνωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τη δικαστική λειτουργία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης