Δύο νεκροί από φωτιά σε λεωφορείο με ομογενείς στην Αλβανία

Δύο νεκροί από φωτιά σε λεωφορείο με ομογενείς στην Αλβανία

Oκτώ παιδιά έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με εγκαύματα βαριάς μορφής- Στο Νοσοκομείο των Τιράνων τους επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος της Αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας Αναστάσιος

Δύο νεκροί από φωτιά σε λεωφορείο με ομογενείς στην Αλβανία
Έκρηξη σε λεωφορείο στην Αλβανία σημειώθηκε με αποτέλεσμα να υπάρχουν δύο νεκροί και δέκα τραυματίες, εκ των οποίων οκτώ παιδιά, που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με εγκαύματα βαριάς μορφής και δίνεται μάχη να κρατηθούν στη ζωή.

Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από την Αυλώνα, μεταφέροντας τριάντα ορθοδόξους, κυρίως ομογενείς, στην Κρούγια. Την ώρα που το όχημα κινείτο στο κέντρο της πόλης, έγινε έκρηξη με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να παραδοθεί στις φλόγες.

Στο Νοσοκομείο των Τιράνων όπου έχουν μεταφερθεί τους επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος της Αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος αποχώρησε χωρίς να κάνει καμία δήλωση. 

Κλείσιμο
Το λεωφορείο είχε αγοραστεί πριν από δύο μήνες από την Ιταλία.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, κινείται σε εντελώς διαφορετική γραμμή από αυτή που βρίσκονται μέχρι οι Αλβανικές αρχές, οι οποίες διαρρέουν ότι η έκρηξη και η φωτιά προκλήθηκε από βλάβη στο λεωφορείο.

Έτσι αφού εκφράζει τα συλλυπητήρια του για τους νεκρούς και τις ευχές για ανάρρωση των τραυματιών, ζητά από την Εισαγγελία και τα εκτελεστικά όργανα του κράτους, να προχωρήσουν σε βάθος ανάκριση ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να ανακαλυφθούν τα πραγματικά αίτια της τραγωδίας.

Παράλληλα απευθύνει έκκληση στην Κυβέρνηση Ράμα να επιτρέψει την μεταφορά τραυματιών σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού.

Από την Αλβανική Κυβέρνηση αλλά και τον Πρωθυπουργό Ράμα, μέχρι στιγμής, δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα, καθώς θεωρούν ότι τα περιστατικά μπορούν να αντιμετωπιστούν στα Τίρανα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης