Η οικογένεια Παντελίδη ζητάει πραγματογνώμονα γιατί υποψιάζεται δολιοφθορά

Η οικογένεια Παντελίδη ζητάει πραγματογνώμονα γιατί υποψιάζεται δολιοφθορά

Την έρευνα επί του παρόντος διεξάγει η Τροχαία, τι υποστηρίζουν οι συγγενείς του τραγουδιστή - Οι δραματικές στιγμές μετά το δυστύχημα: «Σώστε τον Παντελή και τη Μυρσίνη» φώναζε η 21χρονη τραυματίας - Το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα

Η οικογένεια Παντελίδη ζητάει πραγματογνώμονα γιατί υποψιάζεται δολιοφθορά
Αίτημα για δικό της πραγματογνώμονα κατέθεσε στον εισαγγελέα η οικογένεια Παντελίδη
. Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή η οικογένεια θεωρεί είτε ότι υπήρξε δολιοφθορά στο αυτοκίνητο, είτε ότι κάποιος έριξε κάτι στο ποτό του και γι αυτόν τον λόγο ζητάει να οριστεί ειδικός που θα εξετάσει τα δεδομένα. 

Επί του παρόντος πάντως, η έρευνα διεξάγεται από την Τροχαία, όπως έχει οριστεί αυτεπάγγελτα, η οποία είναι η μόνη αρμόδια σε αυτό το στάδιο να ορίσει πραγματογνώμονα. Οι εισαγγελικές αρχές επί του παρόντος δεν μπορούν να παρέμβουν με τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης καθώς δεν έχουν παραλάβει δικογραφία, ούτε έχουν ασκήσει ποινικές διώξεις. 

Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία οι μπάρες στις οποίες έπεσε πάνω το τζιπ ήταν σε πολύ κακή κατάσταση με αποτέλεσμα από την πρόσκρουση «να μεταμορφωθούν σε βέλη», όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν. 

Κλείσιμο
Πώς συνέβη το δυστύχημα που έκοψε το νήμα της ζωής του τραγουδιστή-φαινόμενο

«Σας παρακαλώ γρήγορα. Βοηθήστε τον Παντελή, έχει χτυπήσει άσχημα».

Τα λόγια αυτά... πλημμυρισμένα από τρόμο κι αγωνία ψέλλισε η κοπέλα που απεγκλωβίστηκε πρώτη, από την άμορφη μάζα στην οποία μεταμορφώθηκε μετά το τροχαίο δυστύχημα το πολυτελές τζιπ που οδηγούσε ο
Παντελής Παντελίδης.



Στις οκτώ και είκοσι το πρωί της Πέμπτης το μαύρο τζιπ Mercedes ML προσκρούει στις προστατευτικές μπάρες της αερογέφυρας του παλαιού αεροδρομίου που οδηγεί στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Διερχόμενοι οδηγοί, αλλά και καταστηματάρχες βλέπουν το θηριώδες όχημα να πραγματοποιεί μια ξέφρενη πορεία κι αφού ανατρέπεται πραγματοποιώντας δύο με τρεις τούμπες στον αέρα, στη συνέχεια προσγειώνεται ανάποδα στο έδαφος. Αρκετά άτομα σπεύδουν αμέσως να παράσχουν βοήθεια στους επιβαίνοντες. Αντικρίζουν δύο κοπέλες κι έναν άντρα στο εσωτερικό του οχήματος. Προσπαθούν να ανοίξουν τις πόρτες του αυτοκινήτου. Οι θύρες του οδηγού και του συνοδηγού είναι μπλοκαρισμένες. Με αρκετό κόπο καταφέρνουν να απεγκλωβίσουν την 21χρονη κοπέλα που κάθεται στο πίσω κάθισμα. Η νεαρή κοπέλα κλαίει, πονάει και τρέμει από το φόβο της. Παρά το σοκ που έχει υποστεί στρέφει το βλέμμα της προς το τζιπ και με λυγμούς εκλιπαρεί τους παρευρισκόμενους.

«Σώστε τον Παντελή και την Μυρσίνη. Γρήγορα, σας παρακαλώ, ο Παντελής πρέπει να έχει χτυπήσει πολύ άσχημα», λέει με όση δύναμη της έχει απομείνει.

Οι ικεσίες θα βρουν ανταπόκριση μέσα σε διάστημα τριών λεπτών. Άνδρες τους πυροσβεστικού σώματος και ασθενοφόρα καταφθάνουν στο σημείο και μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες καταφέρνουν να βγάλουν από το πολυτελές όχημα τον Παντελή Παντελίδη και την 29χρονη κοπέλα. Τα ασθενοφόρα τους οδηγούν στα νοσοκομεία Ασκληπιείο και Ευαγγελισμός.

Οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος της Βούλας διαπιστώνουν το θάνατο του δημοφιλούς καλλιτέχνη. Οι συνάδελφοί  τους στο νοσοκομείο της Αθήνας υποβάλλουν την 29χρονη σε χειρουργική επέμβαση στον θώρακα, ενώ μέχρι και σήμερα το πρωί προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τα κατάγματα που έφερε σε όλη τη δεξιά πλευρά του κορμιού της. Η 21χρονη Φρόσω νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλική κάκωση, ενώ έχει υποστεί θλάση στον αυχένα και κάταγμα στον δεξί βραχίονα. 

Το «καρτέρι» του θανάτου

Η αντίστροφη μέτρηση για το θανατηφόρο τροχαίο που συγκίνησε όλη την Ελλάδα ξεκίνησε στις δύο τα ξημερώματα της Πέμπτης. Εκείνη την ώρα ο Παντελής Παντελίδης τελείωνε την πρόβα του στο «Teatro», καθώς για σήμερα ήταν προγραμματισμένη η πρεμιέρα των εμφανίσεων του μαζί με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη στο συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο.

Λίγα λεπτά αργότερα μαζί με τις δυο κοπέλες και έναν συνεργάτη του αποφασίζουν να το ρίξουν λίγο έξω. Επιβιβάζονται στο μαύρο τζιπ και κατευθύνονται προς γνωστό μπαρ της Γλυφάδας. Εκεί θα μείνουν μέχρι τις τρεις και μισή τα ξημερώματα. Όταν βγαίνουν από το μαγαζί ο Παντελής Παντελίδης ζητά από τον συνεργάτη του να επιστρέψει στο «Teatro» και να ετοιμάσει το καμαρίνι του, καθώς όπως του αναφέρει έχει πρωινή πρόβα και θα κοιμηθεί στο νυχτερινό κέντρο. Έτσι, ο συνεργάτης του φεύγει για το «Teatro», ενώ ο νεαρός τραγουδιστής με τις δύο φίλες του επισκέπτονται σπίτι φιλικού του προσώπου στη Γλυφάδα. Εκεί παραμένουν μέχρι τις οκτώ το πρωί.

Αφού αποχαιρετούν τον οικοδεσπότη, ανεβαίνουν στο θηριώδες τζιπ και κινούνται προς το κέντρο της Αθήνας. Διασχίζοντας, όμως, τη γέφυρα εξόδου του πρώην ανατολικού αεροδρομίου με κατεύθυνση τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, ο λαϊκός τραγουδιστής χάνει τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο ακολουθεί μια τρελή πορεία. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι άνδρες της τροχαίας το μαύρο Mercedes κινείται στην κλειστή στροφή της γέφυρας με ταχύτητα που αγγίζει τα 150 χλμ, ενώ από τους επιβαίνοντες φοράει ζώνη μόνο η 21χρονη κοπέλα που βρίσκεται στο πίσω κάθισμα. Από τη σφοδρή σύγκρουση στις μπάρες αλλά κι από τις αλλεπάλληλες τούμπες το αυτοκίνητο μετατρέπεται σε μια άμορφη μάζα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι πυροσβέστες χρειάστηκαν περίπου μία ώρα για να απεγκλωβίσουν τον Παντελή Παντελίδη και την συνοδηγό. Οι αστυνομικές αρχές τώρα θα προσπαθήσουν να λύσουν το γρίφο του φονικού τροχαίου από τις καταθέσεις των δύο γυναικών, ενώ θα γίνουν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν και σε ποιο βαθμό οι γνωστός τραγουδιστής είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Η αναγνώριση, η θλίψη και ο θρήνος 

Στις δέκα χθες το πρωί ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου «Teatro» αναγνωρίζει στο πρόσωπο του νεκρού άντρα που μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, τον Παντελή Παντελίδη. Από εκείνη τη στιγμή και μετά εξελίσσονται σκηνές που γεμίζουν με δάκρυα ακόμα και τα πιο...στεγνά μάτια. Μίση ώρα αργότερα στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Βούλας καταφθάνουν συντετριμμένοι οι γονείς του γνωστού τραγουδιστή μαζί με τον έναν εκ των δύο αδερφών του. Ο πόνος είναι «ζωγραφισμένος» στο πρόσωπο τους. Η μητέρα του Αθηνά δεν μπορεί να δεχτεί ότι έχασε τόσο πρόωρα κι άδικα το γιο της. Κάποια στιγμή βλέποντας στο προαύλιο του νοσοκομείου ένα αυτοκίνητο παρόμοιο με αυτό που οδηγούσε ο γιος της ξεσπά: «Να το το παιδί μου, νάτος ο Παντελής μου... Είναι μπροστά μου τον βλέπω».




Την ίδια ώρα στο πατρικό σπίτι του Παντελή Παντελίδη στη Νέα Ιωνία σπεύδουν δεκάδες συγγενείς και φίλοι. Στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρεί στην περιοχή η μητέρα του αλλά και στην καφετέρια του αδερφού του περαστικοί αλλά και γνωστοί της οικογένειας αφήνουν λουλούδια και συλλυπητήρια σημειώματα.

«Παντελή μου, σε ζήλεψαν οι άγγελοι και σε πήραν από εμάς που σε λατρέψαμε και από αυτούς που σε ζηλέψαμε. Ικανοποιήθηκαν τώρα; Θα είσαι πάντα στην καρδιά μας. Καλό ταξίδι», είναι οι λίγες λέξεις με τις οποίες θέλησε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της τραγουδιστή μια μικρή κοπέλα. Ολοι όσοι τον γνώριζαν στη γειτονιά του μιλούν για ένα παιδί το οποίο αν και γεύτηκε τα φώτα της δημοσιότητας από πολύ νωρίς, ωστόσο δεν άλλαξε και παρέμεινε ένας απλός άνθρωπος που επισκεπτόταν συχνά το μέρος που μεγάλωσε.

Το ίδιο σκηνικό επικρατούσε μέχρι και χθες τα μεσάνυχτα στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο γνωστός τραγουδιστής. Άτομα κάθε ηλικίας ανάβουν ένα κεράκι και αφήνουν κάποιο λουλούδι ή σημείωμα στην στροφή της γέφυρας του ανατολικού αεροδρομίου, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να «αποχαιρετήσουν» τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη. Τα τραγούδια του Παντελή Παντελίδη ακούγονται από τα ηχεία των στερεοφωνικών των αυτοκινήτων που έχουν σταθμεύσει πλησίον του σημείου που έγινε το τροχαίο, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που σιγοψιθυρίζουν στίχους από επιτυχίες του.



Διασώστες στο σημείο του τροχαίου
























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης