Ο Πολάκης «αθωώνει» ως... ξάδελφος την αναισθησιολόγο της 4χρονης Μελίνας

Ο Πολάκης «αθωώνει» ως... ξάδελφος την αναισθησιολόγο της 4χρονης Μελίνας

Aπαντά με ύβρεις στις αποκαλύψεις του ΘΕΜΑτος - Προφανής ο κίνδυνος νέας συγκάλυψης όπως έκαναν και με την εξάρτηση της αναισθησιολόγου - Ο Πολάκης μας λέει την ιστορία της ζωής του... - Ανάγκη να παρέμβει εισαγγελέας ή το Μαξίμου για να μάθουμε κάποια στιγμή γιατί χάθηκε το κοριτσάκι!

Ο Πολάκης «αθωώνει» ως... ξάδελφος την αναισθησιολόγο της 4χρονης Μελίνας
Με μία προκλητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook επέλεξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης να πάρει θέση  – αλλά όχι να απαντήσει επί της ουσίας για τις πράξεις και τις παραλείψεις του υπουργείου Υγείας-  στα επίσημα έγγραφα που αποκάλυψε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, από τα οποία προκύπτει ότι η αναισθησιολόγος, και εξαδέλφη του Νεκταρία Πολάκη, που συμμετείχε στη μοιραία επέμβαση της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, είναι εξαρτημένη χρήστης οπιούχων σκευασμάτων.
 
Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την βαρύτατη καταγγελία της κλοπής ναρκωτικών ουσιών με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η εξαδέλφη του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «απεκδύεται» τον θεσμικό του ρόλο για να παίξει εκείνον του συγγενή, και μάλιστα του «τίμιου, αγνού, αγωνιστή, μορφωμένου και εργατικού» όπως προσδιορίζεται μέσα από τους χαρακτηρισμούς που επιφυλλάσσει για την ευρύτερη οικογένειά του, του ιδίου συμπεριλαμβανομένου.

Και με αυτήν την ιδιότητα αποδύεται σε ένα μεροληπτικό παραλήρημα για την συγγενή του, «διενεργώντας» με συνοπτικές διαδικασίες ΕΔΕ για την πράξη της  - και μάλιστα απαλλακτική- , όχι όμως ως υπουργός αλλά ως εξάδελφος!

Κλείσιμο
Στην ανάρτησή του κάνει λόγο για το πρόβλημα εξάρτησης της Νεκταρίας Πολάκη αναφέροντας ότι πρόκειται για «σποραδική χρήση οπιοειδούς αναλγητικού από έναν άνθρωπο που έχει δύο σοβαρότατες νοσηλείες στη ζωή του, με πολυήμερη παραμονή σε ΜΕΘ και πάσχει από χρόνιο πόνο, λόγω των κακώσεων», επιμένοντας ωστόσο ότι «ούτε αυτόν θα βγάλετε ναρκομανή, ούτε εμένα νονό που συγκαλύπτει».
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κι επίσης γιατρός εντατικολόγος, «αγνοεί» τον  πολυσέλιδο πειθαρχικό φάκελο της εξαδέλφης του που άνοιξε στις 24 Μαϊου 2015 με την αναφορά του συμβάντος της κλοπής ναρκωτικών ουσιών από την κυρία Νεκταρία Πολάκη  στο Αναισθησιολογικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), την ομολογία της ιδίας στις 3 Αυγούστου 2015 ότι «υπεξαίρεσα 14 αμπούλες πεθιδίνης» αλλά και τον προβληματισμό της «μήπως είχα αναπτύξει ψυχολογική εξάρτηση από τη χρήση οπιοειδών» και το πόρισμα της ΕΔΕ τον ίδιο μήνα με τη σοβαρή διαπίστωση ότι για την κυρία Νεκταρία Πολάκη «συνιστάται η λήψη θεραπείας από εξειδικευμένα προγράμματα στον τομέα των εξαρτήσεων».
 
«Αγνοεί» ακόμη ότι παρά τη βαρύτατη πειθαρχική δίωξη για την κλοπή των φαρμάκων η αναισθησιολόγος εξαδέλφη του όχι μόνο δεν παύτηκε προσωρινά από τα καθήκοντά της, αλλά συνέχισε να ασκεί κανονικά το λειτούργημά της ως ιατρού αναισθησιολόγου - μια ειδικότητα κρίσιμης σημασίας κατά την περίθαλψη και τη νοσηλεία ασθενών. Και κυρίως «αγνοεί» πως ο φάκελος της υπόθεσης παρέμεινε καταχωνιασμένος στα συρτάρια του νοσοκομείου και της 7ης Διεύθυνσης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης – στα οποία ο κ. Πολάκης με τον επίσης Κρητικό γιατρό και υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό προΐστανται- μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς! Και ότι εστάλη αρμοδίως στα πειθαρχικά όργανα δύο ημέρες μετά τον θάνατο της Μελίνας Παρασκάκη!
 
Η υπεράσπιση της εξαδέλφης του και πειθαρχικά διωκώμενης αναισθησιολόγου συνεχίζεται με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να επικαλείται ένα καινοφανή – και προφανώς παντελώς άσχετο με τη μείζονα αποκάλυψη για την κυρία Νεκταρία Πολάκη-  ισχυρισμό: ότι στην οικογένεια του την ευρύτερη δεν υπάρχουν ούτε λαμόγια, ούτε ληστές, ούτε δολοφόνοι,  ούτε δοσίλογοι,  ούτε ναρκομανείς!

«ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ τίμιοι, αγνοί, αγωνιστές, μορφωμένοι και εργατικοί. Η αδερφοσύνη του πατέρα μου είχε πέντε στους εφτά με πτυχίο ΑΕΙ (τέσσερις δασκάλους και έναν καθηγητή), ξεκινώντας από μία φτωχή αγροτική οικογένεια των Σφακίων στα χρόνια της κατοχής. Οι άλλοι δύο ήταν ο πατέρας μου και ο πατέρας της αναισθησιολόγου Βαγγελιώ Νεκταρίας Πολάκη και οι δύο αγρότες - κτηνοτρόφοι. Τα 11 πρώτα ξαδέρφια που είμαστε η επόμενη γενιά είμαστε δύο γιατροί (εγώ και η Νεκταρία – Βαγγελιώ), δύο δάσκαλοι, ένας πολιτικός μηχανικός, ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός, ένας καθηγητής, ένας Α μηχανικός του εμπορικού ναυτικού, μία νοσηλεύτρια ΤΕΙ προϊσταμένη σε ΜΕΘ, ένας ψυκτικός από τεχνική σχολή, ένα στέλεχος τουριστικών επιχειρήσεων» ολοκληρώνεται το…βιογραφικό των εξαδέλφων του κ. Παύλου Πολάκη, προς επίρρωση του ισχυρισμού του ότι πρόκειται περί πτυχιούχων και συνεπώς, κατά τη δική του λογική, περί εντίμων και γενικώς προσώπων που στέκονται πέρα και πάνω από κάθε αμφιβολία ακόμη και για όσα ομολογούν οι ίδιοι (βλέπε Νεκταρία Πολάκη).
 
Η προκλητική αποστροφή του βλέμματος του κ. Πολάκη από την ουσία της θλιβερής αυτής υπόθεσης, που αφορά μια γιατρό του Βενιζέλειου νοσοκομείου με πρόβλημα εξάρτησης από οπιοειδείς ουσίες, συνεχίζεται με μεγαλύτερη υποκρισία όταν σπεύδει να κατηγορήσει τον τύπο με αφορμή τις δραματικές αποκαλύψεις για «ανθρωποφαγία σε τραγικά περιστατικά, προσπαθώντας να χτυπήσουν εμένα μπας και διασωθούν οι χρηματοδότες τους από αυτά που έρχονται μέσα από τις αλλαγές στην Υγεία».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης