Σε «χρυσό» πληρώνουν το νερό και τον καφέ στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Σε «χρυσό» πληρώνουν το νερό και τον καφέ στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Ο πελάτης κλήθηκε να καταβάλει το ποσό του 1,9 ευρώ για το νερό και των 5,5 ευρώ για ένα καπουτσίνο - Ο ιδιοκτήτης του καφέ πριν από 1,5 χρόνο είχε δεχθεί πρόστιμο για υπέρογκες χρεώσεις στο καφέ του πύργου του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη

Σε «χρυσό» πληρώνουν το νερό και τον καφέ στο αεροδρόμιο Μακεδονία
«Ελεύθερη οικονομία σημαίνει και ασυδοσία;» διερωτήθηκε ένας πελάτης στο καφέ του αεροδρομίου Μακεδονία στην Θεσσαλονίκη όταν ζήτησε και έλαβε από την σερβιτόρα τον λογαριασμό για ένα καφέ και ένα νερό που είχε παραγγείλει. Αν ο εν λόγω πελάτης αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα με την όραση του ενδεχομένως να μην έδινε την δέουσα προσοχή. Όμως όπως εξήγησε ο ίδιος στο protothema.gr «ευτυχώς χαίρω άκρας υγείας».

«Θα μπορούσα ωστόσο», πρόσθεσε χαριτολογώντας «να καταφύγω στη Δικαιοσύνη για το ποσό που κλήθηκα να πληρώσω διεκδικώντας αποζημίωση για… "ψυχική οδύνη"».
 
Ομολογουμένως είναι κάπως δύσκολο να χωνέψεις ότι ένα μπουκάλι «νεράκι» όπως αναγράφεται στην ταμειακή απόδειξη, κοστίζει 1,90 ευρώ και ένας καφές (καπουτσίνο) 5,50 ευρώ. Σύνολο: 7,40 ευρώ.

Κλείσιμο
Προφανώς ο επιχειρηματίας στον οποίο ανήκει το ένα και μοναδικό καφέ του αεροδρομίου εκμεταλλεύεται το μονοπώλιο πουλώντας σε εξωφρενικές τιμές για τα ελληνικά δεδομένα και τα δεδομένα της εποχής μας.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον ίδιο επιχειρηματία που πριν από περίπου 1,5 χρόνο πουλούσε τον καφέ (φρέντο καπουτσίνο) στον πύργο του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη 8,50 ευρώ και τον εσπρέσσο 7,50 ευρώ. Προφανώς εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι ο πύργος γυρίζει και ο πελάτης όντας ζαλισμένος δεν ήταν να σε θέση να καταλάβει πόσα καλούνταν να πληρώσει. 

Τότε το κλιμάκιο του υπουργείου Εμπορίου που διενήργησε έλεγχο είχε επιβάλει πρόστιμο, καθώς το κατάστημα δεν διέθετε ούτε τα απαραίτητα από τη νομοθεσία φύλλα διαμαρτυρίας στην έξοδο.

Για την ιστορία ο παθών στο καφέ του αεροδρομίου ονομάζεται Γιώργος Μαυρούλιας. Ανάρτησε την ταμειακή απόδειξη που έλαβε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook με αποτέλεσμα να γίνει viral μέσα σε λίγα λεπτά.

Η φωτογραφία που αναρτήθηκε στο facebook



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης